|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 9:01 am
да започнеш работа е по-трудно, отколкото да я свършиш?
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: да започнеш работа е по-трудно, отколкото да я свършиш?
Ех пифе... както винаги не блестиш с много ум ... религия... какво да се прави.. Какво правя аз ли... чакам да се качиш на самолет, или да влезеш в операционната... щото нали запАда е голема работа... приготвил съм пуканките 
|
| Сря Авг 12, 2026 1:50 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
.....аааа Ицо ....аз не бих го взел, така като го слушам ще ги изяде преди да ги прекопае ..... Посредствеността е един от големите проблеми, и тя е на всякакви ниво, и сляпата вяра че то ще стане ....каквото и да е. Е съвсем пресен пример ...един ...потенциален "клиент", иска нещо специфично. Изгубили 2 години с някого си и са до под кривата круша. Говорихме си, обяснихме се, дадох им много ниска цена щото нещото ми стана интересно, изрично им казах това е цената, това са условията, ако искате ...мислеха 2-3 дни, ами той стария изпълнител ни даде по-ниска да го оправи ... казах им успех ...е накрая размислили, аз бая си мислех да им кажа че тая цена вече не е актуална, ама пусто ми е интересно да го поръчкам тоя сензор ...но защо го пиша ...изгубил си две години, неясно колко пари, и си склонен да изгуби още със същия тоя който ти ги е изгубил ....е те това какво е наивност, вярва в чудеса ....и като имаш в предвид че аз им оферирам плащане само след демонстрация и тест,т.е. не дават стотинка, аз им финансирам развоя ...като пиша чак започвам да мразя любопитството си ...ама ще видим.
|
| Сря Авг 12, 2026 3:03 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12825 Местоположение: София
|
Прибързвате. Офертата е стара и в момента не е актуална.
Сега тествам ИИ за кОпане и плевене. Много е енергичен и отзивчив. Първо изскуба доматите, но остави плевелите. Каза, е те по му допадали като визия. Беше нещо свързано с фън шуй. Направих му забележка и му обясних, че отглеждането на домати не е свързано с фън шуй и визия, а с добив на реколта от домати. Каза че съм прави и се извини.
След това изсече корнишоните. Били в пъпки и решил че са болни от шарка. Пак му направих забележка и му обясних, че видът е такъв и е нормално да има неравности като пъпчици по плода. Отново каза че съм прав и се извини.
Прибрах му косачката и мотиката, и го оставих да полива. Ще видя какво ще свърши. Дано панчаревското езеро да му стигне...
|
| Сря Авг 12, 2026 4:13 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
А тия дето сме на ключа на ИИ-то? Някак си се чувствам спокоен щото на тва ИИ му требе ток, пък някак си сегашната ми работа е кажи речи да пускам тока. Не го виждам как ще се справи само да си напомпа автомата и да натисне големия зелен бутон.
|
| Вто Авг 18, 2026 8:22 am |
|
 |
|
Pif
|
Не забравяй, че някога хора са строили електроцентрали, далекопроводи, подстанции. С толкова солари на всякъде ИИ-то ще си има толк колкото ще. Те жиците са пуснати. Копчето е натиснато. Вече си ненужен.
|
| Вто Авг 18, 2026 10:46 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
котенца останали гладни след срив на облакгорките... 'стопани' --- в щатите за 60 години към мрежата се присъединени едва дузина консуматори с единична мощност над 200 мегавата последните 6 години само ИИ центровете с такава мощност са 8 в момента се строят неуточнен брой нови, но вече с консумация гигават. още в проекта е заложен собствен енергоизточник, защото мрежите просто не могат да предоставят такива мощности - нито като генерация, нито като пренос. повечето са на газ-генератори, но М$, примерно, залага и на ядрени реактори, дали ще са презапалени стари или чистак нови... е малко облак. и бъди сигурен, че ще сложат моторче на помпичката и соленоид на зеленото бутонче а червено може или да го заварят, или направо да не го слагат.
|
| Вто Авг 18, 2026 11:29 am |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Ако това ти говори нещо  Пък може и да си купи наемници с малко биткойни. 
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Вто Авг 18, 2026 11:47 am |
|
 |
|
Cekins
|
@Pif - колко солара си пуснал?
Колко пъти си влизал в подстанция или каквото и да е на средно или високо напрежение?
Да - всичко е автоматизирано ама накрая има една ръчка дето само ръчичка може да я дръпне. И то включването почти винаги е под въпрос - не винаги става от първия път. За сега при нас не съм виждал "Интелигентна" автоматизация. В подстанциите автоматично се включва 1 път след някакви секунди. На втория опит вече почва да звъни на ЕЕ.
Моторчетата и соленоидите и сега си ги слагаме ние щото ни мързи да помпим манивелата и после да ходим да натискаме копчето.
А ИИ за сега е толкова тъп че за 4 дена успя 4 пъти да задейства МТЗ-то. Ако не беше далече МКРУ-то и ходехме по един път на ден сигурно и повече пъти щеше да успее. Най-накрая го спряхме и оставихме централата на настройка от ЕЕ.
|
| Вто Авг 18, 2026 12:01 pm |
|
 |
|
Pif
|
Два. Един 5 ватов и един 2 ватов ама от 9ия етаж. Пускал съм доста 3 мегаватови вятърни турбини. Там разделителите бяха с мотори. Веднъж като напомпи пружините и може да включи и изключи по веднъж. Ако няма ток за мотора да напомпи - въртиш ръчката като изоглавен докато се натегнат 2-те пружини и тогава механично включваш. Ама когато ФРТ-то не мине и трипне нещо - не може да се разкарваш до всяка перка за единия шалтер. Има си дежурно захранване, комуникация, управляваш отдалечено. Преди 20-ина години правих малък соларен грид инвертор с мппт. Нито с тебе откриваме топлата вода нито е нещо кой-знае какво сложно. Енергетика има много преди ние да се родим. Хората отдавна са го измислили. И ХВДЦ също е измислено отдавна. Само дето сега има по-модерни части и стигнаха над мегаволт.
|
| Сря Авг 19, 2026 12:41 am |
|
 |
|
RM
Ранг: Почетен член
|
До преди време когато имах достъп до подстанции .... дори и след телеметрията, си остана заземяването от ръката и погледа на дежурен !!! Разбира се когато се изключва за работа по далекопроводите и профилактики.
_________________ Вниманиене съмвишист....ИЙ.
|
| Сря Авг 19, 2026 5:42 am |
|
 |
|
Cekins
|
@RM - точно това имах предвид. На предната работа имах един колега дето прякора му беше Тошо Земното - На неговата предна работа е бил дежурен в подстанцията на един от големите заводи в Разград. Та те са директно закачени на 110kV далекопровода Русе - Варна. Та нашия успешно е заземил далекопровода под напрежение и е спрял тока на цяла североизточна България  Не случайно питах Pif колко соларки е пуснал - щото тия домашните са едно, големите (че даже и не чак толкова големи) са съвсем друга бира. Ние наща малката 600kW + 660kWh батерии една година не можем да я пуснем в експлоатация. То и 200-300kW пак е крива работа. Даже и да си на ниско напрежение. А автоматите на НН от Trip не съм виждал такъв дето да може сам да се включи. От Off - да, ама от Trip тряба да мине човек да го резетне.
|
| Сря Авг 19, 2026 1:21 pm |
|
|