Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
DAC 10bit (поне), SPI 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение DAC 10bit (поне), SPI
Има ли шанс да намеря такова в БГ магазин. :) И да не е по 20 лв., щото планирам да изгоря поне 5. :) Принципно си поръчах едни от Фарнел (заедно с обща поръчка от много неща), ама нещо не съм догледал и съм избрал ебем ти корпуса, дето посмъртно не мога да го запоя на макетна платка. Сега не ми се поръчва пак само заради глупавите чипове.
Ако някой планира скоро да си прави поръчка от някой сайтовете (фарнел, диджикий и т.н.), може да удари едно рамо.

Сря Мар 17, 2010 10:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
TC1321 Microchip, има го сещаш се къде. Към 3 лв. излизаше бройката на дребно. 10 бита, I2C. Гадното е че е с фиксиран адрес и Vref макс. 3,8V. Аз трябваше да закача 6 към един проц. и ползвах мултиплексор за SDA.

Сря Мар 17, 2010 10:36 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
А защо, по дяволите, тоя чип е в раздел "Специализирани ИС" а не където му е мястото? :evil: Не видях максималната честота на SCL, на която може да бачка.
Случайно да ти се намира драйверче за него? :)

Сря Мар 17, 2010 10:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Mи аз на 100kHz го бича. А какво драйверче - то си е чисто I2C. То за I2C по принцип ако нищо не е написано изрично - смятай го за 100. Ако е за 10 или 400 си пишат.

А я пусни едно търсене със SUB в интегрални схеми - ще ти излезе един N MOSFET дето има доста интересни параметри. Само дето му го няма еша. Да не питаш после какво търси транзистора при специализирани ИС :roll:

едит : Те от няколко дена гледам си ъпгрейдват сайта - казва ти в кой раздел има намерени компоненти и доста улеснява търсенето.

Сря Мар 17, 2010 11:19 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4 мнения ]