Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
конструктор "Механика" 1 || 2 , "Ломоносов&am 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение конструктор "Механика" 1 || 2 , "Ломоносов&am
Племенника ми поотрасна - завчера направи 6, та реших, че е време да влезе в някакви релси. Гледам, че му е забавно да сглобява някакви работи, но на разположение има само глупави пластмасови конструктори с има няма 100 части, т.е. нищо. Ако някой от вас си спомня на времето имаше конструктори като изброените в заглавието, имах щастието да работя като дете (за първи път във 2-ри клас) с всички от тях, като си спомням вече в 5-то клас ми връчиха официално единственият допълнен от много други "C04", гордост! Сега направих няколко обиколки по магазините за играчки, обаче няма и помен от конструктор с метални елементи, а още по-малко от нещо приличащо дори и малко на най-простите Механика!
Надеждата е някой от вас да ме упъти как мога да си набавя такъв конструктор?! Не вярвам да имате в мазетата такива - аз самия попилях шепата части оцеляли сигурно от един от малкото останали Ломоносов в БГ преди 12-13-ина години при последното разчистване. Дайте ориентация - къде да търся такова нещо? Или някаква идея за аналог - руските ме съмнява да се произвеждат още, което си е голяма загуба за децата :?

Едит: абе това заглавие, защо така се прецаква като сложа " на края на Ломоносов?!

Чет Апр 07, 2011 6:35 pm
Профил WWW
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение Re: конструктор "Механика" 1 || 2 , "Ломоносо
head_up написа:
абе това заглавие, защо така се прецаква като сложа " на края на Ломоносов?!

Не муи стига дължина на стринга. Много е дълго заглавието. А с тия кавички съвсем дълго става. Всяка заема по 6 байта: &qout;

Чет Апр 07, 2011 9:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Надявай се да намериш. Сега съвременния заместител се казва Lego.

Тия с металните кой ще посмее да ти ги продаде - те са "потенциално опасни за здравето", нали се сещаш...

Иначе Лего имат и такива неща каквито искаш ама цената им е ...

Чет Апр 07, 2011 11:41 pm
Профил ICQ

Мнение 
Cekins написа:
Иначе Лего имат и такива неща каквито искаш ама цената им е ...

Лего са на светлинни години от това, което ти дават тия метални конструктори и всичките движения за реализация, при все здравината и стабилността на връзките - без да броим каква сила може да се предава. Неее, с тия пластмасови боклуци на децата не им се дава възможност да мислят толкова :) просто не става. Лошото е, че не може да ме огрее C04 как му беше пълното име, той не беше руски, мисля немско ли беше? От подобен клас може и да има, ама за пусто като не съм обърнал внимание тогава (то не, че моя имаше горен капак, ама книжка с модели се моташе някаква). Спомени, сега ще се радват децата на CS ...

Edit: чак не е за вярване! Приключил, но все пак се намира! Само, че като си помисля колко тежеше - ми то доставката ще е злато, ако изобщо някой се навие да ги изпрати от Германия :lol:

Чет Апр 07, 2011 11:59 pm
Профил WWW
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Не съм съгласен с легото. Lego Technic е на светлинни години пред всички останали технически конструктури. Има толкова много видове задвижвания, зъбни колела, пневматика, електромотори, сензори, микроконтролер с графично програмиране. Наистина, колкото и да не ти се иска е по - добре, аз като бях малък имах възможността да си играя и с двете, та Lego-то ми е фаворит. Дори сега от време на време си купувам по някой сет :) Ето разгледай:
http://technic.lego.com/en-us/Default.aspx
http://mindstorms.lego.com/en-us/Default.aspx
Ето и този линк е на сайт, който е доста известен сайт за лего втора ръка, като има доста изгодни сделки и са предимно от ЕС:
http://www.bricklink.com/

Пет Апр 08, 2011 10:36 am
Профил
Аватар

Мнение 
Eми ето http://www.einsteinstopsecretscience.co ... oductId=43

Не е като да няма такива работи. Колкото до цената - нали не очакваш таква играчка да е по джоба на българина.

edit : http://www.meccano.com/models/best-of-5 ... -set.html/ сайта на производителя.
Ледам че имат и в България доставчици.

Последна промяна Cekins на Пет Апр 08, 2011 10:49 am, променена общо 1 път

Пет Апр 08, 2011 10:44 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Така. Аз много съм си играл като дете с "железните" конструктори от онова време. Даже като ми дойде акъла, събрах всичко каквото имам в една голяма кутия и сега ги ползвам като ми потрябва я планка, я ъгълче, я винкелче :)

Но Лего Техник и като дете съм го гледал с влажен поглед, а и сега признавам, че това си е доста яка играчка, включително и за непораснали деца. Ама цената на най-примитивния сет тогава беше сигурно колкото годишната заплата на баща ми. Имах приятелчета с родители дето бяха "по навътре в нещата" и им купуваха подобни играчки... Те естествено не ги оценяваха подобаващо....

