| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Откъде да купя тоя банален конектор???
Иде реч за баламурнишки хедър, женски, 2.54мм, 2 реда, поне 5 пина на ред (може и повече ще режа) ама да е SMD.
Нещо като това : http://home.comet.bg/datasheets/cvilux/b24.pdf , ама SMD.
Баси оказа се, че в Комет няма, Фарнел и Диги не открих, а Cvilux и Molex въобще нямат такъв в номенклатурен номер. Имат такъв ама с 2.00 или 1.27 растер, но с 2.54 не.
А, че съществува знам, щото имам тука едни платки на които го има.....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Май 27, 2011 6:34 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Защо не хвърлиш едно око в Унител? Там има доста екзотики. А и ти е близо.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пет Май 27, 2011 7:18 pm |
|
 |
|
zaprqn
Ранг: Новодошъл
|
|
| Пет Май 27, 2011 9:05 pm |
|
 |
|
Цецо
|
аааааааа, тия у ред ли са бе! За един пиклив конектор. В интерес на истината намерих ги и в Mouser и Digikey и цените са подобни!
Баси Комет ги продават на 10% от тая цена. Ще се мисли друг вариант. Че на мен процесора ми струва толкова бе, то да беше някакъв сложен конектор, а то най обикновенна пиклива рейка, само дето краката и са огънати настрани.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Май 27, 2011 10:19 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
www.samtec.com пращат мостри - ако ти трябват няколко бройки де  .
zaprqn-е, тия дето им викаш "по-грозни" са цангови хедъри и има за какво да са по-скъпи. Аз лично ги предпочитам пред другите, а и "по-красиви" ги намирам  .
Иначе винаги по каталозите тия хедъри са скъпи - не може да искаш да държат на склад хиляди разновидности и да са евтини  .
|
| Пет Май 27, 2011 10:51 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Не е заради каталожните търговци. Те по принцип са си скъпи още от пройзводителя. А точно Samtec са ужасно скъпи.
Евтиния вариант е Cvilux, които продават Comet и не са лоши. То какво да им е - железо и пластмаса. Сигурно има и чисто китайски марки, ама върви ги доставяй..... Що са толкоз скъпи марковите идея си нямам.
Абе отказах се. Нa новите платки няма да е SMD. Щеше да стане по добре, ама 2$ за един пиклив прост конектор няма да дам. Принципи. 
|
| Пет Май 27, 2011 11:41 pm |
|
 |
|
relsys
|
Във Футурел ми се струва, че съм забелязвал такива налепени по таблото им.
|
| Съб Май 28, 2011 9:04 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Вчера минах и аз през Футурел... Точно това го видях във витрината срещу вратата им... Звънни им и ги питай...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Съб Май 28, 2011 9:47 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ок. Мерси, ще проверя. То и Комет ме оферират с някакви китайчета по 80 ст. ще видя какви ще излезнат.
|
| Съб Май 28, 2011 10:28 am |
|
|