| Автор |
Съобщение |
|
slav4o.com
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
 Re: Коли
Ами на домашната пише 1,5 MPa работно и 2,7MPa изпитателно налягане, което е въпросните 27 bar.
|
| Съб Авг 17, 2019 9:22 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
|
| Нед Авг 18, 2019 11:36 am |
|
 |
|
Tisho
|
Така е. Притеснението е излишно. Само веднъж ще те пишат по вестниците. А до тогава, сподели каква кола караш, че да заобикалям и паркирам по надалеч. С дърпане на опашката на дявола, почти никога не се получават смислени резултати.
|
| Нед Авг 18, 2019 11:43 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Сега - има някой газ станции които успяват някак си да вкарат 55 литра в 35 литрова бутилка - това едно. Второ - за да се взриви газта и трябват две неща - въздух и огън. Когато газова бутилка се спука в затворено пространство, тя почти веднага изгонва всичкия наличен въздух и шанса да стане взрив с горене е нищожен. Бутилка пълна до степен да няма газова фаза се спуква без дори да издаде сериозен звук - едно "пук" евентуално. Баща ми преди доста време му се е пукала препълнена бутилка в колата - каза че дъното и било отлепено и толкова - хвърлил бутилката в нивата, оставил колата да се проветри и продължил. Субарото ми е bifuel - бутилката е 73 литра. Преди месец някъде на празна бутилка успяха да ми вкарат 60 и помпата спря - даже не ми изтрака клапана - нещо им беше ниско налягането. Като затвори клапана стига до 63.
|
| Нед Авг 18, 2019 5:58 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
При експлоатацията на газови уредби има няколко прости правила, които е в интерес на всички да се спазват. Това с пълненето на 80% е едно от тях. Преди години за да имаш правото да ползваш газови уреди, трябваше да завършиш кратък курс. Това беше нещо смислено. Сега, както и много други неща, ги "караме през просото" 
|
| Нед Авг 18, 2019 8:55 pm |
|
 |
|
Tisho
|
Из нета е пълно с клипчета като това: https://www.vbox7.com/play:39a980d8faКъдето не гърмят бутилките... Спазвайте си предписанията и няма да имате проблеми, повечето такива правила са писани с кръв...
|
| Нед Авг 18, 2019 10:34 pm |
|
 |
|
petko_sz
Ранг: Напреднал
|
И на мен са ми "сипвали" 33 лева в 20 (С ДУМИ ДВАДЕСЕТ) литровата бутилка !!!
_________________ Първата жертва на войната пада ... Истината !
|
| Нед Авг 18, 2019 10:47 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Че нали в бутилката имаше поплавък с клапан, за да не могат да се препълват?
|
| Нед Авг 18, 2019 11:00 pm |
|
 |
|
petko_sz
Ранг: Напреднал
|
Сигурно има - не съм капацитет в областа - (но в болшинството от случаите ми сипват 20 лева) - но това не обяснява "явлението" (освен ако не се телепортира флуида във паралелна вселена) ! (което ме подсеща за стар виц - на студенти открили някакъв абсурден парадокс/закон , НО ЗАЩОТО НЕ ЗНАЕЛИ , ЧЕ Е НЕВЪЗМОЖНО ... коментара бе "Добре ,че още не са разбрали ,че телепортирането не е изнамерено !")
_________________ Първата жертва на войната пада ... Истината !
|
| Нед Авг 18, 2019 11:46 pm |
|
 |
|
lcr
|
Тия клапани не винаги работят, както трябва. Случва се изобщо да не сработят или да сработят но да не затворят входа напълно и продължава да се пълни, макар и по-бавно.
|
| Пон Авг 19, 2019 10:40 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Все си мисля че към днешния момент би трябвало да има допълнителни изисквания към уредбите, щото малко народ остана да може да сметне 80% от 40л, еле пък от 63л - имам предвид да стигне до резултат за време, по-малко от нужното за напълване на бутилката. Аз си има лепенка "ГАЗ" на стъклото, така че всички ме знаят - и не съм по-опасен от всичката паплач дето ни гони циганията Като заредя 30л как да съм сигурен че не е имало преди това 10л вътре - не е рядкост да остава количество вътре, и момента в който ще види ниско налягане може да варира в зависимост от състояние на уредбата и режим на каране - имам предвид че производителят на тая газова би трябвало да е следвал норми, хомологации, и да е минал сертифициране, та да има някаква защита срещу подобни ситуации. И ако я държа на 80% бутилката, трябва ли да пипам на твърдост маркучите да не се пълнят над някакво налягане, или да не натискам газта повече от 80% че да не ми се разцепи изпарителя... То е все едно да ме накараш да стоя с хронометър до бойлера и да го спирам след 80 минути примерно. За мен е по-важно компонентите да са нови, качествени и да се поддържа в такъв вид. Пък който иска да слага евтини компоненти и да пълни на 50% - дали ще е по-малко опасен? Тия клипове съм ги гледал - тая ладичка (или каквото е там) ми се струва че бая тел има по "горивната уредба", На газ карам от 90-те години и още тогава това беше валидно - да се пълни по-малко от обема на бутилката. Ама в ония години висяхме с часове на газстанцията на Враниловци да можем да налем - от главния път до военния завод почваше опашката, че чак и поемаше по пътя за Янковци - е как да не я напълниш догоре?
|
| Пон Авг 19, 2019 9:53 pm |
|
 |
|
lcr
|
E - щом традиционно зареждаш на 100% от обема, значи или не ти работи клапана или си го изтърбушил. Ако е първото, отвори го и го оправи. Не е ракетна техника 
|
| Пон Авг 19, 2019 10:06 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Това е датчика. Винаги пълня докато изключи. Но в началото пълнеше по над 40 литра, сега по доста по-малко.
_________________ Хайде де!
|
| Вто Авг 20, 2019 6:00 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Онзи ден ходих до сервиза на Фобос в Люлин. Закрит е. Сервиза в Горубляне не си вдигат телефона. Общо взето се вписват в образа на селски тарикати- всичко е наред, докато не вземат парите. От години знаят, че имат проблем с този датчик, но не правят нищо за да отстранят проблема. Явно им се свидят 2 долара отгоре за доставна цена, че да не монтират лайна по колите на хората. Селски тарикати.
_________________ Хайде де!
|
| Вто Авг 20, 2019 6:05 pm |
|
 |
|
lcr
|
Фобос, преди години, окомплектоваха уредбите си с диференциални сензори на Моторола.  Бяха "железни". Сега не намирам такива.
|
| Вто Авг 20, 2019 6:25 pm |
|
|