Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 673, 674, 675, 676, 677, 678, 679 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
акциз на тока има и сега.
просто за домашни потребители е с нулева ставка. дори няколко години го слагаха и във фактурата като ред.

т.е. механизъма е прокаран и смазан. въпрос на решение/наредба на ниско ниво е да се определи положително число някой ден. мисля, че минифин е достатъчно като ниво.

Съб Яну 18, 2020 7:34 am
Профил

MYXATA написа:
и все по неизгодно ще става. дотука беше, безплатни паркинги, преференции, без пари или почти без пари зареждане....

То това си е като при всеки друг бизнес - хвърля се захранка да привлече рибата и после шараните кълват даже на гола кукичка. При тая далавера, дето беше в началото със зарядните станции на Тесла се чудя как някой не е изобретил устройство да си зарежда колата на такива станции и после да я разрежда в домашната ел.мрежа.

Съб Яну 18, 2020 11:42 am
Профил

Private, шанса някой нашенец да се качи на самолета е много малък. Издаването на работни визи конкретно в такива случаи не е никак леко. Много фирми които трансферират кадри от Европа ги трансферират между техни си офиси, често измислят странни схеми и това е за ограничен период от време. Да дръпнеш някой там си е разправия, за последните 4-5 години се сещам за поне 4-ма познати които искаха да ги дърпат но им отказаха визи.
Иначе заплатата е между достатъчна да не умреш от глад и достатъчна да живееш нещо като средна класа. 140 е почти нищо, след данък едвам ще си плащаш наема, варианта е да караш повечко, ама точно в час пик. Със 180 е по-добре, но ...ако си сам, ако имаш семейство става друго.
п.с. аз не съм никъде, нямам никакъв статус, имам виза която даже изтича, семейството ми живее там, аз само ги посещавам, но ако Тръмп спечели може пък най-накрая да стана постоянно пребиваващ :) ...ако промени и данъците още малко....

Съб Яну 18, 2020 12:39 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Bai Ui написа:
..... При тая далавера, дето беше в началото със зарядните станции на Тесла се чудя как някой не е изобретил устройство да си зарежда колата на такива станции и после да я разрежда в домашната ел.мрежа.

Сетили са се вече....
https://thenextweb.com/hardfork/2017/11/30/tesla-model-s-cryptocurrency-free/

Съб Яну 18, 2020 5:38 pm
Профил
Аватар

https://dnes.dir.bg/svyat/76-sm-snyag-v ... imki-video

Нед Яну 19, 2020 7:49 pm
Профил
Аватар

Тия канадци били мнооо глезени, бре! И у наше село сме ходили над колите, ама армията не е идвала - чакахме да се стопи :)

Нед Яну 19, 2020 11:59 pm
Профил

https://it.dir.bg/tehnologii/huawei-sht ... -na-tomtom

Пон Яну 20, 2020 11:52 am
Профил

Ами те том том имаха много добри карти за времето когато бяха популярни, но напоследък бая изостават. Освен това гугъл дава и много други екстри освен самата карта която том том за момента нямат, а да си направят собствени карти отнема време, и за да стигнат нивото на гугъл трябват коли да обикалят, а тия коли някой трябва да ги пусне.

Пон Яну 20, 2020 12:42 pm
Профил
Аватар

Викам: да го пробвам тоз ТомТом. Първата му работа беше да ме докладва на гуглето, после заби из няк'ви рекламни сайтове и спря. Държа да подчертая, че на този бразуър реклами не се допускат.

Пон Яну 20, 2020 1:03 pm
Профил

Е аз не знам дали том том имат свободни карти, на тях основният им бизнес беше да създават карти и да ги продават като такива на интегратори или директно на крайни клиенти. навремето имаха може би най-добрите карти за GPS-и.

Пон Яну 20, 2020 1:23 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Ами те том том имаха много добри карти за времето когато бяха популярни, но напоследък бая изостават. Освен това гугъл дава и много други екстри освен самата карта която том том за момента нямат, а да си направят собствени карти отнема време, и за да стигнат нивото на гугъл трябват коли да обикалят, а тия коли някой трябва да ги пусне.

Чел съм новина която успях да открия че томтом също имат аналог на street view и то от доста години. Не съм се интересувал какво е покритието но това че Google са първи не значи чак толкова много защото тези данни трябва да се обновяват периодично. Ако не се лъжа те са доставчик на Microsoft Bing Maps също така. Услугата се нарича streetside и покрива по-голямата част на Европа и САЩ

Пон Яну 20, 2020 1:29 pm
Профил

За гугъл по скоро данните за трафика са интересни. Там принципа е колкото повече, толкова повече, докато се натрупа критичната маса клиенти ще е зор. Друг въпрос е че тия данни могат да се вземат и от трети доставчик.

Пон Яну 20, 2020 2:06 pm
Профил
Аватар

Tomtom са много отдавна в този бизнес и май единствените които доскоро предлагаха трафик услуги. Освен това повечето разработчици на автономни автомобили използват именно техните карти. Ткак че не се знае кой е по-напред.
И сега ново 20:
U.S. will look at sudden acceleration complaints involving 500,000 Tesla vehicles

Пон Яну 20, 2020 2:25 pm
Профил

Ами карта на том том не съм изпозлвал от години, от както спрях да си изпозлвам GPS-а. На колите ни са сигурно техни, не са кой знае какво, ама то толкова се и ъпдейтват. Преди доста години бях ровил кой какво предлага за интеграция в един продукт, и тогава гугълската карта предлагаше доста повече опции. Въпросът е че вече тотално си смениха политиката за плащане и взеха да стават скъпи техните услуги.

Пон Яну 20, 2020 2:49 pm
Профил
Аватар

И ново 22:
Цитат:
Очередной фейк. Чувак решил спекульнуть акциями Теслы и создал петицию. У него самого Теслы (автомобиля) нет.

> That NHTSA Tesla “Sudden Unintended Acceleration” Petition? Created By A TSLA Short Seller Who Doesn’t Own A Tesla

Вто Яну 21, 2020 2:53 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 673, 674, 675, 676, 677, 678, 679 ... 1197  Следваща