|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:31 pm
| Автор |
Съобщение |
|
radolin
Ранг: Форумен бог
|
 OpenFest 2014
Здравейте, тази събота и неделя в София ще се проведе за поредна година OpenFest - http://www.openfest.org/bg/Аз не съм сигурен още дали ще мога да отида, но ще гледам да мина поне за малко. Ако някой друг ще ходи натам и има желание може да се уговорим за обяд и бира. Поздрави, Радо
|
| Сря Окт 29, 2014 11:04 pm |
|
 |
|
scout_3pm
Ранг: Популярен
|
 Re: OpenFest 2014
Аз ще съм там точно преди обяд и сигурно до една идея следобед. Да видим колко човека сме и може да се уговорим направо къде да се съберем обедната почивка, че да се намерим по-лесно 
|
| Сря Окт 29, 2014 11:21 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Гответе се, че и FOSDEM иде ... 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Окт 30, 2014 1:18 am |
|
 |
|
bobihot
|
И аз ще дойда тогава. Всеки от форума да държи в ръце МЦУ развойна система, по възможност с мигащи диодчета да се познаем!  Сега в Германия имаше 2 мн яки събития, ама се разделихме с авера там. Той пък си е там, ама сам не му се ходело..
|
| Чет Окт 30, 2014 1:31 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
По лесно е около щанда на Олимекс - предполагам, че и тази година ще участват 
|
| Чет Окт 30, 2014 9:59 am |
|
 |
|
scout_3pm
|
 Какви предположения, те бяха (сребърен) спонсор за ELC тази година, ти ... За OpenFest-а казват били подготвили изненада - два нови борда, които ще се запояват на ... еххх workshop (как беше - сетих се; работилница  ) и кой каквото си запой си го взима. Миналата година бяха някакви ардуинота с ATtiny85, ако не се лъжа. Та нямам големи надеждни, но аз ще отида за комуникацията, което ще е достатъчно интересно. До тук сме 4-ма, това е доста добре за 10 часа. 
|
| Чет Окт 30, 2014 10:39 am |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
И аз ще дойда. Ако искате да се видим - май е по-практично да разменим някакви телефони...
|
| Чет Окт 30, 2014 10:43 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Тц. Мигащите диодчета трябва да изпращат кодирано на Морз "mcu-bg.com". Също така, всеки трябва да има декодер за прочитане на съобщението...
|
| Чет Окт 30, 2014 10:50 am |
|
 |
|
palavrov
|
Аз за FOSDEM говоря ... по-миналата година бяха дошли в последния момент, но миналата се отсрамиха със щанд и хакатлон ... що народ се научи да запоява ардуиноата - само мен не успяха да ме накарат поялник да пипна, оставам си прост програмист и туй то  За съжаление, няма как да дойда на OpenFest ... но за FOSDEM който се обади има по една бира от мен ...
|
| Чет Окт 30, 2014 2:53 pm |
|
 |
|
scout_3pm
|
FOSDEM 2015 февруари в Брюксел ? Ако беше в Германия, Австрия, Франция или изобщо където и да е в Западна Европа щях да се навия, но за Белгия трябва да добавиш и по един minnowboard MAX към бирата  . Без почва са си вирнали ай да не казвам кое, там. А освен да се плямпа, яде, ... , спи, там друго не се прави. Скоро не съм се интересувал, но преди 2 години не се сещам нито икономически, нито технически, нито нищо да бяха напред. Заради това, че "уж" са центъра на ЕС има вид и стандарт на живот, въртят се пари. Но това не значи, че прогресират, произвеждат или правят нещо. Както и да е, отклоних се от темата.
|
| Чет Окт 30, 2014 3:43 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Оф, недей аз да не почвам да ги плюю белгийците, че за тези няколко години доста съм им насъбрал - просто имат късмета да не са били освободени от руските или османски армии освободителки ... едит: + една колония в африка ... ама то това започва да им излиза през носа  А тоя minnowboard не изглежда зле, но ако те "черпя" един ще отиде целия бюджет за FOSDEM бири ... че и отгоре ...
|
| Чет Окт 30, 2014 5:17 pm |
|
 |
|
scout_3pm
|
 Шегувах се бе, колега. Надявам се изобщо не си го взел на сериозно  Относно FOSDEM ще си помисля, наистина. Но като стане януари ще мога да знам дали има шанс да дойда и тогава ще видя колко ще съм ентусиазиран за Белгия  Ако е за 1 ден може да дойда от Франкфурт (имам познати, етц) сутринта около 8, цял ден бири, извинете, конференция  и после вечерта обратно в БГ 
|
| Чет Окт 30, 2014 6:33 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Айде, сега, шегувал се бил ... Франкфурт е на 300-400 км ... не я виждам логистиката ... спане в Брюксел е под 100 евро в приличен хотел, по хостели и т.н. е по евтино ама си нямам и идея колко - Радо (radolin) има повече опит в това отношение ... т.е. едно спане тук ще ти струва по евтино отколкото пътните от Франкфурт - има уизеър до шарльороа който е на съпоставими цени с полет до франкфурт (т.е. ако купиш навреме може да е отиване и връщане под 100 евро, а с българия еър миналата година беше около 150 ако не бъркам) По принцип нямам проблем да посрещна някой при мен за ден два, но за тази година вече съм ангажиран  Друго което предлагам е логистика на място - разбирай да събера от летището тайфата и да я закарам до събитието ... за връщане не обещавам нищо, че или пия или карам  ...
|
| Чет Окт 30, 2014 6:54 pm |
|
 |
|
radolin
|
Има време за FOSDEM-a, по-принцип има доста хора които ходят от България. Миналата година се бяхме събрали сигурно почти 20 човека за бири. Като наближи време ще се организираме. Билета с България Еър беше малко над 300 лв. Аз спах в някаква стая под наем близо до университета. Стратегически обаче май е по-добре да се отседне в хотел в централната част (както бяха направили другите), защото там са заведенията за пиене вечер и се прибираш пеш, пък аз трябваше да се съобразявам с градския транспорт (и 1 път Палавров ме докара  ). Относно OpenFest-a, моя телефон е 0898-624213, ако някой иска да звънне. Предполагам ще отида в събота към 11. Друг признак, по който може да ме разпознаете е, че ще съм накуцващ и с 2 патерици.
|
| Чет Окт 30, 2014 7:09 pm |
|
 |
|
scout_3pm
|
@pavlarov - изобщо не става дума за транспортните разходи  Просто ще съчетая двете неща  До тогава има време, колко вода ще изтече  @radolin - и аз съм се убедил, че най-комфортно е да си в центъра или около него (наистина мах точно до него). Като не е нужно да си на пъпа на града, нали. Центъра в големите градове на запад не е като София, два булеварда и край.
|
| Чет Окт 30, 2014 7:39 pm |
|
|