| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
 Огъване на тръби ... къде
някой ползвал ли е такива услуги, и ако да къде. Става въпрос за тръба Ф40 от полирана неръждавейка /инокс както е популярно/, като за парапети. Принципно ми трябва огъване с променлив радиус, ама ако е много зор работата ще се навиа и цялата да е с един радиус.
Та ако някой има идея ще имам да черпя.
|
| Пон Авг 18, 2008 3:50 pm |
|
 |
|
syscop
|
В някой сервиз дето сменят гърнета. Повечето имат машини за огъване.
|
| Пон Авг 18, 2008 3:58 pm |
|
 |
|
sthx
|
В много от железарските и тенекеджийски работилници има тръбоогъвачни машинки. Ако идеш в някоя от тях , даже и да нямат - ще те насочат къде да се пробваш.
Може да имаш проблем. Зависи от радиуса на огъване, но е възможно вътрешната страна да се набръчка, или даже да се спука шева. За да не се получи това, на практикува следната методика. Тръбата се пълни с пясък, заварява се от двете страни и след това се огъва.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пон Авг 18, 2008 10:03 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Потърси из халетата на ТУ-София които са отдадени под наем, някога имаше фирма за огъване, даже CNC имаха.
|
| Пон Авг 18, 2008 11:18 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами това с пясъка е стар метод, но неприложим за много случаи, точно за това питам някой дали е ползвал услуги на специализирана фирма. По работилниците и майсторите на генерации и аз знам че имат, но там машините са им като за тръби за парно .. не върши работа. За да няма деформация си има специални машини, за пример някои използват дорник с вътрешния диаметър, той е в допирната точка на ролките, ако машината е с ролки, и натиска се поема от него, така деформацията е преминава в нагъване а в свъиване и разтягане на материала. Както и да е .. нещо не мога да намеря подходяща фирма, намерих две, и в двете майстора бил в почивка .. явно имат по един майстор само а едната е доста голяма за парапети ....
|
| Вто Авг 19, 2008 7:04 pm |
|
 |
|
sthx
|
В Пловдив - с.Труд, бивше предприятие ЗНОРЧ поне допреди 2-3 години имаше машина и работници с най-добри огъвачи. Сега не зная какво е положението. За София питай тези - http://avrofarm.big.bg/. Май нямат машина, но са в бранша и ще знаят. В сайта нямат координати  . Офисът им се намира близо до лъвов мост , първата пресечка на Сливница вдясно посока Люлин.
|
| Вто Авг 19, 2008 9:17 pm |
|
 |
|
sthx
|
Toни, предполагам, че вече си си свършил, работата, но все пак - в Сливен на едно место има тръбоогъваща машина с CNC - прави каквито си искаш извивки (пак се налага корекция в зависимост от материала). Ако имаш пак проблем, ще ти дам координатите им.
|
| Нед Авг 24, 2008 6:37 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Мерси, не не съм още, тази седмица трябва да ми направят прототипа.
|
| Нед Авг 24, 2008 10:49 pm |
|
 |
|
StiV
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Фев 05, 2005 10:58 pm Мнения: 284 Местоположение: Varna
|
Ако не си намерил още, може да попиташ някоя фирма която прави ролбари за джиповете. Те обикновенно имат такива машини и огъват мисля че точно ф40мм. тръби.
_________________ Господ прощава, тока не. А глада е по силен от тока !
|
| Нед Окт 26, 2008 1:38 pm |
|
 |
|
FiTTiLA
Ранг: Професионалист
|
Фирма "Техностил", тел. +359888703199, търсиш там Илиан Иванов. Разбира си от работа и има нужната екипировка.
|
| Пон Окт 27, 2008 11:03 am |
|
|