| Автор |
Съобщение |
|
sersem
Ранг: Минаващ
|
 Направляващи паралели
Искам да си купя направляващи паралели за фреза (нови), някой знае ли каде мога да намеря такива.
|
| Пон Дек 11, 2006 9:30 pm |
|
 |
|
Lupus
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
 Re: Направляващи паралели
От производителя на фрезата.
|
| Пон Дек 11, 2006 11:03 pm |
|
 |
|
sersem
|
Какъв производител аз ще съм призводителя сам щеси я правя.
|
| Сря Дек 13, 2006 9:27 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Каква фреза, какви аралели, какъв клас на точност гониш, каква конструкция .....занимавал ли си се с металорежещи машини ? Тук иа много въроси, и най-вече какво ще прави тази фреза ?
|
| Сря Дек 13, 2006 10:53 pm |
|
 |
|
sersem
|
Питам за адреси на фирми или техни сайтове ако някой знае просто да ги напише, колкото повече толкова по добре, баланса качество-цена сам ще си го реша , да отговарям на разни въпроси просто нямам време за което се извинявам.
|
| Чет Дек 14, 2006 9:56 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Слушай приятелю! Че си съвсем серсем е ясно, ама не ни прави и нас на такива!
|
| Чет Дек 14, 2006 10:51 pm |
|
 |
|
sersem
|
За заяждане и спорове както казах нямам време, предлагам който не може да отговори на зададените от мен въпроси изобщо да не пише нищо, и ако няма какво да прави да си намери някакво занимание а не да се прави на прекалено компетентен.
|
| Пет Дек 15, 2006 9:23 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
А защо мислиш, че някой има време да отговаря на въпросите които поставяш ? За компетенцията на хората от форума , по металорежещи машини,можеш само да гадаеш...Ако все така си поставяш питанките ,май инфо няма да получиш...
|
| Пет Дек 15, 2006 9:41 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Знам че има няколко човека в форума дето са се занимавали с това но като гледам как подходи и аз си мисля че надали ще си губят времето да ти помагат.
Когато искаш помощ не може с рогата напред.
|
| Пет Дек 15, 2006 10:32 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
|
| Пет Дек 15, 2006 10:58 pm |
|
 |
|
sthx
|
Слушам!
А бе, момче! Нали си в бранша, CNC уж програмираш, със железа се занимаваш, а задаваш такива елементарни въпроси. Тая фреза CNC ли , ще се опитваш да я правиш? По-добре си купи една стара българска на прилична цена (няма да ти казвам точно кой тип, щото трябва да знаеш и това). Доста по-евтино ще ти излезе.
А докато разбереш точно какво искаш да направиш, ще научиш и къде могат да ти го изработят.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пет Дек 15, 2006 11:33 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Аз се сещам за една българска фирма дето прави и такива неща, обаче нямам време да публикувам телефона им, за което се извинявам. 
|
| Съб Дек 16, 2006 11:30 am |
|
 |
|
sersem
|
Стари машини не искам да купувам а и нямам толкова пари в кеш , ако я правя сам мога да я просрочвам във времето (когато стане).
Знам че предлагането нее особенно голямо и затова детайлите който ще купувам готови ми се ще на място да ги избирам или поръчвам тъй като ще проектирам конструкцията съобразявайки се с тях , и ще мога много да варирам при избора.
Много съжалявам ако сте разбрали грешно тона ми.

|
| Съб Дек 16, 2006 10:04 pm |
|
 |
|
sthx
|
Отношението ти беше разбрано еднозначно от всички, така че ,ако има грешка, тя е в написаното от тебе.
Не съм много сигурен какво искаш да направиш, а предполагам, че и ти не си съвсем наясно. Фрезата за метал ли ще бъде?
Тя не може да сглобява като конструктор Лего.
Имаш ли си на представа колко струва една второупотребна универсална фреза - например ФУ251? http://www.focus.bg/
Обявените там цени са със сигурност по-големи от тези на които можеш реално да я купиш. Някои от цените са само 2-3 пъти по-големи от цената на желязото в нея. Че даже има и цени равни на цената на метала във фрезата.
Ако можеш да чакаш и имаш желание сам да си нагодиш нещо, мога да ти предложа и друг вариант. Абонираш се за няколко пункта за скрап срещу известна комисионна и от там ще те известят, когато получат нещо подходящо за стягане. От време на време попадат прилични неща на боклуците.
Ако искаш обади се и в Арсенал - Казанлък . Там ще те информират как стои въпроса с направляващите за фрези и ще се убедиш, че горните ми предложения са по-удачни.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Съб Дек 16, 2006 11:30 pm |
|
 |
|
sersem
|
От каде мога да съм сигурен колко е износена и каква точност ще има тая второупотребка на сто години, не съм чак толкова компетентен че от пръв поглед да знам за какво става това което ще ми предложат.
Пък не искам да връщам оферти за изработка само защото фрезата ми е разнебитена и не мога да догоня точност или бързина.
Искам качество което пък от своя страна значи и по голяма цена, затова ще направя компромис с времето.
Въпреки това твоето предложение не е за пренебрегване и ще помисля по него.
Иначе фрезата ще е CNC за метал триоска разбирасе.
|
| Нед Дек 17, 2006 9:17 pm |
|
|