| Автор |
Съобщение |
|
scadabg
Ранг: Минаващ
|
 BTTerm- GSM Софтуер за връзка с bluetooth модули
BTTerm е java софтуер (като HyperTerminal) за мобилен телефон. Чрез този софтуер може да се осъществява връзка между GSM <> bluetooth модул <> микроконтролер. Работи на всички телефони които имат mobile java j2me.
На това изображение се вижда осъщестествена връзка между GSM Nokia 5000 и bluesmirf закачен за микроконтролер.

|
| Пон Фев 01, 2010 7:24 pm |
|
 |
|
darkshy
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Ное 28, 2009 5:50 am Мнения: 391 Местоположение: Варна
|
Е постни поне приложението де  Няма да е излишно 
|
| Вто Фев 02, 2010 12:59 am |
|
 |
|
scadabg
|
За съжаление не мога да постна приложението, защото:
1. Не е безплатно (струва 5лв)
2. За всеки блутут модул се задава в приложението индивидуален MAC адрес при компилиране.
Който се интересува PM или email.
|
| Вто Фев 02, 2010 9:19 am |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
И какво искаш да кажеш, че за всяко устройство с което искам да се вържа, ще трябва да ти плащам и ти да ми генерираш отделна апликация?
Направи апликацията да "поема" MAC адреса от клавиатурата и го продавай по 50 лв. По може да имаш успех. Така е абсолютно безмислено. Най елементарния юзер ще има поне няколко устройства с които ще иска да се върже, да не говорим за човек който това му е работата.
Между другото темата е за Обяви. Чисто търговска е.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Фев 02, 2010 11:34 am |
|
 |
|
darkshy
|
+че Цецо  Наистина е за обяви. Никой няма да му го купи ако е само за 1 блуутут  дори и за левче  дай поне демо версия с 10 дена триал период 
|
| Вто Фев 02, 2010 3:21 pm |
|
 |
|
scadabg
|
 Уважавайте труда на другите моля.
Вижте сега демо версия на софтуера нямам и не мога да предоставя. Отделил съм повече от месец за разработка на този софтуер и мисля че цената която му търся е ниска та дори и нищожна. Относно мнението на Цецо Да съгласен съм че трябва да може да бъде въвеждан мак адреса на блутут модула от самата програма, както и да има меню за избор на запаметени мак адреси. Имам идеи да продължа развитието на софтуера в тази посока, но засега софтуера работи по този начин.Разберете този софтуер може да бъде преработен и мак адреса на БТ модула да се въвежда от програмата, но това изисква допълнително време и усилие от моя страна.
|
| Вто Фев 02, 2010 5:32 pm |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е то без усилие - нищо не става  Ама това, че ти си влагал усилие, съвсем незначи, че другите ще платят за него  Ако всички инженери бяха и добри търговци, света щеше да е много по хубав, ама.... не сме.
Просто се оптивам да ти помогна с маркетинга - опитваш се да продадеш нещо на хора които не са лаици. И дали ще им искаш 5лв. или 25лв. не е от толкова голямо значение, ако можеш да им предложиш това, което ще им върши работа и ще им е удобно. От друга страна ако не им е удобно и за 50ст. да го продаваш - все тая. Ти продаваш своего рода инструмент. При инструмента първо се гледа какво върши и как го върши, а после идва цената. Или поне така би трябвало да е.....
Естествено няма гаранция, че ако го направиш както ти казвам, ще се продава по добре. Но и по зле няма да е
А съвсем друг е въпроса колко човека в БГ реално се нуждаят от нещо подобно. Щото пазара на подобни творения е силно ограничен.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Фев 02, 2010 5:39 pm |
|
 |
|
scadabg
|
 |  |  |  | Цецо написа: Е то без усилие - нищо не става  Ама това, че ти си влагал усилие, съвсем незначи, че другите ще платят за него  Ако всички инженери бяха и добри търговци, света щеше да е много по хубав, ама.... не сме. Просто се оптивам да ти помогна с маркетинга - опитваш се да продадеш нещо на хора които не са лаици. И дали ще им искаш 5лв. или 25лв. не е от толкова голямо значение, ако можеш да им предложиш това, което ще им върши работа и ще им е удобно. От друга страна ако не им е удобно и за 50ст. да го продаваш - все тая. Ти продаваш своего рода инструмент. При инструмента първо се гледа какво върши и как го върши, а после идва цената. Или поне така би трябвало да е..... Естествено няма гаранция, че ако го направиш както ти казвам, ще се продава по добре. Но и по зле няма да е  А съвсем друг е въпроса колко човека в БГ реално се нуждаят от нещо подобно. Щото пазара на подобни творения е силно ограничен. |  |  |  |  |
Тук е важно да отбележа, че казвам какво може и какво не може да се прави със софтуера за разлика от други търговци които спестяват на потребителят определени подробности и същият разбира в последствие за недостатъците на даден продукт.Относно пазара на такъв тип продукти съм съгласен че в БГ е ограничен.
|
| Вто Фев 02, 2010 5:57 pm |
|
 |
|
scadabg
|
 Малко Технически данни....
Как да тествате дали приложението ще работи на телефона ви?
Изтеглете си приложената програма BTTEST и я качете на GSM ако телефонът ви поддържа JSR-082 BT API /BTTERM на екрана на телефона ви ще се изпише:
Bluetooth API: present
съответно ако GSM-ма ви не поддържа JSR-082 BT API ще се изпише
Bluetooth API: not present
|
| Вто Фев 02, 2010 6:25 pm |
|
 |
|
scadabg
|
 Re: Уважавайте труда на другите моля.
Има и вариант да п олучите софтуера за 0 лева как?
- Продавате едно копие на софтуера
- Получавате едно безплатно копие

|
| Вто Фев 02, 2010 6:48 pm |
|
 |
|
scadabg
|
 Никой няма да купи :)
Може би от злоба казваш че никой няма да купи, но ще ти кажа че вече продавам по Ebay софтуера и има доста голям интерес 
|
| Пет Фев 05, 2010 10:44 am |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Ми доказано е че няма глупост, която човек не е в състояние да извърши и около 20% от хората са будали, които кълват и на плувката  Поздравления за успеха и така нататък, но вземи под внимание забележките на Цецо. Не са от злоба, опитва се да ти помогне човека. Ограничението, което си заложил обезценява сериозно приложението ти. Нито 5 лв, нито 50 стотинки бих платил аз за терминал с такова ограничение. И безплатно не бих го ползвал, ако трябва да всяко устройство, което искам да влюча да ти се обаждам да ти се моля...
|
| Пет Фев 05, 2010 12:34 pm |
|
 |
|
darkshy
|
scadabg, Не ти го казвам от злоба това! Просто подкрепям цецо!
Вижте това: http://www.microchip.com/forums/tm.aspx ... =1񱭖
П.П. Не искам да се заяждам но съм сигурен, че не си писал кода или поне не целия!
|
| Пет Фев 05, 2010 5:06 pm |
|
 |
|
smtp
Ранг: Новодошъл
|
младеж стига си ръсил глупости !
scadabg просто си е "рекламирал" сайта по форумите (каквато явно е и идеята на тази тема)!
и ... не виждам нищо лошо в това !
това което не мога да разбера, е кой "разработчик" би си купил подобно нещо ... най-малкото защото може да си го напише за минути !
но аз съм лош търговец ... така че щом се продава - няма лошо
PS: ако се "вържиш" на мак адреса на блутуут модула на ТЕЛЕФОНА, а не на модула - това е много по-добър вариант за потенциалния клиент!
(освен ако нещо не съм разбрал  )
|
| Пет Фев 05, 2010 5:15 pm |
|
 |
|
darkshy
|
Ама в микрочипския форум е написал, че докато се е ровил из нета попаднал на този сайт. За софта не е ли по-добре телефона да сканира всички блуутут у-ва и да си избереш от тях?
|
| Пет Фев 05, 2010 7:12 pm |
|
|