|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 7:33 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: помните ли...
Обобщавам, интегрирам... как да го нарека иначе... Както казах, оня стой си имаше положителни черти, но като цяло - зле. Това е. Всичко това е следствие на ония години, Ганьо така или иначе не е цвете като човек, ама с 50 години промивка на мозъка, стана хептен зле. Ти ми говориш за реформи. Абе човек, в неделя, 4 човека отляхме 5(пет) кубика бетон пред блока, за да направим подхода към него човешки. 4 човека от 32 апаратамента! Скъсаха ми се вратните жили да мъкна кофи с бетон, а покрай мен се разхождат съседи и ми се усмихват и викат браво. На всичко отгоре бетоновоза дойде и го люсна отведнъж всичкия и разбираемо по-едно време почна да стяга преди да го разнесем. Дойдоха още съседи да ми обясняват колко съм тъп и че трябвало по бързо да го разнасям, вместо да хванат по една лопата и да го ликвидираме за 2 часа.... Бабичките пък хленчеха, че им затрудняваме сутрешното ходене до пазара. Преди това хленчеха, че ходели из калта. Накрая толкова ми кипна, че предложих на аверите дето се мъчихме, да зарежем бетона да се втвърди на купчина пред входа и после в него да издълбаем надпис - "паметник на добросъседските отношения". Аз сериозно им го предложих, ама те не се съгласиха. Какви реформи бе човек - тая сбирщина мога да я реформирам само с обратната страна на правата лопата. Това е психиката на масовия българин в момента. Оня строй му еба майката на гражданското самосъзнание тотално. Същите тия нещастни душици, се намират в моя блок, в парламента, в министерски съвет, носят фуражки, престилки, учат децата ни, лекуват ни и т.н. От тях чакаш да се реформират???
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Сеп 12, 2012 11:29 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
90-та година, когато се въртеше рефрена "45 години стигат", питали радио Ереван: - какъв ще е лозунга на СДС след 100 години? - 145 години стигат...
тъжно, но явно е било истина.
|
| Сря Сеп 12, 2012 11:34 am |
|
 |
|
sthx
|
Бих и допълнил - сега често се срещат и хора без зъби - по-евтино е зъбът да се извади, отколкото да се лекува. Ама нека да попитаме лекарите и зъболекарите дали са съгласни да се върне старото. А с чехите и немците няма как да се сравняваме. Те са били много по-напред икономически и като общество преди да станем съветски сателити. Тук е било глад и мизерия. Истински глад. По средата на зимата свършва брашното. Земята по нашия край е бедна и нашенци масово са ходили аргати по други краища. Много се чудих след като ни сполетя демокрацията , как може селяните, дето комунистите са им взималио насила нивите, дето в ТКЗС-то са им давали никакви надници и след пенсионирането още по-никакви пенсии, са най-многобройните поддръжници на БСП.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Сря Сеп 12, 2012 11:49 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Кои години? И това че след освобождението от турско става зле и за това ли са виновни комунистите? Примерът ти е резултат от ДНЕШНИТЕ проблеми, не от вчерашните, не от марсиансиците, не е от комшиите. Един режим или хайде днешното да го наречем по-меко "политическа система" не е нищо повече от форма на комуникация между туземците. Ние наблягаме на външния вид на комуникацията, как се обръщаме един към друг, дали с "другарю" или "господине". Но важното в комуникацията са интересите. Политиката трябва да води до комуникация, а комуникацията до уреждане на интереси. Как точно днешната система урежда вашите интереси за бетона? Да те питам - вие за тоя бетон имате ли виза? Имате ли конструктивно становище? Имате ли разрешение за строеж? Това са трите документа дето се изискват (знам го защото правя подобно нещо в момента). А разбира се преди това чия е собствеността, съгласие на собствениците и т.н. но да не навлизам в чак такива детайли. Та ако ги нямате, значи правите незаконни неща. А пък ако ги имате каква е гаранцията, че пак няма да ви глобят щото примерно на единия чертеж липсват мерните единици или нещо друго не е наред. А дори и всичко да е наред, резултата е обикновено пак е наказание, я данъчна оценка ще ви вдигнат, я парко места да плащате. Изобщо системата е параграф 22 отвсякъде. Дори и всичко да е наред, файдата че си го направил е съмнителна. Все пак чест ти прави, че си потил за идеята... Но да знаеш, че не всички са идеалисти като теб.
|
| Сря Сеп 12, 2012 12:04 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Нямам виза. Имах една кал пред блока 10 години, тя ми е достатъчен аргумент. ЕБАЛ СЪМ ГИ И ВИЗИТЕ И ДЪРЖАВАТА И ПРАВИЛАТА. Още 10 години няма да чакам тъпата етажна собственост да се организира и да прави визи, архитектурни планове и т.н. Не го правя за идеала, не ми се гази кал  Като каза за визи и разрешения - на пролетното почистване решихме да окастрим дърветата. Щото беше станало джунгла - някакви саморасли джанки, драки, абе изродия. Естествено подкарах ги както си знам - с резачката и брадвата. Веднага изкочи някакъв екземпляр от блока да ми се прави на еколог - какво съм бил посадил, че ще сека. Мислех да го погна и него с брадвата, ама възрастовата граница ме спря. После прекопахме градинката - цветя, храстчета, както си му е реда. Та явно тоя после е ходил да клепа, щото няколко дена след това една кокошка седи и оглежда пънчетата на драките и си записва нещо.  Та може да ме видите по телевизията като първия съден за разкрасяване на междублоково пространство. Преди това пак се изпокарах с етажната собственост, щото исках да ремонтираме входа и стълбището. Мазилката ни пада по главите. Викам - давайте да наемаме някой и да го свърши. Не можело, трябвало общо събрание. Викам - събирайте се и решавайте. Събраха се, естествено нищо не решиха, само кодкудякаха няколко часа. Викам ..... си ви майките, хванах си един майстор и оправи моя етаж и стълбищата около мен. Пристига после представителка на блока и ми вика - ама защо така правиш? Викам - какво правя бе? Ами защо си оправи само твойта част? Ами викам, защото вие не се разбрахте за другото. Ама не можело така, сега ако решели НЯКОГА да оправят всичкото, моето нямало да се връзва с останалото. Е откачих.... Това беше преди 2 години, мазилката в останалата част продължава да пада.... За ташак, преди няколко месеца пак си правят събрание. Аз естествено са им теглил майната и въобще не ебавам да ходя. Прибирам се вечерта, тамън свършило, пресрещат ме на входа. Ние решихме да те предложим за домоуправител. Отговорих им, че планирам как да ги отърва от присъствието си, на което те се обидиха. А аз бях напълно сериозен.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Сря Сеп 12, 2012 1:39 pm, променена общо 3 пъти
|
| Сря Сеп 12, 2012 1:28 pm |
|
 |
|
mandarinka
Ранг: Минаващ
|
Е, няма как - който има коефициент на интелигентност над средния и е ебал правилата и държавата, той е призван да реформира нещастните душици. 
|
| Сря Сеп 12, 2012 1:36 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
@Цецо, Аз май ти писах как се държи българина, без остен в задника, на едната гола "демокрация". Това, което си написал е само един дребничък пример. Аз отдавна съм им теглил майната на "съкооператорите".
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Сря Сеп 12, 2012 1:49 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3180 Местоположение: Пловдив
|
Само не разбирам що се разправяте ... Много добре разбрахте кой какво има в предвид, мотивите му и май вече само подклаждате огъня ...
До колкото схващам всички говорите за едно и също, ама като че ли не се слушате и не вниквате в думите на отсрещния ...
Сега остава и да се изпокарате един с друг и да си развалите отношенията, които вече имате помежду си ... И за какво?
Истината е, че вечно чакаме (по някога и аз) някой друг да ни вади затъналата кола от калта и после той да мисли вместо нас. И като му дадем властта и правото да мисли вместо нас, оставим го и без контрол - той мисли само за себе си и пак се озоваваме със затънала кола в още по-голяма кал ... Всъщност като че ли точно това е проблема - мързешлъка ни, отказа ни да мислим, отказа ни да контролираме , безразличието, равнодушието и заблудата, че "това на нас няма да ни се случи" и "тарикатлъка" ни ...
