|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 3:27 pm
| Автор |
Съобщение |
|
darkyp
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Пон Дек 12, 2005 6:03 pm Мнения: 263 Местоположение: София
|
 Как се прекарах... май?
Купих си USB to Serial. VID_0x4b4 PID_0x5500. Cypress май. Първо драйверите на диска за нищо не стават. Дивайса се вижда като USB HID Device. Изнамерих драйвер на Cypress за виртуален ком порт - от 2001 г!?. Сетвам 9600,8N1, без flow control - отварям хипер терминал - не може да прати и един байт. Свързвам 2 с 3 крак на DB9 - няма ехо. Какви са тез Cypress не знам ама нещо не могат май да правят творения
Ако някой се е борил и е успял, моля да сподели.
Поздрави!
|
| Сря Яну 23, 2008 3:02 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Е, прекарал си се.
Умния инженер си купува китайско, за $5 бройката (с ДДС), сами се инсталират, правят повече отколкото му трябва, и си свирка. 
|
| Сря Яну 23, 2008 8:43 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Ъъъ
Чак повече, аз си купих 2 даже за по евтина доставка , но е добре де кофтито е че има само GND, RX и TX .
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Чет Яну 24, 2008 2:03 am |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
 Re: Ъъъ
Че за какво ти е повече?
Аз не си спомнял някога да съм ползвал CTS, RTS или DTR...
Най-много, инцидентно pin 9 - Ring Indicator 
|
| Чет Яну 24, 2008 1:55 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8397 Местоположение: София
|
Според мен най-добре е FTDI + max232. FTDI имат драйвери за всичко, и си бачка екстра.
|
| Чет Яну 24, 2008 2:02 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
darkyp, ти така и не си написал каква ти е операционната система  А Cypress си е сериозна фирма. Нямаш ли възможност да пробваш на друго място дали работи? Защото на мен проблема ми прилича на джамджийски, не е редно USB to Serial да ти го показва като HID 
|
| Чет Яну 24, 2008 2:32 pm |
|
 |
|
zmej
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Ное 28, 2004 10:02 pm Мнения: 141 Местоположение: София
|
 Re: Ъъъ
Ако се наложи да вързваш RS-485 мрежа към "модерна" щайга, на която за по-евтино има 10 USB-та вместо читав сериен порт, ще ти потрябват... 
|
| Чет Яну 24, 2008 8:24 pm |
|
 |
|
darkyp
|
WinXP Pro в офиса на PC-то, WinXP Pro в офиса на служебния лаптоп, WinXP Home на домашния лаптоп. Дивайса се хваща като HID. Инсталирам някакво exe от нета (не от диска, щото там няма подобни) HidComInst и HID-а изчезва и се появява COM15 примерно. Връзвам COM15 с кроснат кабел към COM1 на PC-то, който си е истински COM и с два терминала пиша в единия, в другия няма никой. На COM1 връзвам 2 и 3 - пиша - loopback-ва се. На COM15 - не се случва такова нещо.
|
| Пет Яну 25, 2008 12:44 am |
|
 |
|
plameniv
|
 MMM
Нещо не си го инсталирал като света , когато ти мрънка бозата за ново устроиство посочи диска може да има някаква папка с драйвер там, не винаги е EXE което трябва да стартираш !
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пет Яну 25, 2008 2:13 am |
|
 |
|
darkyp
|
 Re: MMM
 знам, ама не е такава системата. Горе долу съм в час с драйверите - писал съм, ривърсвал съм, та този съвет едва ли не съм го пробвал. Само че като плъгна дивайса, WinXP-то въобще не пита дай драйвери - направо си слага HID-овете и това е. Към exe като инсталатор за драйвер прибягвам най-накрая, особено ако не е от диска, а от интернета.
|
| Пет Яну 25, 2008 9:51 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Да дам идея... Може и тъпа да е ама на няколко пъти съм ял дървото точно с USB дивайси... Значи идеята... На чиста машина... преди още да си включил USB кабела на твоя дивайс... пусни и инсталирай това ЕХЕ за което говориш и чак като свърши инсталацията (евентуален рестарт) включи USB-то... На доста жълти устройства така пише в книжките да се прави и ако го ръгнеш преди да си инсталирал софта се омазва почти непоправимо....
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пет Яну 25, 2008 10:24 am |
|
 |
|
darkyp
|
мерси, ще пробвам. тъкмо ми се намира един току-що ресторнат тинкпад. ще видим какво ще стане. атачвам междувременно мястото от където четох за инсталацията. Стъпки 4 и 7 най-вече
|
| Пет Яну 25, 2008 8:41 pm |
|
 |
|
Zeus
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
Нека да кажа какво изпатих аз днес, макар че е леко покрай темата. Има един лаптоп Compaq Armada M300. Има само 1 USB порт, а мишката, флашката и програматора трябва да си го поделят(абе голямо превключване пада). Преди време си взех един хъб с 4 усб-та,(жълт, та чак оранжев) за 9 лв. Инсталира се, но се държи нестабилно, ту включва, ту изключва когато му скефне. Писна ми и вчера си взех един по-марков - Hama, продавача ми каза, че е немски и е най-доброто, което предлагат (19 лв. броих за него). ВКлючвам го и УСБ-порта изключи, като че е претоварен. Включвам го на стационарен комп, няма проблеми. Взех че го отворих. Интеграла беше същия като на жълтия, но имаше доста повече дискретни елементи по платката. Вгледах се на 2 филтриращи кондензатора от 220uF/6V, вързани директно на 5 волта на УСБ-то. Разпоих ги и нещата тръгнаха перфектно. Явно при включване, докато се заредят дават накъсо и претоварват порта. Цял ден си работи без нито един отказ.
|
| Пет Яну 25, 2008 10:16 pm |
|
 |
|
darkyp
|
Аз мойто изделие го взех от там, където ти сигурно си взел Hama-та. До колкото съм запознат с хъбове - най-добре е такъв, който може да Mux-не няколко 1.0/1.1 в 2.0 USB. Т.е. с отделен transaction не знам си какво (забравих) за всеки порт. Щото иначе слагаш едно USB 1.1 в 2.0 хъб и целият хъб става на 1.1.
|
| Съб Яну 26, 2008 10:47 am |
|
 |
|
Zeus
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
Аз го взех от Лидерт. Не знам мишката като каво устройство се води, но иначе вече трудно ще се намери устройство за 1.0, освен ако не е дотса старо. Пък и в моя случай не ме бърка, освен ако не реша да закачвам външен хард на УСБ, че да се тревожа за трансфера.
|
| Съб Яну 26, 2008 10:30 pm |
|
|