|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 12:14 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|
ресизстивно touch screen фолио
| Автор |
Съобщение |
|
Edesign
Ранг: Форумен бог
|
 ресизстивно touch screen фолио
Здравейте,
Някой да знае къде може да се намери само прозрачното фолио за touch screen 10 или 15 инча
|
| Пон Окт 27, 2008 2:09 pm |
|
 |
|
trm
Ранг: Минаващ
|
правил съм кап. или още наричани сензорни бутони - 5 до 6 и ползвах стъкло или просто фолио от магазина за глупости -> железария
става и с фольо като това за тетрадките , бележниците
от книжарница същоп ? може дори цветна хартия
Какви са плюсовете на това нещо:??  : ):_D :0
пс: виж на microchip има , слагаш КАКВОТО И ДА е , прави шсредна стойност на 5 или 10 мереня + грешка
и след това следиш как се изменя средното и полсе чак следиш дали има клилк /натискан еили не  : ):D_
И работи супер, тествано с ГСМ и кетчуп отгоре  : ):-d hh rofl
с ATMEGA128L ;P  и мултиплексор -> аналогов  :П  стн. HTC серия , исках друго , нонямаше ;( та само HTC Или бяха HCT сори , готвя не съм на тази вълна в момента хахах :П  пс: бяха 5или 6 бутноа, непомня
|
| Вто Окт 28, 2008 6:33 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
По принцип 3М, ама една две бройки зор работа, има други фирми които продават само тъч решенията в по малки количества. Другия въпрос е как ще го контролираш, имаш ли контролер, ако да какъв вид, има различно изпълнение, ако нямаш контролер ще трябва да си поръчаш и такъв. Най-бързото за което се сещам е маузер, малки имат за тоя размер не съм сигурен. Обаче м-у 10 и 15 " не е малка ралзиката, резистивните обикновенно са малки, по големите стават капацитивни, ако за 3М или друга технология IR, Surface wave .....
|
| Вто Окт 28, 2008 9:08 pm |
|
 |
|
Edesign
|
Работил съм с диспелй на ампире от кометата. Но за една нова разработка ми трябва само тъч фолиото - трябва да е прозрачно затова капацитивните измишльотини на микрочип не ми вършат работа.
Питах 3М те ме препратиха към офиса с Англия. Предлагат в момента само капацитивни, резистивните са ги спрели преди 2 години нещо не работели коректно. Но много сложна доставка и уговорки.
Тони кои са тези маузер?
Иначе намерих доста китайски производители но с тях не ми се занимава защото става въпрос за 100/150 бройки годишно. Иначе от ампире нищо не отговарят по въпроса.
|
| Сря Окт 29, 2008 9:48 am |
|
 |
|
ToHu
|
А кой ти каза че капацитивните не са прозрачни? Я кажи първо какво е приложението. Маузер са www.mouser.com онлайн магазин, предлагат някакви решения. Относно 3М в момента се пробват да си пробутат на всички новата подобрена капацитивна технология, както и да е, аз си мисля че имат и резистивни още, мога да питам. Въпроса е че те едва ли ще ти свършат работа ,за таква количества ще те насочат към някой от асемблаторите които предлагат техни решения. Това с монитор ли ти трябва или не?
|
| Сря Окт 29, 2008 3:05 pm |
|
 |
|
trm
|
Hmm Ми фолио-то за бележниците не го ли знаеш бе човек
син/дъщеря , племенница нямаш ли ?
е виж на комшийчето тогава ли в книжарницата
НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ , просто питам !
прозрачно е !
10 * 10 см е някъде айде 10 * 7 / 8 може би
струва 10-20ст 
|
| Чет Окт 30, 2008 1:59 am |
|
 |
|
ToHu
|
Човека иска тъч а не сензорни бутони, това за което говориш е ок ако имаш няколко бутона на фиксирани места, а при него най-вероятно не е така.
|
| Чет Окт 30, 2008 9:20 am |
|
 |
|
Edesign
|
Може би не съм обяснил точно какво търся но Тони явно ме разбира.
Значи работя с тъч скриини на ампире вземам си ги от комет. Но сега правя нова раработка - статично изображение върху стъкло (рисунка) и отгоре трябва да лепна само тъч скриин фолиото. Бутоните не могат да бъдат фиксирани защото различните клиенти слагат различна картинка върху стъклото, т.е. бутоните се обучават.
Капацитивното фолио явно е по-надеждно от резистивното при размери над 7 инча. Обаче от 3М се бавят с отговора.... а другаде освен в китай не намирам никой да предлага 
|
| Чет Окт 30, 2008 10:03 am |
|
 |
|
trm
|
ОК. Но все пак Капацитивен - сензорен - тъч дисплей нали така
то почти едно и също
веч евиж не ти знам технологият и все пак е на същият принцип
ак онатиснеш моя бутон в края ще получа измерван 8000 примерно, ако е по-средата 5000 , ако е точно където трябав 2-3000  Вярно по-трудно е по-прецизно, но с кхубаво стъкло ! става супер !
има си и специално за тази работа материали !
не фольо точно !
пс: наистина говоря сериозно и настина бих пробвал ! :П) :П : ):_Д
Успех колега
и балгоадяр Тони за разяснението  :П : ):_Д 
|
| Чет Окт 30, 2008 1:12 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе има и друго решение, това което trm казва донякъде е така,ако точноста не трябва да е голяма, т.е големи бутони може и да не е истински тъчскрийн, но това е друго. Гледах на една изложба, но на кит, ултразвуков тъч, който не е всъщност тъч, защото няма много тъч функции и не е много точен, но може да си задаваш произволни зони които да са бутони. Там приложението заместваше голям 42" тъч, иопределено беше по евтино, за малки размери не знам колко ще е ефективно като цена, но имаха 15" плексиглас в-у който раотеше доста добре.
|
| Чет Окт 30, 2008 8:31 pm |
|
 |
|
trm
|
Да Тони , прави си на 100%  хх за плексигласа, и пак имаше един .. една разновидност,която се препоръчваше
на Микрочип мисля, че не го пишеше, имаше май на TI Или на Analog също едни AP notes  :П : )_Д 
|
| Пет Окт 31, 2008 1:04 pm |
|
 |
|
sthx
|
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Съб Ное 22, 2008 7:48 pm |
|
 |
|
Edesign
|
sthx
не touch screen а само touch прозрачното фолио което се лепи пред стъклото,
но както и да е намерих си вече на НР ще исползвам , отказах се от 3М много скъпо, а и капацитивно не ми харесва.
Но цената е доста висока 100$ за 10''
|
| Нед Ное 23, 2008 9:29 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|