Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Търся работа. 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Търся работа.
Здравейте, на 19 години съм и сега завърших Софийска Математическа Гимназия, участвал съм в различни международни състезания по физика, математика и информатика. Работих повече от година в една фирма като R&D програмист. Работих по два проекта, единия беше мултитъч дисплей - Видео, както и върху софтуер за видео наблюдение. И двата проекта залягат сериозно върху теория на машинното зрение. Всичко съм реализирал на .NET и C#. Но поради кризата се замразиха ресурсите за нови проекти и съответно останах без работа. Работил съм и по професионални проекти свързани с електроника - последният беше система от безжични паник бутони в един хотел, ползвах ZigBee за комуникация, като всеки бутон играеше и роля на ретранслатор до компютъра на рецепцията, защото разстоянията си бяха големи. Най - трудно ми беше организирането и производството на 30 бр. устройства и влизането в крайните срокове, но се справих :) Използвах PIC микроконтролери и С. Предпочитам цифровата електроника, но и с аналоговата се справям. Та търся си работа, каквато и да е да е, свързана по-някакъв начин с програмиране или електроника - било то само да запоявам или да пиша някакви елементарни програмки на C/C++/C#. На 27 септември заминавам за Англия, където ще уча роботика и изкуствен интелект в University of Reading и всеки допълнителен приход е добре дошъл, а и смятам, че ще бъде ценен опит.

За връзки:
ЛС
емайл: svetlin_penkov@abv.bg

Вто Авг 04, 2009 4:24 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Явно кризата се усеща навсякъде... Може ли поне някакви предложение, къде да потърся възможност за стаж за 1 месец?

Чет Авг 06, 2009 8:44 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
За София ли става въпрос. Ако не провери една фирма ЕПИК, тя се занимава с електроника но предимно в Ботевград са заводите.

Чет Авг 06, 2009 8:55 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Тук за един месец трудно ще намериш добро заплащане... даже и срещу тежък физически труд.

Само като идея... помисли дали да не отпътуваш по-скоро и на място да си намериш работа. В университета трябва да предлагат най-малкото почасова работа. Всъщност тези неща може да го провериш от тук още.

Чет Авг 06, 2009 9:35 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами да за София става въпрос, наистина трябваше да го уточня. Ами заплащането ми не е проблем, просто искам да си оползотворя свободното време, хем ще натрупам някакъв опит, хем и някакви пари ще взема. Иначе, ако отида по-рано там ще ми излезе доста по-скъп престоя, отколкото ще изкарвам. И пак да кажа не си търся работа за парите, ами за опита и знанията, които ще натрупам. В миналата фирма, в която работих започнах на едномесеч стаж и шефа след това ми предложи да остана, така че все още се надявам някъде да предлагат нещо такова :)

Чет Авг 06, 2009 9:56 pm
Профил

Мнение 
Ама и ти си уцелил време за търсене на работа - в отпускарски месец по време на криза?
Най-добре отивай на острова да береш ягоди. Така ще натрупаш неоценим личен опит и малко парички. А останалата част от живота си ще посветиш на създаването на робот който сади, плеви и бере ягоди. :wink:
Предложението е съвсем сериозно - питай инженерите от форума що домат, грозде и лук са набрали преди да вземат дипломите. :)

Пет Авг 07, 2009 12:07 am
Профил

Мнение 
Бе нещо са спекли бая там и за ягоди не взимат хора отвън :roll:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Пет Авг 07, 2009 1:10 am
Профил
Аватар

Мнение 
Леко като му давате съвети за ягоди в Англия:

http://news.ibox.bg/opinion/id_451765406

Пет Авг 07, 2009 8:31 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
ji4ka написа:
......
Предложението е съвсем сериозно - питай инженерите от форума що домат, грозде и лук са набрали преди да вземат дипломите. :)

Особено по-старите - всяко лято и всяка есен! Ама как иначе разни градски чада щяха да разберат, че доматите, чушките и лука не растат на полето във формата на шопска салата. :D

Пет Авг 07, 2009 9:16 am
Профил WWW

Мнение 
Абе стига сте говорили глупости на момчето, това че иска да работи макар и за малко пари за да научи нещо е мнго по добре от мераците на някои други да изкарат 2000 евро да си купят голф ..... нонаистина лошото е че хем си за малко време, хем кризата си казва думата. Един месец е малко за нещо сериозно, иначе опита ти е доста интересен, най-вече това с мулти тъч дисплея
Ако не е тайна какво точно сте правили, конторлер за такъв или сте интегрирали съществуващ, като цяло тъч технологиите са в полето на текущите ми интереси. Ще ми е интересно ак оразкажеш малко повечко за опита си с този тъч какъвто и да е бил.

Пет Авг 07, 2009 10:35 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ами идеята е, че фирмата, в която бях прозивежда мегапикселови IP камера. Всяка камера си има вътре процесор, на който се търкаля микро линукс. Процесора си има модул, който чете фотосензора и изкарва mjpeg stream, та като цяло самото ядро е сравнително свободно, грижи се за разни работи, но рядко се качва над 50%. Та на една камера сложихме филтър, който пропуска само инфрачервена светлина. Самия дисплей са две акрилни плоскости, между които се пуска инфрачервена светлина под специален ъгъл, така че да се получава пълно вътрешно отражение и инфрачервената светлина се намира през цялото време между двете плоскости. Когато докоснеш обаче едната плоскост се нарушава пълното вътрешно отражение и камерата (която е разположена за дисплея) започва да вижда относително ярки бели петна. Върху плоскостите се слага специално фолио, което пропуска инфрачервена светлина, но върху него може да се проектира във видимия спектър. Така с един прожектор зад екрана се изкарва всяко PC на дисплея. От там нататък мисля, че не е трудно да се сетите за технологията :) Процесора на камерата обработвя всяка снимка, първо се филтрира, вади се динамичния фон и се намират ярките области (позиция и площ), след това спрямо миналите се задават ID-тата и така се траква всъщност (знае се, че това е старото петно (докосване) но с нова позиция). След като намери всички тези неща камерата ги изкрава на UDP порт, за да не чака отговор на рекуеста и да може в реално време да обработва изображенията. Общо взето докато напиша самата обработка на картинка и тракването да става за 40мс на С на процесора на камерата доста се озорих, но резултата с 25FPS си е уникален :) Има доста такива проекти из нета но всичко става на един компютър и то обработката на видеото от камерата му заема голяма част от ресурсите. След това компютъра получава местата на докосване и чрез първоначалната калибрация (докосването на точките в началото на видеото) знае координатите от снимката, на кои реални координати отговарят на десктопа му. Тук проблем беше така нареченета деформация от обектива на камерата "рибешко око", но с повече точки за калибрация, проблема се разрешава. Така с около 2к реда на С# успях да различавам всичките жестова на една мишка клик, дабъл клик, драг и скрол. Програмата сътоветно пуска WinAPI съобщения и симулира мишка. Отделно има и режим, в който рисува всички места на докосване :) Има доста приложения, които поддържат мултитъч, но използват някакъв TYIO протокол, който се бил използвал за комуникация с електронни синтезатори ( 8O кой го е измислил така не знам), а и самия протокола е някъв много дървен и наистина зле документиран, та неуспях да го подкарам читаво. Чакахме да излезе уиндоус 7, който ще поддържа мултитъч, но с тая криза проекта остана на това ниво. Също трябваше да работя върху разпознаване и следене на фудицили, но май за по-добри времена остана :) Иначе си е голям кеф на голям екрана двама да цъкате RedAlerт2 примерно или с разни жестове да правиш кви ли не магии със снимки или въобще всякакви файлове :)

Пет Авг 07, 2009 3:26 pm
Профил

Мнение 
Хмммм интересно .... определено ново като продукт, в смисъл подобен продукт не знам да има на пазара а тъчовете ги следя от доста години, интересно как е като надеждност и повторимост ... с потенциал за евтини решения при големи размери. Иначе мултитъч има няколко технологии, обикновенно софтуера си обработва сигналите, не знам доколко поддръжката от бозата ще помогне.
п.с. Това за БГ фирма ли става въпрос, защото не съм чувал за наш производител на мегапикселови камери, а с камери доста се занимавам, ще ми е интересно и за тази фирма ако ми кажеш нещо, какво предлагат като продукти.

Пет Авг 07, 2009 4:26 pm
Профил
Аватар

Мнение 
sv_shady, ако това което си работил ти е все още интересно, и не смяташ че в Стокхолм е много студено, виж връзките. Фирмата се занимава основно с eye tracking приложения и е доста известна.

www.tobii.com

http://www.tobii.com/corporate/jobs/job ... 4&profile=

Edit: Сега допрочетох поста че заминаваш за Англия по-късно..., но пък това може да ти е практика за следващото лято или пък по проект за известно време, дохода ще е гарантирано добър :D

Пет Авг 07, 2009 10:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
п.с. Това за БГ фирма ли става въпрос, защото не съм чувал за наш производител на мегапикселови камери, а с камери доста се занимавам, ще ми е интересно и за тази фирма ако ми кажеш нещо, какво предлагат като продукти.

http://www.pixeye.eu/

Пон Авг 10, 2009 9:01 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 14 мнения ]