Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коли
Ами на домашната пише 1,5 MPa работно и 2,7MPa изпитателно налягане, което е въпросните 27 bar.

Съб Авг 17, 2019 9:22 pm
Профил
Аватар

ps66 написа:

Я, нова ужаска.

Това е по култово: https://auto.dir.bg/news.php?id=27570131

Нед Авг 18, 2019 11:36 am
Профил ICQ
Аватар

gicho написа:
Tisho написа:
По притеснително ще е 40л бутилка да събере 40л газ..

След 5-тата година с 40л в 40л бутилка всеки път спрях да се притеснявам. Карам докато свирне че няма газ и пълня догоре - това на габровския лукойл. Така е от ден първи, уредбата е сериозна талянска, бутилката си е търновска, но капака със сензорите и пълненето са си талианските.

Така е. Притеснението е излишно. Само веднъж ще те пишат по вестниците.
А до тогава, сподели каква кола караш, че да заобикалям и паркирам по надалеч.
С дърпане на опашката на дявола, почти никога не се получават смислени резултати.

Нед Авг 18, 2019 11:43 am
Профил ICQ
Аватар

Сега - има някой газ станции които успяват някак си да вкарат 55 литра в 35 литрова бутилка - това едно. Второ - за да се взриви газта и трябват две неща - въздух и огън. Когато газова бутилка се спука в затворено пространство, тя почти веднага изгонва всичкия наличен въздух и шанса да стане взрив с горене е нищожен. Бутилка пълна до степен да няма газова фаза се спуква без дори да издаде сериозен звук - едно "пук" евентуално. Баща ми преди доста време му се е пукала препълнена бутилка в колата - каза че дъното и било отлепено и толкова - хвърлил бутилката в нивата, оставил колата да се проветри и продължил. Субарото ми е bifuel - бутилката е 73 литра. Преди месец някъде на празна бутилка успяха да ми вкарат 60 и помпата спря - даже не ми изтрака клапана - нещо им беше ниско налягането. Като затвори клапана стига до 63.

Нед Авг 18, 2019 5:58 pm
Профил ICQ

При експлоатацията на газови уредби има няколко прости правила, които е в интерес на всички да се спазват. Това с пълненето на 80% е едно от тях.

Преди години за да имаш правото да ползваш газови уреди, трябваше да завършиш кратък курс. Това беше нещо смислено. Сега, както и много други неща, ги "караме през просото" :)

Нед Авг 18, 2019 8:55 pm
Профил
Аватар

Из нета е пълно с клипчета като това:
https://www.vbox7.com/play:39a980d8fa
Където не гърмят бутилките...

Спазвайте си предписанията и няма да имате проблеми, повечето такива правила са писани с кръв...

Нед Авг 18, 2019 10:34 pm
Профил ICQ
Ранг: Напреднал

И на мен са ми "сипвали" 33 лева в 20 (С ДУМИ ДВАДЕСЕТ) литровата бутилка !!!

Нед Авг 18, 2019 10:47 pm
Профил WWW
Аватар

Че нали в бутилката имаше поплавък с клапан, за да не могат да се препълват?

Нед Авг 18, 2019 11:00 pm
Профил

itso.t написа:
Че нали в бутилката имаше поплавък с клапан, за да не могат да се препълват?

Сигурно има - не съм капацитет в областа - (но в болшинството от случаите ми сипват 20 лева) - но това не обяснява "явлението" (освен ако не се телепортира флуида във паралелна вселена) !

(което ме подсеща за стар виц - на студенти открили някакъв абсурден парадокс/закон , НО ЗАЩОТО НЕ ЗНАЕЛИ , ЧЕ Е НЕВЪЗМОЖНО ... коментара бе "Добре ,че още не са разбрали ,че телепортирането не е изнамерено !")

Нед Авг 18, 2019 11:46 pm
Профил WWW

Тия клапани не винаги работят, както трябва. Случва се изобщо да не сработят или да сработят но да не затворят входа напълно и продължава да се пълни, макар и по-бавно.

Пон Авг 19, 2019 10:40 am
Профил

Все си мисля че към днешния момент би трябвало да има допълнителни изисквания към уредбите, щото малко народ остана да може да сметне 80% от 40л, еле пък от 63л - имам предвид да стигне до резултат за време, по-малко от нужното за напълване на бутилката.
Аз си има лепенка "ГАЗ" на стъклото, така че всички ме знаят - и не съм по-опасен от всичката паплач дето ни гони циганията :D
Като заредя 30л как да съм сигурен че не е имало преди това 10л вътре - не е рядкост да остава количество вътре, и момента в който ще види ниско налягане може да варира в зависимост от състояние на уредбата и режим на каране - имам предвид че производителят на тая газова би трябвало да е следвал норми, хомологации, и да е минал сертифициране, та да има някаква защита срещу подобни ситуации. И ако я държа на 80% бутилката, трябва ли да пипам на твърдост маркучите да не се пълнят над някакво налягане, или да не натискам газта повече от 80% че да не ми се разцепи изпарителя...
То е все едно да ме накараш да стоя с хронометър до бойлера и да го спирам след 80 минути примерно.
За мен е по-важно компонентите да са нови, качествени и да се поддържа в такъв вид. Пък който иска да слага евтини компоненти и да пълни на 50% - дали ще е по-малко опасен?
Тия клипове съм ги гледал - тая ладичка (или каквото е там) ми се струва че бая тел има по "горивната уредба", На газ карам от 90-те години и още тогава това беше валидно - да се пълни по-малко от обема на бутилката. Ама в ония години висяхме с часове на газстанцията на Враниловци да можем да налем - от главния път до военния завод почваше опашката, че чак и поемаше по пътя за Янковци - е как да не я напълниш догоре?

Пон Авг 19, 2019 9:53 pm
Профил

E - щом традиционно зареждаш на 100% от обема, значи или не ти работи клапана или си го изтърбушил.
Ако е първото, отвори го и го оправи. Не е ракетна техника :)

Пон Авг 19, 2019 10:06 pm
Профил

Това е датчика.
Винаги пълня докато изключи. Но в началото пълнеше по над 40 литра, сега по доста по-малко.

Прикачени файлове:
IMG_20190820_175751.jpg
IMG_20190820_175751.jpg [ 244.33 KiB | Прегледано 4197 пъти ]

Вто Авг 20, 2019 6:00 pm
Профил

Онзи ден ходих до сервиза на Фобос в Люлин. Закрит е. Сервиза в Горубляне не си вдигат телефона. Общо взето се вписват в образа на селски тарикати- всичко е наред, докато не вземат парите. От години знаят, че имат проблем с този датчик, но не правят нищо за да отстранят проблема. Явно им се свидят 2 долара отгоре за доставна цена, че да не монтират лайна по колите на хората. Селски тарикати.

Вто Авг 20, 2019 6:05 pm
Профил

Фобос, преди години, окомплектоваха уредбите си с диференциални сензори на Моторола.

Изображение

Бяха "железни". Сега не намирам такива.

Вто Авг 20, 2019 6:25 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 197  Следваща