| Автор |
Съобщение |
|
StiV
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Фев 05, 2005 10:58 pm Мнения: 284 Местоположение: Varna
|
 Таблет?
Някой може ли да ме посъветва откъде може да се купи таблет за четене на книги, най вече за pdf файлове? Имам събрани стотици книги в pdf формат, а не е удобно навсякъде да мъкна лаптоп.
_________________ Господ прощава, тока не. А глада е по силен от тока !
|
| Пон Авг 16, 2010 2:20 pm |
|
 |
|
FiTTiLA
Ранг: Професионалист
|
Аз съм се огледал в Amazon Kindle - http://www.amazon.com/Wireless-Reading- ... s-wireless , скролни малко по-надолу има различни варианти.
|
| Пон Авг 16, 2010 4:53 pm |
|
 |
|
radolin
Ранг: Форумен бог
|
Ако питаш за e-ink четци, то виж тук: http://dbs-books.net/?page_id=4 иначе за по-евтин вариант с LCD вече по dealextreme и ebay има разни таблети с андроид и 7" дисплеи на прилични цени.
|
| Пон Авг 16, 2010 5:47 pm |
|
 |
|
michev
|
Понеже и аз диря такова устройство, попаднах на ВАЛИ .. но цената е.. 
|
| Пон Авг 16, 2010 6:14 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
И аз искам ама много скъпи.  То като няма да е електронно мастило,човек може да си гледа и на лаптопа или компютъра.Не си струва.Ма какво са ми ги нагъчкали Wi-fi ,3G,touch screen,qwerty keyboard,МР3 и тн...И цената доволна.Не може ли да му сложат приличен по големина дисплей на който да не се кьори човек,5 бутона за навигация,слот за няква памет,да чете pdf и doc и толкова... 
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Пон Авг 16, 2010 7:06 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ами просто дисплеите още не са станали достатъчно добри.
Черно-белите едва ли ще се наложат, ерата им мина. После без мрежа това нещо
едва ли ще се наложи, хората свикнаха да цъкат по линкове, това си е част от
езика вече.
NEC имаха хубави малки XGA дисплеи, но пак TFT. Основният им недостатък за това
приложение е, че и те са на стъклена подложка като другите подобни - а такова нещо
на човек му трябва най-вече в леглото и може би на път, ако не кара. Едно заспиване
и натискане или изпускане и е пътник.
Та не случайно всички гледат за такова нещо и не случайно всички току се опитват
да продадат такова нещо - последно май това недоразумение i-pad се появи - ама
още няма нищо истински свястно.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Авг 16, 2010 7:30 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ей пуснахте ми мухата и се събудих часове по-рано от предвиденото. Тая муха ми е
май постоянна, не и трябва много и се разбръмчава.
Това, което в момента е реално като налични части на пазара и налична технология при мене
може да изглежда като малко лаптопче, джобен формат, ама дебело - 25 ако не и 30 мм,
затворено, 130 на 80 мм. Има един дисплей от Шарп, 1024 на 600 точки TFT. Батерии
гледам има едни литиево-полимерни, към 20 ватчаса, ще се съберат (част от причината
да е дебело - за 4-5 часа активно копане). Някакъв 1.8" диск, един от GSM модемите на Никола та да може да замести
телефон (дано в тоя модем има къде да се напъха СИМ карта че само такова писане ми
липсва), блутут, wifi нямам, и 10/100 дупка ще намеря къде да му сложа.
Чак се размечтах. В момента имам за довършване друга работа та няма шанс да почна
да правя такова, ама тя е почти свършена  .
Себестойността на това за единични произведени бройки ще е към $500
(само дисплеят струва $200).
Но то такова нещо с единични бройки до пазар не може да стигне, а ако се прави
масово сигурно и под $400 пазарна цена ще е печелившо...
А дали някой би го искал не ми е ясно. Дебелината го изважда от категорията на
модните артикули и дрънкулки, та по-скоро нашего брата търсещ функционалност
ако го хареса ....
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Авг 17, 2010 9:57 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
абе какво стана с ония "електронни книги / хартия " ? бяха понашумяли преди известно време и после незнайно как замлъкнаха. видяха ми се интересно решение, особенно ако не искаш да си твариш очите с ярки цветове и т.н., но бяха скъпички. очаквах да поевтинеят та да станат малко по-масови, пък то все че се оказа че хората предпочитат шаренийки и ...
|
| Вто Авг 17, 2010 10:48 am |
|
 |
|
relsys
|
Ами колега наскоро си купи. Като хартия е мамка му. И не харчи ток.
|
| Вто Авг 17, 2010 1:17 pm |
|
 |
|
michev
|
А като прелиствате страниците, инвертира ли се изображението и после с леко премигване се показва новата?
(питам, защото гледах клип на iRiver специално и.. не знам от устройството ли беше това или от камерата която снима)
Ако това се вижда с човешко око.. .май ще отложа за далечното бъдеще покупката на такова у-во..
|
| Вто Авг 17, 2010 2:04 pm |
|
 |
|
relsys
|
|
| Вто Авг 17, 2010 5:17 pm |
|
 |
|
linoko
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 10:00 am Мнения: 249 Местоположение: Sofia
|
_________________ Когато някой ти каже, че няма начин, значи има начин
|
| Сря Авг 18, 2010 8:33 am |
|
 |
|
StiV
Регистриран на: Съб Фев 05, 2005 10:58 pm Мнения: 284 Местоположение: Varna
|
Май последно ще се спра на: http://www.amazon.com/gp/product/B002GY ... d_i=507846
Цената му е приемлива и доколкото разбирам от отзивите не изморява очите, а и батерията издържа доста повече.
_________________ Господ прощава, тока не. А глада е по силен от тока !
|
| Чет Авг 19, 2010 12:49 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Щом си го хресал взимай. Само да те предопредя нещо. Хората си бяха накупили книгата "1984" и един ден книгата изчезнала от устройството сякъш никога не е съществувала. 
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Авг 19, 2010 12:57 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
StiV: имам DX но от предния модел, който е с бяла рамка. Този графитеният се отличава единствено по това, че е с по-нов дисплей с по-добър контраст (което си е голям и желан плюс). Батерията държи много, само гледай да изключиш радиото и автоматичната ориентация (сигурно следи сензора много често и затова CPU-то не спи). Обновяването на страница е поносимо. Цялостната скорост също е търпима, макар че в началото ще ти се види доста влачещо се. За четене бива, а вграденият речник е полезен. Още не съм го пробвал с PDF, но не очаквам да се справи с разни огромни сканирани книги с които дори PC-то се задъхва.
Най-важното - някои от книгите които Amazon предлага не са форматирани/конвертирани особено добре, и разни графики не се виждат/рендират четливо.
EDIT: @ike - може би става дума за случай когато някаква книга се е оказало че има проблеми с правата. Крайният ефект (доколкото съм мяркал по нета) е че са върнали парите.
|
| Чет Авг 19, 2010 11:42 am |
|
|