Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Могат ли от кабелната да ми засекат 3те приемника 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл

Мнение Могат ли от кабелната да ми засекат 3те приемника
Понеже за всеки следващ приемник искат по 5 лв , няма да се разберем :) Имат ли начини да ме "гепат" ?

Друг въпрос , вярно ли е, че ако си вкарам аналогова а и с нея цифрова ТВ (за 5лв) - няма нужда да си слагам хипер банд тунер (ТВ Пнасоник от 90г , 30програми )

Сря Мар 12, 2008 9:02 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
моето мнение е че не могат те засекат
условието е да си направил всичко ОК , ако не е както трябва те ще получат проблем по тяхната кабелна мрежа
примерно на комшиите може да им съссипеш сигнала леко :) и ако се оплачат и тръгнат на проверка тогава да
давам това мое мнение - понеже работя в магазин за техника :) не е голяма верига но няма значение
та вътре сме със един цифров приемник и има няма 100 телевизора на витрините
та поради факта че сплитерите които взеха са най-долните като качество на доста телевизори се оказа гаден сигнал :)
така че ако всичко е ОК и съседите не се оплакват - мисля че няма да те видят

Сря Мар 12, 2008 9:41 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
На приятел му натресоха такъв у тях,но като сравнихме преди няколко дни качеството (един път през цифровия приемник,един път директно от кабела) е все същата- така ни се стори (то и виното дето го пихме по време на експеримента може да си е казало думата...).Не ми се вярва да те засекат.

Сря Мар 12, 2008 9:49 pm
Профил

Мнение 
Оки мерси , само не виждам далаверата за тях - 5лв и ти пускат цифрова ТВ (250 канала) + безплатен декодер , и без 1годишен договор ... 8O ,мог ада се изключа на 3тия месец да кажем

Сря Мар 12, 2008 10:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами за момента ситуацията е доброзорна.Ако си абонат - трябва да имаш цифров приемник 8O (егати логиката) като отивам да плащам кабелната току виж и на мен ми натресли такъв (приятеля така се сдоби с неговия - без да иска).Идеята им е (предполагам) че всички абонати като имат такива приемници сигнала по трасето да е цифров.А от цифров приемника няма как да свържш 2 телевизора,т.е има но и на двата ще се гледа едно и също,и по този начин ще се орежат нелегално вързаните потребители.Проблем е за фирмата че не може изведнъж да купи 20 000 (примерно) такива приемника и да оборудва абонатите безплатно.Цените на Булсатком , ИТВ партнер и МСАТ са съпоставими (разликата е 2-4 лева) и не може да се принуди клиента да си купи приемник- та за това предполагам му се дава безплатно,та да се запази клиента.

Сря Мар 12, 2008 10:55 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Могат ли от кабелната да ми засекат 3те приемника
stargate написа:
Понеже за всеки следващ приемник искат по 5 лв , няма да се разберем :) Имат ли начини да ме "гепат" ?

Не могат, освен ако техниците не дойдат в къщата ти.

stargate написа:
Друг въпрос , вярно ли е, че ако си вкарам аналогова а и с нея цифрова ТВ (за 5лв) - няма нужда да си слагам хипер банд тунер (ТВ Пнасоник от 90г , 30програми )

Едното няма връзка с другото. Какво ти гарантира, че програмите, които са ти в хипербанда, ги има в цифровите пакети?

Сря Мар 12, 2008 11:44 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
А как става гласуването в някои предавания чрез телевизора ? Мерят какво,колко и къде ? :?

Чет Мар 13, 2008 6:09 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
¶ написа:
А как става гласуването в някои предавания чрез телевизора ? Мерят какво,колко и къде ? :?

Става само ако си включен в панела на някоя пийпълметрична система и имаш монтирано специално устройство.

Чет Мар 13, 2008 8:49 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Навремето си спомням, още преди 1990г. , имаше съветски забавни предавания, в които така зрителите гласуваха, като си включваха и изключваха теВеЛизорите. Не е ли възможно да се мери мощността на отнемания сигнал от ТВ предавателните антени, в смисъл, като изключиш теВеЛизора се консумира по-малко енергия от ТВ предавателя, или пък да мерят консумираната електрическа енергия от електрическата мрежа, после да делят на някаква средна консумация на теВеЛизор и така да получават що годе някакви резултати ?

Чет Мар 13, 2008 4:16 pm
Профил WWW

Мнение MMM
¶ написа:
Навремето си спомням, още преди 1990г. , имаше съветски забавни предавания, в които така зрителите гласуваха, като си включваха и изключваха теВеЛизорите. Не е ли възможно да се мери мощността на отнемания сигнал от ТВ предавателните антени, в смисъл, като изключиш теВеЛизора се консумира по-малко енергия от ТВ предавателя, или пък да мерят консумираната електрическа енергия от електрическата мрежа, после да делят на някаква средна консумация на теВеЛизор и така да получават що годе някакви резултати ?

Малко фантастично звучи , но както каза колегата за пийпълметрична система и аз съм чувал да се прави ама по този начин нещо ме съмнява да стане , но и аз си спомням времената на това да си угасиш телевизора и да мерят нещо от тока , ама то е някаква измама и половина , ако в този момент няколко мощни консуматора се изключат и включат което си е напълно възможно ще се обърка бройката с няколко хил :D
Иначе вече има доста по модерни трикове, по новите DVB , HDTV и други сетъп боксчета някой имат вграден IP адрес, като с тях вече съвсем лесно могат да те хванат какво гледаш в момента , още повече че те са направени умишлено така да са с обратна връзка заради PAYPERVEW, това е система с която ти си избираш какво да гледаш директно от дистанционното на платените програми , в момента в който си избрал канала и продължиш да го гледаш повече от 10 мин и сметката ти олеква с цената на филмчето , е има си и хубави страни филма ще е малко по нов няма да има и реклами :)

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Чет Мар 13, 2008 6:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
@plameniv,
Такава обратна връзка има в малко Сеттоп боксове - тези в които има вграден кабелен модем. Всички други са пасивни и връзката е еднопосочна. Системите за PayPerView работят по друг начин.

Чет Мар 13, 2008 6:27 pm
Профил WWW

Мнение 
Ами доста от пипълметричните системи са ти като тунери и натрупват информацията, по някое време на деня я предават, им аи други, Лупус може да разкаже повече по темата, и други участници имаше коиот са се занимавали с такова нещо, стига са се крили :)

Чет Мар 13, 2008 6:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Lupus написа:
@plameniv,
Такава обратна връзка има в малко Сеттоп боксове - тези в които има вграден кабелен модем. Всички други са пасивни и връзката е еднопосочна. Системите за PayPerView работят по друг начин.

Тези които са на кабел може да връщат в лентата 5 - 45 MHz. Останалите обикновено искат модемна връзка през телефон. Е, докато не навлязат масово IP-боксовете.

Пет Мар 14, 2008 12:39 am
Профил

Мнение He
woody написа:
Lupus написа:
@plameniv,

Тези които са на кабел може да връщат в лентата 5 - 45 MHz. Останалите обикновено искат модемна връзка през телефон. Е, докато не навлязат масово IP-боксовете.

Е да де аз говорех за тези които имат кабелна :wink:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Пет Мар 14, 2008 12:42 am
Профил

Мнение 
Ки4о написа:
Ами за момента ситуацията е доброзорна.Ако си абонат - трябва да имаш цифров приемник 8O (егати логиката) като отивам да плащам кабелната току виж и на мен ми натресли такъв (приятеля така се сдоби с неговия - без да иска).Идеята им е (предполагам) че всички абонати като имат такива приемници сигнала по трасето да е цифров.А от цифров приемника няма как да свържш 2 телевизора,т.е има но и на двата ще се гледа едно и също,и по този начин ще се орежат нелегално вързаните потребители.Проблем е за фирмата че не може изведнъж да купи 20 000 (примерно) такива приемника и да оборудва абонатите безплатно.Цените на Булсатком , ИТВ партнер и МСАТ са съпоставими (разликата е 2-4 лева) и не може да се принуди клиента да си купи приемник- та за това предполагам му се дава безплатно,та да се запази клиента.

А ще мога ли аналоговия сигнал да го пусна на Приемник 1 ,а цифровия на Приемник 2 ? Че имам два ТВ и май няма да стане номера като едно време ?

Пон Мар 17, 2008 6:46 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща