Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Смешни работодатели ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Смешни работодатели ...
Предлагам Ви това: http://podigravka.hit.bg/gavra.jpg
Аз мисля да изпратя документи за метлата. А Вие какво бихте предпочели: супер специалиста с 5 висши или супер хигиениста без дори основно :x

А бе що да не изпратя едно CV на тия охлюви от ПИСТ "БДЖ" ЕАД, ще пиша че съм специалист по всичките им изисквания. Я помогнете и Вие да ги залеем с молби за работа ...

Вто Мар 22, 2005 12:12 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ами БДЖ си е БДЖ. :) Бедна организация, чиято търговска мисъл витае в пространството на зрелия социализъм.

Вто Мар 22, 2005 12:29 pm
Профил
Аватар

Мнение 
pirev, такива работодатели са не смешни, а жалки и тъпи.
Тъпи са, защото кандидат, който наистина отговаря на изискванията би намерил лесно работа в чужбина, а въпросната сума, вероятно ще бъде еднодневната му заплата. Дори и в Бългория би намерил по-достойно заплащане.
Жалки са, защото не уважават интелекта и труда за достигане на въпросната квалификация.

Вто Мар 22, 2005 1:17 pm
Профил
Аватар

Мнение 
дааа, и аз го мернах това днес.

много е показателно за това как държавата се държи с поданиците си. по същата логика се дават пенсии и заплати. да не говорим за гигантската измама с здравни и пенсионни осигуровки, винетки, такси за нови паспорти, лични карти, талони за коли и .... сигурно има поне още 1000 неща.

един ORACLE специалист с поне 2 курса в щатите се харчеше за ~$70K, което грубо е $270/ден. сега не знам колко е, но за $9.52/ден няма да намериш дори "специалист на метла". ще взема и аз да им пратя едно CV :lol:

BURUNDI
BULGARIA
BURKINA FASO
то това е класацията, не само в азбучен ред

PS: намери ли си книгата за 2445?

Вто Мар 22, 2005 1:52 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Абе държавна фирма. Кво да му коментираш. Балъците свършиха.
Кво ви пука, някой да не ви кара насила? Утре аз мога да пусна и за 100 кинта обява. Пак ли ще се хабите нервите?

Вто Мар 22, 2005 2:36 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
ми не си хабим нервите, чешем си езиците (по-точно търкаме си клавишите) :wink:

ето още една за 400 кинта:
http://www.jobs.bg/f43839

притеснителното е, че щом се пускат такива обяви, сигурно се намират и кандидати. имаше много дискусии по темата "колко давзема на клиент, който иска да му направя една джаджа, дето като и натиснеш бутон щтрака реле" (примерно). стигна се даже до цена от 50лв.

какво точно се плаща с 50лв? колко часа труд? колко часа четене.
да не говорим за развойните средства и CAD-овете - няма начин за 50 лв. дори WIN да е легален!

мъсълта ми е, че всички ние, в този форум, не трябва да си подбиваме цените, защото не работодателите стават смешни, а ние :roll:

Сря Мар 23, 2005 11:48 am
Профил
Аватар

Мнение 
Всеки си търси място под слънцето, за някои това място е по слънчево, за други си е направо Антарктида. Според мен цената на едно изделие се определя от цената на вложените материали, режийни разходи ( ток, вода, наем, телефон, поялник, тинол, ПК ) и това каква печалба гониш. При единично изделие цената е висока, но повечете клиенти идват с мисълта, че те вкарват в голям бизнес, като ти поръчват единична бройка, която ката я харесал крайния клиент, ще ти поръчват по 50 на месец. Вятър и мъгла, досега нито един такъв посредник не се върнал да си поръча количествата ( за справка Ненко Мечков от гр.Пловдив, закоравял мошеник ) . Така че при единична бройка смятам колко време ми е отнела разработката и като умножа по желаната надница на ден се получава цената. От друга страна не трябва да съдираш кожата на клиента, защото втори път няма да дойде. Ама пък и да работиш за без пари, при положение ,че като системен администратор какво стане все ти си на топа ... Зависи колко си го окъсал, млад кадър без никакъв опит ще приеме и за 150лв, така си мисля.

Сря Мар 23, 2005 12:08 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:

Тия са изчаткали тотално. Баси и смеха. Как може един човек на 400 лв. заплата да участва в разработката на такъв продукт и накрая да носи отговорност и за сертификации на всичкото отгоре (и то при положение, че както знаем вече се очаква една такава да струва 4000 евро). Няма да се оправи тая държава никога. А пък ако въобще някой се навие на тая оферта е баси и тъпака и тая заплата му е много даже.

Сря Мар 23, 2005 3:08 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
ДедоБоре написа:

Тия са изчаткали тотално. Баси и смеха. Как може един човек на 400 лв. заплата да участва в разработката на такъв продукт и накрая да носи отговорност и за сертификации на всичкото отгоре (и то при положение, че както знаем вече се очаква една такава да струва 4000 евро). Няма да се оправи тая държава никога. А пък ако въобще някой се навие на тая оферта е баси и тъпака и тая заплата му е много даже.

Цитат:
Хардуер дезинер за embedded appliances

Е какво му се чудите! Вижте само как е написал длъжността и го оставете!

Сря Мар 23, 2005 3:49 pm
Профил WWW
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Както казват: "За всеки влак си има пътници" Сигурно ще се намери някой и за тая заплата. Обадете се след месец-два и нищо чудно да Ви кажат че мястото вече е заето... :roll:

Сря Мар 23, 2005 8:00 pm
Профил ICQ

Мнение 
При всички положения ще се намери подходящ човек. Инженер с няколко тапии, ще закипи работа, ще се усвоят средствата и след година ще се отчете, че нищо не е станало. Просто защото няма кой от целия екип да свърши нещо, а всеки чака заплатата в края на месеца :roll:

Чет Мар 24, 2005 11:25 am
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
то заплатата е едно на ръка ами всички други изисквания и време нерви и какво ли не за да научиш тези неща .....
ще се намери човек но за колко време и какъв ще най вероятно човек с малък опит или такъв който е адски на зор докато се съвземе
но това не е важно по интересното е че които и да се хване ще върши работа на 5 началника а той ще опира всички проблеми

по добре да се налегнем парцалите да блокираме някои друг път и да искаме сносни закони които да указват работодателите какви заплати при каква отговорност може да се дава
сега има някаква таблица / гледах я преди 1 година / и беше адски тъпо написана без никакъв замисъл за типа работа и отговорноста която поемаш при съответната работа

само дето това е в света на мечтите :-(( ......

Чет Юни 23, 2005 1:58 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 12 мнения ]