Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Търси си се система за контрол на достъпа 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Търси си се система за контрол на достъпа
Имам клиент който се интересува от такава система, ще се опитам да обясня. Става въпрос за отчитане на посещението на 14 така да се нарекат стаи. Във всяка стая има ключ чието време на задействане е задачата да се отчете. Отчитането да става по часове, клиента желае да вижда на коя дата и за колко време е задействан ключа. Абе като се боцне с ПС или да дисплей да си направи справка, без значение визуална или хартиена.
До всички 14 ключа има положено FTP за жична среда, мисля че е предостатъчно но ако се наложи има възможност да се положи всичко.
Най-далечното разстояние на ключ е 70-80м.
Ако някой има нещо готово сега е момента да го "пласира", мислех си аз да се напъна и да го направя но просто нямам време, клиента е сериозен, за повече подробности може на лични телефонче да се остави...или кой както предпочита :)

Пет Юли 11, 2008 7:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
То ако имаше готово, нямаше да я има тая тема....

Пет Юли 11, 2008 10:36 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
relsys написа:
То ако имаше готово, нямаше да я има тая тема....

Става дума за разработено но явно никой не се занимава с контрол на достъпа...

Нед Юли 13, 2008 12:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Имам колега дето точно с това се занимава, ще му звънна да го питам.

Нед Юли 13, 2008 7:50 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Намерихте ли решение. Не е проблем да напиша нещо, звучи доста елементарно.

Чет Авг 21, 2008 12:45 pm
Профил ICQ

Мнение 
Има квото ти требва, но е на Esser ако искаш пусни един PM, контрол на достъп всякакъв, да кажа че само РС софта струва 1500 ЕУР, контрол на една врата без брава /насреник, клапа или каквото там е подходящо/ е 933 ЕУР .. ако вратите са близко една до друга може да се спестят 100 ЕУР на врата, уточнявам досъпа е едностранен.
Обаче аз като гледам какво те интересува контрол на достъпа не е много подходящ, то верно че има евтини решения, но пак малко ... нали трябва само ключета да се следят, някакъв прост логер. ак не е за веднага, т.е. да стане до две седмици, мисля че до месец мога да ти го уредя работещо със софтуера за отчитане.
иши на ПМ ако те интересува.

Пет Авг 22, 2008 3:50 pm
Профил

Мнение Брех
ToHu написа:
Има квото ти требва, но е на Esser ако искаш пусни един PM, контрол на достъп всякакъв, да кажа че само РС софта струва 1500 ЕУР, контрол на една врата без брава /насреник, клапа или каквото там е подходящо/ е 933 ЕУР .. ако вратите са близко една до друга може да се спестят 100 ЕУР на врата, уточнявам досъпа е едностранен.
Обаче аз като гледам какво те интересува контрол на достъпа не е много подходящ, то верно че има евтини решения, но пак малко ... нали трябва само ключета да се следят, някакъв прост логер. ак не е за веднага, т.е. да стане до две седмици, мисля че до месец мога да ти го уредя работещо със софтуера за отчитане.

Какви са тия цени 8O
От ебай за $30 може да си вземеш самостоятелно устройство че и с клавиатура за код + 5 карти и с възможност до 10хил карти. Нещо да не си объркал цената :?
И какво толкова да се направи с контролерче за 3лв + U2270 всичко излиза към 15лв, контролера може да побере във вътрешната I2C ако е 128 байта поне 20 карти , но като го има готово за същата цена си губи смисъла да се прави :roll:
http://cgi.ebay.com.au/RFID-Proximity-D ... dZViewItem

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Пет Авг 22, 2008 7:21 pm
Профил

Мнение 
Темата не е актуална, дал съм координатите на колега който да свърши работа на човека, не съм минавал отдавна оттам за да погледна готово ли е и как функционира.
Иначе както Тони спомена по скоро е логер, не е кой знае каква философия за човек който разбира, повечето е часта на РС-то за отчитане и анализ...
Днес получих РМ, колебаех се дали да му отговоря в предвид вида, без лоши чувства нека човека който го е написал да си вземе бележка, така просто е тъпо да се пита, на маймуница...пък правописа. Аз лично на такъв човек не бих се доверил да ми завие капачка на вентила на гумата ;)

w momenta prawq edin poliwatelen robot no proekta ti mi se wijda lesen i moje da se izmisli neshto w swobodnoto wreme, utochni neshto za srokowe i zaplashtane

Пет Авг 22, 2008 8:39 pm
Профил

Мнение Re: Брех
plameniv написа:
ToHu написа:

Какви са тия цени 8O
От ебай за $30 може да си вземеш самостоятелно устройство че и с клавиатура за код + 5 карти и с възможност до 10хил карти. Нещо да не си объркал цената :?
И какво толкова да се направи с контролерче за 3лв + U2270 всичко излиза към 15лв, контролера може да побере във вътрешната I2C ако е 128 байта поне 20 карти , но като го има готово за същата цена си губи смисъла да се прави :roll:
http://cgi.ebay.com.au/RFID-Proximity-D ... dZViewItem

Пламене, такива са цените, аз затова ги казвам, който иска купува, който иска не, да ти кажа не се оплаквам от липса на клиенти. основната разлика между това което предлагам аз и това което е в интернет, та дори и тук по-по скъпте фирми е сертифицирането, това което предлагам е със всички възможни сертификати, признава се на всякъде по-света от всеки застраховател. Те в момента имам 4 проекта, и ако тия цени ти се виждат високи, при единия 6 врати контрола му е около 30 хил еур, но не всичко се удобрява от виза или мастер кард, после трябва и съответния застраховател да го удобри .... та такова е положението. А м-у другото не само с това, примерно ако си се интересувал в света има само две системи с бежжични датчици за охрана които са сертифицирани по VdS и отговарят на клас C, едната е на същите тия Esser .. подобно е и положението в пожароизвестителните системи, май само тяхната отговаря на всички стандарти не само на EN54.

п.с. разликата не е само в сетификатите, в момента в Благоевград БТ завършвам проект, това е 4-та пожароизвестителна система която слагат, но за разлика от предните 3 тази работи ... не е важно колко струва, но по интересното е че тази която сваляме е била по скъпа и е покривала само 60% от това кеото покриваме ние като при това са избегнали точно най-тежките производства, няма да споменавам че ние изпълнихме всичко за 9 месеца а предните са го правили две години, за господата от шрак става въпрос .... та понякога цената е оправдана.

Пет Авг 22, 2008 11:48 pm
Профил

ToHu написа:

Пламене, такива са цените, аз затова ги казвам, който иска купува, който иска не, да ти кажа не се оплаквам от липса на клиенти. основната разлика между това което предлагам аз и това което е в интернет, та дори и тук по-по скъпте фирми е сертифицирането, това което предлагам е със всички възможни сертификати, признава се на всякъде по-света от всеки застраховател. Те в момента имам 4 проекта, и ако тия цени ти се виждат високи, при единия 6 врати контрола му е около 30 хил еур, но не всичко се удобрява от виза или мастер кард, после трябва и съответния застраховател да го удобри .... та такова е положението. А м-у другото не само с това, примерно ако си се интересувал в света има само две системи с бежжични датчици за охрана които са сертифицирани по VdS и отговарят на клас C, едната е на същите тия Esser .. подобно е и положението в пожароизвестителните системи, май само тяхната отговаря на всички стандарти не само на EN54.

п.с. разликата не е само в сетификатите, в момента в Благоевград БТ завършвам проект, това е 4-та пожароизвестителна система която слагат, но за разлика от предните 3 тази работи ... не е важно колко струва, но по интересното е че тази която сваляме е била по скъпа и е покривала само 60% от това кеото покриваме ние като при това са избегнали точно най-тежките производства, няма да споменавам че ние изпълнихме всичко за 9 месеца а предните са го правили две години, за господата от шрак става въпрос .... та понякога цената е оправдана.

Всичко е бизнес стига да намериш добър купуваш който да ти плати исканата цена :wink:
Като си намерил такива клиенти на такива цени радвай се и аз бих се радвал :D
Но за един логер с тваряне на врати 30хил евро за мен си е пладнешки обир. А относно пожароизвестяването, ако не знаеш то е само за информация на шефа и работниците да научат че се е запалила зградата , та там дали ще сложи датчик за 5лв или 1005 е все тая. Ако е пожароизвестяване за 30хил еуро по добре сложи един пенсионер на минимална заплата :roll:

Съб Авг 23, 2008 2:49 am
Профил
Аватар

Мнение 
Пламене, добре че не мислят всички като тебе - електроника щеше да има само в Китай 8) .

Съб Авг 23, 2008 4:12 am
Профил

Мнение 
Пламене, не знам доколко си запознат с тая тема но това изобщо не е така, пожароизвестяването е единствения начин за превенция на пожари, най-вече в индустриални условия. Откриването на пожар в ранен стадий е ключов фактор, след първите 90 секунди нещата стават коренно различни. От тук и необходимоста от надеждна система която да открива пожари в ранен стадий. Ако забелязах писах надеждна, не таква която да сработвапри най-малкото запрашяване ил поява на пара, защото след 10-тото сработване бива или изключена или никой не и обръща внимание, да споменаваш сума от 30 хил еур за сериозно известяване в сграда е смешно, там числата са 6 цифрени, и все повече инвеститори искат сериозни системи, да не говорим че западните такива си идват с това изискване.
Един прост пример, една поточна линия в Благоевград БТ пакетира по около 4 кутии в секунда, в машинната зала са 4 такива машини, т.е. 16 кутии в секунда. Ако системата не е достатъчно надеждна едно 10 минутно прекъсване са прилизително 10 хиляди кутии, сам сметни кава е цената им. Но не това е основнота, в предприятия като това например често възниквт дребни пожари, причини много. В повечето случаи могат да се потушат с един пожарогасител за 5-6 минути без да прекъсва производствения цикъл, но стига да се открие. Ако не се открие, след 10 минути може да е невъзможно да бъде потушен, ако искаш вярвай но 100 метра въздуховод с размер 1.5х2 м за по малко от минута става червен, и това само защото е имало някакъв малък пожар който не е забелязан и е пусната климокамерата. Може ли да калкулираш каква загуба търпи предприятието от такава принудителна пауза, дори да няма повредени машини и унищожена продукция, това е спиране на климокамерите, инспектиране на въздуховодите, проветряване на цялата сграда .. за по малко от ден не става ....
Та с датчик за 5 лв няма как да стане.
Подобно и и положението с контрола на достъп. Опитай да убедиш виза ли мастер кард че залата вкоято ще се печатат карти на всички български банки може да бъде оборудвана с контрол на достъпа от майнинг да речем, а техните продукти хич не са лоши и евтини м-у другото. Само че господата имат 10 страници изисквания към системата и един списък с удобрени производители и стандарти на които трябва да отговаря.
Изобщо в БГ се шири погрешното впечатление че надеждно и сугурно пожароизвестяване или охрана могат да се купят за жълти стотинки, основно наложено от Сектрон и някои охранителни фирми. Това е така защото най-вече сериозните клиенти които би трябвало да имат изисквания нямат, застрахователите нямат .. но чуждите имат. А ако такива суми ти се струват големи имш ли представа колко струва система за известяване ведин мол .. три пъти по скъпа от пожара, и на запад това е задължително, и не се прави с говорители и усилватели от динакорд защото те леко не са сертифицирани за тая работа, въпреки че тук масово се слагат, а 30% от цената се получава от материали и консумативи за изграждане на системата защото изискванията са доста сериозни.

Така че който иска да има нещо раотещо се примирява с цената. При нас клиенти има, има няма по 4 банкови клона на седмица се правят, плюс някоко големи обекта, ние не се оплакваме, дори има клиети които не обслужваме, колкото и да ти е странно има не малко частни лица които са готови да платят по 50-60 хил ЕУР за системи за сигурност.

Съб Авг 23, 2008 5:03 pm
Профил
Аватар

plameniv написа:
Всичко е бизнес стига да намериш добър купуваш който да ти плати исканата цена :wink:
Но за един логер с тваряне на врати 30хил евро за мен си е пладнешки обир. А относно пожароизвестяването, ако не знаеш то е само за информация на шефа и работниците да научат че се е запалила зградата , та там дали ще сложи датчик за 5лв или 1005 е все тая. Ако е пожароизвестяване за 30хил еуро по добре сложи един пенсионер на минимална заплата :roll:

](*,)
Аман от логика ти ми върза две жици и сега ми искаш ето толкова пари...

Съб Авг 23, 2008 10:05 pm
Профил ICQ

Tisho написа:
plameniv написа:

](*,)
Аман от логика ти ми върза две жици и сега ми искаш ето толкова пари...

Трябва да има пазарна икономика а не сляпо хвърляне на пари :)

Но и аз съм за принципа ако клиента е съгласен да плати повече трябва да му се вземат парите , иначе ако е за мен едва ли ще се хвърля като риба на сухо . :D :wink:
Не специално лицензите и всичко свързано с тях е клиента да плати солено и по малките риби умират особенно ако не се докопат до лиценз.
Тук всичко е с лицензи една крушка не може да си завиеш сам. Разбере ли застрахователя че си бутал нещо по електричеството без да си лицензиран дали е за офис или за вкъщи гориш, ВИК, ГАЗ.......... , и има още 1001 неща с лицензи и най интересното е че много трудно ги дават , дори корупцията не върви, корпцията е короната :D

Нед Авг 24, 2008 1:11 am
Профил

Мнение 
Това не случайно е така, и за вик и за ел, еле пък за Газ съм 100% за лицензи, като с еима в предвид че масовия потребител идея си няма ама се прави на майстор. На теб може да ти е криво щото разираш ама ямаш право, но не забравяй че такива дето разбират са някакъв нищожен процент.
А за охранителните системи и пожароизвестителните не е така, там всеки койт отговаря на стандарта може да вземе сертификат, стига да отговаря, но това май не е по силите на всички, а и да ти кажа той пазара си е разделен. Парадокс не се и натискат за висок клас, те са нисък клас, и там си стоят, ориентирани към малки офиси и домашни инсталации. Галакси си държат средния клас, по големи офис сгради, а като стане въпрос за висок клас, там също си има играчи, те пък въобще не се интересуват от масовия маркет, не ги вълнуват нито малки офиси, нито домашни потребители. Но какво става на практика, някой като сименс, бош или хъниуел купува по една фирма от всеки сектор и хоп има портфолио за всички приложения, естествено фирма като парадокс не може да го направи, няма средствата и си стои само в ниския клас.
Но мога да те уверя че разликата м-у най-скъпите и качествени ПИР датчици на парадокс и най-евтинитеи нисък клас на есер не е никак малка, разлика която я забелязваш в експлоатацията. Аз у нас не бих си сложил есер охрана, просто не ми трябва, но за тяхно пожароизвестяване съм силно за.

Нед Авг 24, 2008 10:47 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща