Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Намерих загубено кученце от Ню Йорк - ...! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Намерих загубено кученце от Ню Йорк - ...!
То всъщност се спряло гладно-жадно пред ресторанта на жената и тя го вързала отпред поне да е откриваемо. С удоволствие бих си го прибрал но очевадно тъжи за стопаните си пък и се поставих на тяхно място...
Има 2а медалиона, на по-новият пише: 2006 , RABIES VACC. , QUEENS MIDWAY ANIMAL HOSPITAL , 77-46 164 ST. FLUSHING. NY , 718-591-9223 , 2578

Американци, има ли начин бързо да се свържа със собствениците?

Иначе, на близкото пристанище открих 2е яхти с хамерикански флаг. На едната казаха че не е тяхно и заради цветущия ми английски веднага ме попитаха дали съм руснак или българин и после - "Как си, бе? Добре?". На такива хора отговаря ли се, че си зле?! :)
На втората хамериканското знаме май беше само за парлама и мента щото по-нагоре се мъдреше и руското и туземското. Въобще не реагираха на английския ми а с "ибу твою мать" не рискувах щото единия пич беше доста добре отгледан, направо теле за продан.

Съб Май 30, 2009 10:47 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Попитай тук:
http://www.spca.com/
Поне би трябвало а знаят как да се открият собствениците

Съб Май 30, 2009 11:51 pm
Профил

Мнение 
А ами звънни им ...

п.с. тия кученца да не са по 80 кг бре .. къде се събра всичко това на медальона им, на мойте котки има място само за телефон ...

Нед Май 31, 2009 9:13 am
Профил

Мнение Re: Намерих загубено кученце от Ню Йорк - ...!
bongo_x2 написа:
Има 2а медалиона, на по-новият пише: 2006 , RABIES VACC. , QUEENS MIDWAY ANIMAL HOSPITAL , 77-46 164 ST. FLUSHING. NY , 718-591-9223 , 2578
Американци, има ли начин бързо да се свържа със собствениците?

Има безплатно звънене с много програми например аз ползвам http://www.voipbusterpro.com/ регистрацията отнема 5мин ако знаеш какво правиш.
набираш 1-718-591-922 и обясняваш че си намерил кучето и не бъди много алчен ако са наблизо има начини да си го вземат и да ти пуснат някой бакшиш. :)
Ако е някоя готина мацка може и повече да изкараш ако те ареса :twisted:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Нед Май 31, 2009 12:19 pm
Профил
Аватар

Мнение Проблемът решен (поне засега) - приказки с неочакван кай :)
Още снощи след затварянето на ресторанта отидох да прибера добичето. И понеже беше фрашкано с паразити: пуснах жената да си ходи а аз с кученцето тръгнах да търся дежурната аптека. Ама нали съм кучкар - усетих го, че знае пътя. Оставих го да ме води и то се спря пред триетажна сграда от тип "апартаменти под наем за туристи". Тук парите от Европата понякога се харчат и по предназначение :)
Обаче сградата бе абсолютно тъмна (този сезон е слаааб) и продължихме. Купих лекарства (човешки), измих го обилно - само кърлежите бяха поне 50. Днес от супера му купих и предпазна каишка и т.н.
Като заспа малкият тръгнахме с кученцето на целенасочена разходка и то пак ме отведе пред същата врата. От отворения прозорец на първия етаж се чуваше глъчка, почуках и излязоха ВСИЧКИ. Дъртите тръгнаха да ми бутат дребни пари в ръцете обаче в очите на младия видях човещина и събрах куража да ги строя в две редици. Казах им, че ако не го щат аз го искам и т.н. и т.н. Оказа се ТоваКоетоЗнам: кученцето било на техен племенник от хамерика. Явно има проблеми човекът. Оставих им обратна връзка и изчезнах.

Иначе: то е от породата Pomeranian и бе толкова качествено подстригано, че го помислих за бебе докато не му видях пишока... Медальоните за ваксините са от супер-болница (поне според нета). На възраст е 5-9 годишно и това бе причината да търся собствениците му а не просто да си го прибера. Щото знам к'ви гадняри са местните, а който не обича хората не обича и животните :!:

P.S.: Току що по новините на БГ ТВ предупредиха за кърлежите - сега им почва сезона. Обаче не казаха най-важното: на гадовете 200 дни без храна им се струват Великденски пости и е нормално да изкарат 2е години без храна. Да имате предвид, де.

Прикачени файлове:
Pomeranian-1-2.jpg
Pomeranian-1-2.jpg [ 27.91 KiB | Прегледано 4915 пъти ]
Нед Май 31, 2009 6:38 pm
Профил

Мнение 
Ех тва колкото по големия ми котарак ... тия дребосъци са ми досадни, предпочитам нещо по голямо, не вдига ли много врява ?

Нед Май 31, 2009 8:41 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Тони, ако е за врява няма по-добро от 3-4 болонки (bolognese). Че били дребни не пречи - интелигентни са и ако са в група...
А ТОВА куче наистина не вдига врява - лаеше мнооого рядко и с такъв пресипнал тембър че с мед да го храниш ... и индрише. Обаче сурови яйца едва ли ще смуче :)

Нед Май 31, 2009 11:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Бонго, ами честито ти ново мишле, много е симпатично (аз на нашето
розово коте му казвам, че е "розов мишка", езиковия ми процесор най го
избива към извращения като говоря със симпатични мишки явно :-) ).

Днес му махнах един кърлеж; преди < месец пак беше напипал един.
По-малко ги носи от предишното ни коте тук (Джери; най-умното коте,
което съм познавал, за жалост си отиде преди 2 години и нещо (на 14)).

Правя го с една пинсета - най-голямата, май за друго не я и ползвам.
Има плоски, назъбени челюсти, и докато Люси държи вряцащото коте, аз
с пинсетата дърпам, прилагайки постоянно усилие, само малко по-леко, отколкото
би откъснало кърлежа. След 30-ина секунди такова дърпане гадината
се пуска (предпочита го пред това да бъде скъсан, ама трябва да реши,
че ще му се случи последното, та да се пусне), след което бива смачкана.

Твойта техника каква е? 50 кърлежа, мале мила. Случвало се е Джери да
си дойде с няколко накуп, ама повече от 4-5 наведнъж май не е било.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Юни 01, 2009 12:44 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Кърлежите се махат лесно. Пинсета и въртене обратно на часовниковата стрелка. На 2-3 оборота се пуска гадта. По дискавъри гледах, че май не било нужно и да се върти, прото не трябва да се дърпа рязко. Докато е жива гадта, ако я дърпаш бавно, ще се пусне, да не е луда да и се откъсне главата :) Ама аз за всеки случай си ги въртя, така са ме учили :). Едно време пък насело ги мажели с газ за лампи, пускали се били сами. Не съм го проверявал, аз предпочитам да го правя против волята им.

Понеже съм кучкар от как се помня, а имам навика да ги водя да тичат по села и поляни, кърлежи съм извадил сигурно 100тина поне през живота си. Включително от хора, включително и от себе си :)

Последния път ветеринаря ми беше дал някакви препарати дето малко се капели по гърба на кучето и никакви кърлежи не ги нападали. Грънци. Махнах 7 кърлежа от едното куче и 5 от другото. Каишките помагат до толкова, че кърлежа пак се качва и забива, ама после умира, защото в кръвта на животното има нещо. И като умре или пада сам или аз пак го махам. Общо взето най-добри резултати се получават с една пудра. Евтина е и я имаше преди на дост аместа. Като ги напудря яко и после няма големи поражения.

Във всеки случай махам кърлежите сам и не търся доктори. Най важното е като го извадиш да видиш дали главата на гадината и крачката са на място. Вижда се с просто око, ако не виждаш - с лупа. Ако не е тровен с химикали, дажи помръдва като го извадиш гадта мръсна. Но ако му скъсаш главата - непременно доктор. Особенно ако става дума за човек. Лаймската болест е сериозна работа. На мен досега обаче с въпросния метод досега не ми се е случвало да се скъса.

Поздрави за животинчето. Готинко е. Не е важно колко голямо е кучето. Важното е да се разбирате с него. Все пак не търсиш животно за борби, а приятна компания.

Пон Юни 01, 2009 10:12 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Последния път ветеринаря ми беше дал някакви препарати дето малко се капели по гърба на кучето и никакви кърлежи не ги нападали. Грънци. Махнах 7 кърлежа от едното куче и 5 от другото.

Да не е било прехваления "Frontline"? Според един експерт върши работа .... ама за бълхи.

Пон Юни 01, 2009 12:08 pm
Профил
Аватар

Мнение 
За приятна компания обикновено фащам някое готино маце, още не съм почнал да налитам по кучета :D

Пон Юни 01, 2009 2:37 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ама не бе, аз животинчето им го оставих. Просто им четох конско и очаквам да ми го дадат ако се съгласи собственика. Със него кученцето явно е живяло доста добре.

Моята технология е "хващаш с ръка и дъпраш". И за мацки е приложима :)
Не мисля, че някой в този форум има проблем с хващането на дребни предмети. Като живях на село имах дворско куче - препаратите не сварваха да му помагат, така че на него се изучих. С пинсета може да смачкаш гадината и увеличаваш риска от скъсване. С ръка е по-лесно и сигурно, 1-3 секунди опъване са достатъчни. Почти не съм имал случай на скъсване пък и кучето е здраво добиче - само изхвърля главата, тя остава закрепена за кожата обаче. Като помощно средство (за дразнене) използвам обилно шампоан по време на къпане, това дави и бълхите.

Пирев, а ти с какво хващаш мацките, как ги дърпаш и с какво ги дразниш?

Пон Юни 01, 2009 5:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Бе наистина с пръсти би било малко по-сигурно, ама ще ми е доста неприятно...
Тая голямата пинсета става, че е някъде 5мм широка и съм и свикнал, та няма
опасност от смачкване (всъщност обхваща изцяло кърлежа). Но не мога да се
науча да ги накарам да се пускат за 2-3 секунди. 30 го писах както човек
специфицира максимум, но типичното си е по-скоро към 10 за мене.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Юни 01, 2009 6:19 pm
Профил WWW

Мнение 
tgi написа:
Бе наистина с пръсти би било малко по-сигурно, ама ще ми е доста неприятно...
Тая голямата пинсета става, че е някъде 5мм широка и съм и свикнал, та няма
опасност от смачкване (всъщност обхваща изцяло кърлежа). Но не мога да се
науча да ги накарам да се пускат за 2-3 секунди. 30 го писах както човек
специфицира максимум, но типичното си е по-скоро към 10 за мене.

Те ще ти прочетът метода и повече нам да се пускат .. коригирай си текста че след като ги извадиш ги храниш с мед, масло и агнешка кръвчица ;)

Пон Юни 01, 2009 8:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
¶ написа:
...

е, да...
ама до сега никое куче/маце не е искало да го водя на театър.

ToHu написа:
...

ще се отърве от кърлежите и ще си завъди дупитатин

Пон Юни 01, 2009 8:49 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща