Отговори на тема  [ 684 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 42, 43, 44, 45, 46
Говорилня 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Говорилня
Aaa па то след това високотехнологично шлайфане дето им направиха дали ги млатят с чук или паве все тая ..

Пон Авг 10, 2026 10:22 pm
Профил
Аватар

https://www.kickstarter.com/projects/-n ... bench-vise

На някой може да му хареса това. На мен ми се струва интересно

Пет Сеп 25, 2026 1:42 pm
Профил

А и има подобни из нета, уж трябва да върши работа но аз не го намирам удобно, не съм си купувал но в офиса има нещо много подобно. За платки все така stickvise ми е най-удобен, за механика нормално менгеменце :) нещо което се оказва доста удобно са малки ножички платформи като тая https://share.google/NMPQi3k3J4djk2Epx
Аз взех една за товарите на ТЕМ-а, но се оказва много полезно нещо особенно за снимане и термовизия. Няма читави стойки за камери, с тая масичка може да регулираш височината на обекта много прецизно. Също при различни измервания е удобна, има и по-големи.

Пет Сеп 25, 2026 3:00 pm
Профил
Аватар

https://github.com/knivd/SWEET

Това ми се мотае от 7-8 години и накрая го публикувах за оплюване ;)

Вто Сеп 29, 2026 10:09 am
Профил

Интересно, като за 6 сутринта с полуотворен и очи,
Не ти ли се струва доста зависимо от напреженията в двата края, и съответно смущения ? 0.3 V ми се види мъничко. Другото, така наречения диференциален режим, е логически диференциален, не електрически, в смисъл нямаш диференциален вход който да мери реалната разлика в двете жици, а предаваш инвертирано ниво. Това само по себе си увеличава надеждността, но смисъла на диференциалната линия е по-различен. Имаш нещо подобно, в смисъл че ако единия мръдне на горе другия ще мръдне в грешната посока, но имаш и не симетрия на състоянията, 0.6 спрямо 0.3V граници ....но както казах полуспящ в 6 може да не съм дочел нещо....

Вто Сеп 29, 2026 2:53 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Сега прочетох инструкциите, интересно като идея, нещо като токов кръг с три състояния.

Вто Сеп 29, 2026 4:35 pm
Профил
Аватар

Н'бабане Гт'муан'га написа:
https://github.com/knivd/SWEET

Това ми се мотае от 7-8 години и накрая го публикувах за оплюване ;)

На тая част от темата мястото и не е ли в раздел "проекти и споделяне" или както се казваше.
Тук постепенно ще потъне сред другите мнения и ще се загуби...

Редакция:
На мен ли така ми се струва или изходния сигнал от компараторите е ограничен до волт и нещо - два?

Вто Сеп 29, 2026 4:47 pm
Профил

Виждам повече проблеми отколкото решаване на някой реален проблем на другите видове комуникации. Това с дуплекса по 1 жица се ползва в гигабитовия едърнет. Ползването на променливотокови сигнали решава много от проблемите на тая линия. Може и аз да не схващам нещо. Ама всяко смщения по кабела на земята и комуникацията ще показва каквото си иска.

Вто Сеп 29, 2026 11:33 pm
Профил

Такъв тип комуникация е подходящ за ниски скорости, особенно ако имаш високи дискретни нива, там шумът не оказва никакво влияние. То там не можеш и да приложиш филтриране понеже скоростта не е определена, единият нод подава 1 а друг отговаря като подава -1 и сваля нивото на линията до 0 и обратно, дали ще отговори за 1 микро секунда или 1 секунда е без значение, то това е и идеята на такъв тип комуникация, да няма синхронизация. По принцип всяка асинхронна връзка има някакъв тип синхронизиране за напасване на скоростите, прави се с проверка на старт и стоп битовете или при манчестър кода на късия и дълъг период на битовете, но въпреки това скоростта трябва да е приблизително известна а тук може да се комуникира теоретично при всякаква скорост, е не при всякаква, максималната скорост ще се определя от най-бавния нод..

Сря Сеп 30, 2026 8:29 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 684 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 42, 43, 44, 45, 46