|
| Сря Сеп 12, 2012 2:05 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Цецо, в моя блок сме само две "млади" семейства, всичко друго са пенсионери. Задният двор също беше в кал преди години, но се събрахме и решихме да го оправим. Кандидатствахме в общината с проект за съфинансиране, одобриха го. Отделно на апартамент трябваше да съберем по около 700лв. Аз много се притеснявах, че за пенсионерите това ще е голям проблем. Но нито един не каза "не". Единствено искаха на вноски да ги събираме парите за малко повечко време. Документацията отне едни 7-8 месеца, през това време хората си внасяха, без да има сигурност дали ще мине. Но мина всичко и парите и бетона фирми го слагаха, канали за отводняване, абе всичко както си му е реда. Сега събираме пари за външна изолация да я направим пак всички. Ама да видим, че младежът дето предния път тичаше с документациите иска някой друг да се занимава тоя път. А то друг... другият сети се кой е, само се ослушва 
|
| Сря Сеп 12, 2012 2:18 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Абе знаеш ли къде е проблема. И аз със пенсионерите нямам проблеми. С малки изключения, повече приемат присърце нещата. Даже няколко броя бяха оня ден с нас, вода ми донесе, за кафе иде.... Абе съпричастност някаква, пак е радващо. Проблема при нас, е, че в блока има и много млади дето ги мързи да дишат, не ебават да плащат и т.н. Носи ланец, кара кола за 20к, а като чуе 100лв. за ремонт на блока и вика - аз пари нямам. Млади разбирай не младежи, а хора на по 30-40 години. Яде по кофа ядене, ама за работа като чуе, бяга с писъци. Има и доволно много наематели дето не им дреме ако ще блока да се срути на главите им. А самите собственици също не ебават, те там не живеят...
Това дето всеки българин притежава жилище... и това е проблем наследен от ония години. Щото жилището му приключва на рамката на вратата, отговорност нулева.
|
| Сря Сеп 12, 2012 2:39 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Ами Цецо замисли се това дередже резултат от колко проблеми е.... и помисли колко от тях са "наследени" от преди и колко създадени след прехода. Като почнеш от общата собственост, която беше държавна и години наред масово се втълпяваше, че е нещо лошо. Как искаш сега да има публична собственост и хората да я уважат? По цял свят и в най-върлия капитализъм има публична собственост и се уважава наравно с частната, само у нас не. Ами държавната политика всичко да става на крака в София. Значи аз по скапания 56-ти указ можех да си правя бизнес на село, а после 90-те трябваше да се местя да бачкам в София - що? Щото за всяко нещо от митници до данъчни трябваше да го правя в София. Да не говорим какво се случи с болници и училища, трябва да си луд или да си циганин да останеш на село. А после що куцо и сакато в София и що имало проблеми. Но най-големият проблем си е законодателството. Е няма да се оправи тая държава докато правителството мисли само с какви глоби да си пълни бюджета. Последно дето и НСО щели да глобяват. Останаха само чистачките от чистотата да почнат да раздават фишове. То ако ставаше само с глоби, тояги и затвори то комунизмът щеше да е най-прекрасният строй. Май натам ни водят, ама като ни е толкоз акъла...
|
| Сря Сеп 12, 2012 3:15 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Това пък с НСО си е върха на наглостта.
|
| Сря Сеп 12, 2012 4:12 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30860 Местоположение: София
|
Айде и НСО намеисхме, оставете ги тия смешници. Ами Цецо то така са нещата, трябвало е еколога да го биеш до де му е времето, сега и да го биеш все тая, другия път първо с брадвата, после с резачката и накрая да тори градината. Всеки си е рпав за себе си, истината е че почти всичко май е вярно, къде повече къде по-малко, пълното отричане работа не върши, както и обратното. Народа ни е такъв, и не е проблем в прехода. Докато все още сме имали царе с прабългарска жилка, все някак народа е бил управляван, изобщо не му е било подобре, ама държавата е била щогоде добре. После при турците те там са управялвали здраво, не случайно сме били важна провинция. От там насетне нещата загрубяват, първо ни управляват чужденци, дето им дреме, а и явно толкова ги бива та ги пращат в 10-та глуха, после ни управляват нашенци ама за малко, после пак чужденци, после пак нашенци за повече под зоркия поглед на бате от изток ... сега пък ни управляват алчни, тъпи и нагли нашенци ама вече не се дупят само на изток ами навсякъде, та сме цъфнали и вързали. Ама народа като цяло му е все тая, само мрънка, на други пък ни е все тая и гледаме на нас да ни е добре, е има сигурно и такива които са алтруисти и искат държавата да е добре и народа да е добре, но те в добротата и .. наивността си не разбират че тоя народ с добро не може да се води. ... е има и от онези които си вдигат чукалата и гледат от страни 
|
| Сря Сеп 12, 2012 8:13 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Трол с добър правопис, моткащ се по инженерен форум ... трябва да е доста скучаещ. Дай поне ценни съвети някакви.
|
| Сря Сеп 12, 2012 11:08 pm |
|
 |
|
Цецо
|
|
| Пет Сеп 14, 2012 10:12 am |
|
|