|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 5:50 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
Негативен или позитивен 4х20 или 2х16 или подобен
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
 Негативен или позитивен 4х20 или 2х16 или подобен
На един познат му трябва да негативен или позитивен(стандартен) течнокристален дисплей, стандартен паралелен интерфейс или в краен случай сериен, но да има бяла подсвтка, а зелена или синя както повечето дисплеи, а отражателя да е бял или пък да няма отражател (виждал съм такива с чипа интегриран в стъклото и гъвкава връзка навън). И разбира се ако може да има кирилица... Май се олях с изискванията, но няма как. Единични бройки и такива ще си останат, няма надежда за серийно производство.
Човека иска да отпечатва нещо върху фотоплаки. Мисля си че и органичен дисплей би му свършил работа, защото там сегментите светят, но само графични дисплеи намирам напоследък от тия. Абе каквито и предложения да дадете ще са от полза. Благодаря.
|
| Пет Май 16, 2008 12:24 pm |
|
 |
|
stanleyhacker
Ранг: Новодошъл
|
OD-AMC2004AR-B-B6WTDW в Комет ако съм разбрал правилно за дисплея
|
| Пет Май 16, 2008 3:18 pm |
|
 |
|
kasparov
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Сря Апр 05, 2006 9:52 pm Мнения: 877 Местоположение: Разград
|
Аз съм правил подсветки на дисплей 2х16, от дисплей без подсветка,
отлепям непрозрачния екран зад стъклото, и пъхам на негово място
плексигласова плочка 4 мм, матирана от далечната страна, с полирани ръбове.
Страничо се поставят светодиоди ( 4 бр 120 градусови) в случая бели, а
а най отзад на плочката се залепя самозал. алуминиево фолио.
Ако диодите RGB може да се постигне произволен цвят на светене.
Като че ли малко се намаляваше ъгъла на видимост само.
|
| Пет Май 16, 2008 3:51 pm |
|
 |
|
Tisho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Става лесно, но...
Въпроса е постигането на равномерна осветеност, което на повечето текстови (че и някой графични) им е голям проблем.
Другия проблем са поляризаторите на дисплея. Много от текстовите лцд-та освен полезните сегменти свети и около тях...
Добър вариант е OLED но ще трябва да си поиграете с управлението повече, за да няма размазани букви по фотоплаката. Предполагам, че става въпрос за контактно копиране?
А най добрия начин е едно устройство което правихме и продавахме последните няколко години - приставка за копиране на цифрови снимки с аналогова фотографска машина. Работи през USB и разделителната му способност е 1280х1024 на цвят.
|
| Съб Май 17, 2008 11:12 am |
|
 |
|
kasparov
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Сря Апр 05, 2006 9:52 pm Мнения: 877 Местоположение: Разград
|
Един матричен дисплей ЛСД ( пък и фрафичен) може много лесно да се имитира с някоя графична програма
и директно да се експонира на филм, без никакви инвестиции. При това изображението ще е много
по детайлно. Заплаща само експонацията, която е от порядъка на примерно 30 лв/м2.
Това, ако изображението е черно-бяло или grayscale.
|
| Съб Май 17, 2008 11:43 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|