Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Вируални машини??? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Вируални машини???
Ползвам vmware за да си правя различни виртуални машини на компа и до сега бях с версия 7.х ама оня ден се ъпгрейднах до версия 8.2 и нещата "леко" се наакаха :D . Графиката стана много бавна, въпреки че сложих яка видеокарта. Съответно пак се даунгрейднах до версия 7.х. Обаче има и един друг проблем - всички дебъгери/програматори на USB работят много бавно. С пъти по-бавно от колкото на основната ОС. И това само с програматорите/дебъгерите - с USB флашки и хардове няма никаква грижа. Та въпроса ми е някой знае ли как да забързам комуникацията през USB-то с дебъгерите или пък да ми кажете за някой друг софтуер за виртуални машини, който няма такива проблеми с USB-то и/или графиката, че не ми се ще да отделя една-две седмици за проби и грешки :) .

Пон Апр 02, 2012 11:22 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Вируални машини???
Аз от години ползвам VirtualBox без проблеми. Навремето точно проблем с бавна графика ме накара да мигрирам от vmware
http://www.oracle.com/technetwork/server-storage/virtualbox/downloads/index.html

Вто Апр 03, 2012 12:11 am
Профил
Аватар

Тоя VirtualBox фри ли е? И мога ли по някакъв начин да конвертирам файловете на vmware към нея или трябва да инсталирам всичко от начало? Нищо не каза и за програматорите/дебъгерите - те как вървят?
ПП. Сега видях, че е опън сорс - явно е фри :) .

Вто Апр 03, 2012 2:17 am
Профил
Аватар

Фри е. Аз съм го ползвал предимно с ICD и PickIt. Мисля, че и CrossConnect съм пускал през него без проблеми. По принцип при създаване на нова машина можеш направо да посочиш пътя към vmware дисковия ти файл.

Вто Апр 03, 2012 2:33 am
Профил
Аватар

OK, мерси - ей сега ще го пробвам :) .

Вто Апр 03, 2012 2:53 am
Профил
Аватар

Същата работа и с VirtualBox-а, даже графиката е още по-бавна и от vmware, a USB-то е също толкова бавно :( .

Вто Апр 03, 2012 4:32 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Същата работа и с VirtualBox-а, даже графиката е още по-бавна и от vmware, a USB-то е също толкова бавно :( .

Нещо друго ще да ти е осрало компютъра, така ми се струва.

Вто Апр 03, 2012 6:18 am
Профил
Аватар

И аз имах същия проблем като теб. Седя си на 7-цата.

Може би ако изначало се качи 8ца, да не е така. Щото и при мен беше ъпгрейд и се засра, работи бавно, затриха ми се цели машини...

Вто Апр 03, 2012 9:46 am
Профил ICQ
Аватар

Явно ще трябва да си инсталирам всичките бози в основната ОС :) . Кофти, че един от компилаторите не бачка на 64 битова ОС и ще трябва да го сложа на лаптопа с ХР-то, щото пък новата му версия, дето бачка с 64 битова ОС е на основата на Еклипс и е още по-голяма бозата там :D .

Вто Апр 03, 2012 3:48 pm
Профил
Аватар

(пре)инсталацията на софтуер е май основното действите, което се очаква от хората да правят на компютрите в днешно време :lol:

Сря Апр 04, 2012 3:14 am
Профил

Каква виртуална машина ти е нужна, под боз, или истинска виртуална?

Сря Апр 04, 2012 10:49 pm
Профил
Аватар

Под W7 64 бита. Каква е разликата между "истинска" виртуална машина и такава под боз? Не са ли и двете все виртуални?

Сега обаче ме налегна друга по-важна беда - изгърмя единия диск от RAID 1 масива и сега имам два много спешни и важни въпроса:
1. Как да изтрия диск, дето компа не го открива, така че като го върна, за да ми пратят нов да няма никакви мои файлове на него. С някакво магнитно поле става ли :D ?
2. Като дойде новия диск какво точно се прави, за да стане автоматично копирането на данните и партитишъните от здравия - автоматочно ли ще го направи RAID контролера като сложа новия диск или аз трябва да правя нещо? За първи път в живота ми ми се скапва диск и си нямам идея дали контролера ще се оправи автоматично :D .

Чет Апр 05, 2012 2:25 am
Профил
Аватар

Разправят че магнитите не помагали много, ама де да знам - то при вас поне трябва да имате достатъчно силни :) Ловците на митове един път се бяха мъчили да трият магнитните ленти на картите - даже и директно с прекарване под магнит не успяха. Може би ще трябва да е много мощен, ама няма как да се пробва. А някъде съм срещал информация от срота, че за да се премахне напълно информацията (като физично намагнитване по плочите) са форматирали на ниско ниво диска 6-7 пъти. Ако можеше да го отвориш и директно с някакви неодими да погладиш плочите сигурно ще стане, ама за да се унищожи през черупката може и да ти потрябва някоя ЕМП бомба :)

Чет Апр 05, 2012 9:12 am
Профил ICQ
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
или да си намериш фирма с ето това например и да им платиш за улсугите
http://www.garner-products.com/harddrive.htm

Чет Апр 05, 2012 12:39 pm
Профил
Аватар

Получи се някаква много странна работа. RAID контролера показваше, че диска е FAILD иго изключи от масива. После го преместих на друг SATA порт, за да видя какво ще каже нормалния диск контролер и той въобще не откриваше диск. Пуснах и един тул на Хитачи дето тества дискове и той не можа да го открие и вече се бях приготвил да го пращам и викам чакай да го сложа в кутията на един външен USB диск да видя той какво ще каже и като го сложих и там си го намираше и четеше без проблеми. Даже всичките данни си бяха ОК. После го върнах обратно в RAID масива и контролера вече го намери и пак си бачкаше, само дето ребилдва масива цяла нощ, защото вече имаше разлика в данните на двата диска. Та сега всичко си бачка като пушка и въобще не мога да се светна какво стана и защо стана така :? . Ама сега поне си криптирах всички лични данни и файлове та ако стане пак сакътлък да не се чудя как да ги трия :) . Иначе при нас яки постоянни магнити само да искаш, ама все си мисля, че трябва да е някакво променливо магнитно поле ако искам да ги трия :D .

Чет Апр 05, 2012 2:25 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща