|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 2:01 am
| Автор |
Съобщение |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: bitcoin
Това е все едно да попиташ: От къде тръгва кораба за новия свят.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Яну 10, 2014 8:36 pm |
|
 |
|
paregov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 2:21 pm Мнения: 267 Местоположение: Fort Lauderdale, FL
|
Тук е сравнението на картите за Bitcoin: https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparisonЕто и за Litecoin което препоръчват да се копа сега с карти вместо Bitcoin. И по-точно всички валути със scrypt алгоритъм. https://litecoin.info/Mining_hardware_comparison
_________________ Всички обичаме да печелим, но колко от нас обичат да тренират!
|
| Съб Яну 11, 2014 1:19 am |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
Безплатни Биткойн монети http://www.wincoins.eu
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Съб Яну 11, 2014 6:08 am |
|
 |
|
paregov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 2:21 pm Мнения: 267 Местоположение: Fort Lauderdale, FL
|
_________________ Всички обичаме да печелим, но колко от нас обичат да тренират!
|
| Пет Фев 07, 2014 7:15 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
все си мисля че ако вместо тия койни се копае лозе ще има по сериозна печалба, но пък ....
|
| Нед Фев 09, 2014 5:43 pm |
|
 |
|
ike
|
Да ама тия коинти ги копаеш, като гледаш как мигат светодиодите и се топлиш на 5KW ASIC, а съвсем друго е да копаш лозето.
|
| Нед Фев 09, 2014 7:44 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
абе с 5 kW култиватор ако занеш с каква скорост се копае .... как да е 
|
| Нед Фев 09, 2014 10:05 pm |
|
 |
|
Pif
|
Кой каквото и да приказва не може да ме убеди, че това не е декриптиране на "тайни" съобщения и парите не ги дава тоя дето иска да ги чете. Някой има ли целия алгоритъм и цялата формула за сметките? Какво се случва в хъбовете? Аз мога ли да си пусна хъб? Ей така едни данни идват от никъде и отиват на никъде и напълно безцелно се изчисляват и никой няма далавера от тея сметки обаче разни хора дават пари за тая работа.
|
| Сря Фев 12, 2014 1:38 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Реалната работа струва реални пари, които най-често са някаква константа - примерно евро на пакет. А тука си е жива пирамида (обърната с върха надолу) - кой балама ше плати 1 евро днеска и 10 евро утре за същата работа.
|
| Сря Фев 12, 2014 1:46 pm |
|
 |
|
ike
|
Pif сметките дето се извършват не вършат никаква реална работа, а са за да се направи по-сигурна самата валута. Биткоинта са опън сорс можеш да прегледаш алгоритъма. Трудността на работата се разраства експоненциално.
|
| Сря Фев 12, 2014 2:20 pm |
|
 |
|
nik
|
абе от доста време ми се върти тая идея ама не смея да говоря щото не съм наясно и да не говоря глупости... ама сега ме провокира та нека тия които са наясно да обяснят - да оставим парите и пирамидата на страна, въпроса ми е, след като се изкопае едно такова число, и след като се прати на сървъра, и след като се съберат огромно количество такива числа, какво може да направи собственика на сървъра с тях? не говоря паричната им равностойност, нека собственика на портфейла да си мисли че са негови, говоря само за ползването им за криптиране/декриптиране? какво може да направи човек който има достъп до биткойни, не да ги купува, а само да ги ползва, като вече изчислени резултати дали това не е проект подобен на сети? където скрийн сейвъра се ползва за изчислителна мощност за анализиране на сигнали от космоса? пращат ти пакет, обработваш го и връщаш резултат... но с биткойна ти плащат за свършената работа, само дето не става ясно на кой си свършил работа, и каква е била истинската работата... дали само биткойни си копал или и още нещо? примерно ако 1 сървър (човек) ползва изчислителната мощност на всички миньори, много от които не са десктоп ПЦ а специализиран хардуер, то не говорим ли вече за супер-компютър?
|
| Сря Фев 12, 2014 2:37 pm |
|
 |
|
ike
|
nik прочети пак, какво е биткоинт. Не ти трябват никакви сървъри, смяташ си новия блок, прибираш си 25 биткоинта от нищото и таксите за транзакциите и разпращаш на другите, че ти си смтнал този блок и всички са доволни и щасливи.
|
| Сря Фев 12, 2014 2:56 pm |
|
 |
|
nik
|
ами чета.... искат връзка с интернет.... защо ли.... ти ли си писал софтуера? бъди сигурен, че ти не знаеш какво всъщност разпращаш, може да е декриптиран разговор на някой.... но според мен това което пишат за биткойн е това което баламите трябва да си мислят докато купуват и захранват процесорна мощност на някой, а този някой как и за какво ги ползва още не е ясно
за това по горе питах някой който е наясно със сметките какво може да се очаква? питам за това което се прикрива..... не питам за ала-бала-ниците които вече са написани за баламите
едит: всички ясно виждат и пирамидата и паравана, въпроса е какво стои зад него?
|
| Сря Фев 12, 2014 3:12 pm |
|
 |
|
ike
|
Сметките са SHA256(SHA256(предния намерен блок)), ако с това можеш да сметнеш нещо, браво на теб.
|
| Сря Фев 12, 2014 4:08 pm |
|
 |
|
nik
|
аз не мога но някой друг може и да може и с достатъчно процесорна мощност (построена от пирамидата) ще разбиват нещо като това още преди да е въведено в употреба: http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Sockets_Layerникой не знае дали не смята и други неща паралелно, ама що пък точно сха и крипто алгоритми ще смятат, що не вземат да смятат положението на всички планети и галактики във вселената и да кажеш ето за 2050 година аз съм го сметнал... очаквам в близко бъдеще някоя грандиозна хакерска атака, и то на нещо което е смятано за непробиваемо, и то още с въвеждането му едно обаче е сигурно, щом това обясняват значи точно това НЕ Е 
|
| Сря Фев 12, 2014 5:00 pm |
|
|