Както и да е - Лего Техник и ония железни конструктори са като да сравняваш западна кола с лада. Второто си беше купчина желязо, която си вършеше работа като цяло. Т.е. кола си беше, ползвахме ги.... ама лада.

Пет Апр 08, 2011 10:45 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо и аз така. Едни познати бяха купили на сина си един сет за два модела - електрокар и нещо друго. Имаше и пневматика. Хем бях на 15-16 години и пак се кефех. А за нас навремето имаше само от тези джилезните. И като си спомня какво беше - че то един път да сбъркаш и да окривиш нещо и после става грозотия. Болтчетата заминаваха в прахусмукачката.

Ама пак и това сме имали. Сега си играят с кукленски/рицарски замъци, бакугани, бентени и други подобни боклуци. Пусни си някой ден ако имаш време TV7 между 8 - 9 часа да видиш какви играчки се продават.

Пет Апр 08, 2011 10:57 am
Профил ICQ

Мнение 
@Cekins, това дето ми го препоръчваш - аз ще си играя с него, знаеш ли кога племенника ще се докопа да се пробва?! :P
Обаче може и да излезете прави за сложността на играчките с Лего Техникса, наистина изгилеждат сложни. И както sv_shady рече - не по джоба. Може би за това по нашите земи не съм срещал такива, то не че живея в магазина за детски играчки. В тоя ред на мисли - не бях влизал отдавна в такъв магазин, ама викам за тоя РД на малкия ще му намеря шах, защото има интерес към играта, мъчихме се с един пластмасов преносим. Ей, хора, тая игра е забравена от производителите - викат "Ми те децата това не го играят, вземи му трансформърс"! Не го играят ли? Хе, зорлен се оптват да ги затъпят нашите. Нищо, и качеството на пластмасата е ужасно, единственно цената се вързва с авторското право и до там - на ти спайдърмени, на ти костенурки минджи, и подобни ...
W/e какви пари могат да се намерят тия Техникси в БГ (не ми се куриерства от чужбинцията), ако изобщо бих заровил шапка пари в тях - не е научен да си пази нещата, ама така е като имаш много не мислиш за това :x

Пет Апр 08, 2011 11:02 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Абе що не се разходиш до метро. Ей сега ми казаха, че са виждали там. На Лего били и били скъпички ама имало джилезни.

Пет Апр 08, 2011 4:26 pm
Профил ICQ

Мнение 
Cekins написа:
Абе що не се разходиш до метро. Ей сега ми казаха, че са виждали там. На Лего били и били скъпички ама имало джилезни.

Ха, вторник и сряда ги зяпах там играчките, да не съм станал толкова завеян, че да пропусна?! Ще се разходя другата седмица да хвърля едно око, току виж си прав за джилязото (ама пък Лего & Джилязо ми звучи мнооого странна комбинация)! Благодаря за информацията!

Пет Апр 08, 2011 4:40 pm
Профил WWW

Мнение 
като за 6-годишни мисля че това е най-добре ;-)

Пет Апр 08, 2011 4:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Абе майка ми каза че гледала в метро и мислели да вземат за племенника, ама е още малък (3,5) и му е рано още. Пък дали са лего не съм много сигурен де. Може и да не е видяла точно ама са били при лего-то.

Пет Апр 08, 2011 6:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ами Lego Technic има на цени от 100лв до 500лв, като вече сравнително паднаха цените. Ето един от малките комплекти:
http://bg-lego.com/lego-technic-traktor-sas-zadna-lopata-8069.html
и анимация на модела:
http://technic.lego.com/en-gb/Products/8069.aspx
Но определено, за да се ползва дълго трябва да се пазят частите.

Пет Апр 08, 2011 10:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
sv_shady написа:
Ами Lego Technic има на цени от 100лв до 500лв, като вече сравнително паднаха цените. Ето един от малките комплекти:
http://bg-lego.com/lego-technic-traktor-sas-zadna-lopata-8069.html
и анимация на модела:
http://technic.lego.com/en-gb/Products/8069.aspx
Но определено, за да се ползва дълго трябва да се пазят частите.

Да ти кажа само, че Toyota-та дето карам в момента, си я купих за 800 лв... Не, че не мога да си позволя за 8000, така съм си преценил.

Пет Апр 08, 2011 10:50 pm
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща