Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
търся пиезо пищялка 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение търся пиезо пищялка
трябва ми пиезо кристал с доста големи размери-над 10см. диаметър :!: мощност над 300 вата!ще се използва за защита от корморани на рибовъдно стопанство!

Чет Мар 02, 2006 11:19 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
защо точно пиезокристал а не пиезопищялка

Чет Мар 02, 2006 11:58 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ако си мислиш че тои самия знае за какво става дума :)
За да няма излишни ядове,да кажа за какъв човек става дума като видите "IGBT".
Tова е момченце,сега е в техникум-а още.
И много го мързи да чете и се занимава само с глупости. Така че не му се връзваите на писаниците.

Пет Мар 03, 2006 1:00 am
Профил
Аватар

Мнение 
За такива неща май направихме Locked форум Кошче, това е третата безмислена тема от него за два дни 8O

Във раздел Администрация >> Права на форума има едно правило, което изразих от себе си " Ако смятате, че няма раздел, в който да създадете нова тема, най-вероятно темата ви не е за този форум. ".

IGBT, нямам нищо против да зададеш някое подобно въпросче в общи приказки или безумни идеи, но мисля че мястото на твоите теми определено не е в този форум, а по-скоро във http://forum.eshop.bg , макар че и от там помня каква слава ти се носи. Ако ще четеш какво се обсъжда тук - чети, но ако не разбираш - не се меси. Вземи ме за пример, от 1 седмица нямам нито един пост, това не е защото не влизам във форума, влизам си редовно, но като чета за ARM7 например не се намесвам, защото нямам какво да кажа. След време като изчета достатъчно за това ще мога и аз да изкажа мое мнение 8)

Пет Мар 03, 2006 4:18 am
Профил
Аватар

Мнение 
ми то и аз си помислих че е някои зелен ентусиаст каквито повечето сме били
и затова го питах там в друг пост в АКАДЕМИЯ

Пет Мар 03, 2006 10:48 am
Профил
Аватар

Мнение 
колеги, трябва да сте снизходителни към начинаещите
ако смяташ въпроса за тъп или смешен просто не му отговаряй
никой не се е родил научен
това което смятам за положително е че момчето пита и се интересува, това е най-важното защото имам чуството че 95% от съучениците на IGBIT като видят компютър сядат да играят игри или блеят пред телевизора
затова когато някой пита и се интересува трябва да се поощрява, независимо колко тъп или смешен изглежда въпроса

Пет Мар 03, 2006 2:36 pm
Профил
Аватар

Мнение 
напълно съм сериозен за това което пиша(каква е разликата между пиезо кристал и пиезо пищялка не знам все още уча)просто човека които държи рибовъдното стопанство губи хиляди левове в риба всяка година заради тези корморани(това е птица която се гмурка по водата и хваща риба а ако не успее да я хване я разкъсва и тя умира) и ме помоли да измисля нещо!реших да е с пиезо и ултразвуков генератор с променяща се честота от 1кХз до 100кХз!моля ако някои има идей за някаква такава пищялка да каже.

П.П.абе Никола ти ме изкара по мързалив от търтей бе човек :( :oops:

Пет Мар 03, 2006 5:11 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
дори това което си мислиш да стане...
какво те кара да мислиш че с този ултразвук няма да умориш първо рибата преди корморана?

по-лесно ми се струва да направиш нещо механично - например един робот с пръчка в моторна лодка и камера да разпознава кормораните и да ги гони из езерото като размахва пръчката, но май мястото на тази тема трябва да се смени и да се премести в раздел "Безумни идеи"

Пет Мар 03, 2006 5:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Да! В темата за лазерен убиец на к...орморани.

Пет Мар 03, 2006 5:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
3aek написа:
дори това което си мислиш да стане...
какво те кара да мислиш че с този ултразвук няма да умориш първо рибата преди корморана?

по-лесно ми се струва да направиш нещо механично - например един робот с пръчка в моторна лодка и камера да разпознава кормораните и да ги гони из езерото като размахва пръчката, но май мястото на тази тема трябва да се смени и да се премести в раздел "Безумни идеи"
а при положение че рибовидното стопанство е около 100дка тоя робот трбва да лети направо!ултразвуковия генератор ще бъде на голяма височина->100м(има възможност да се постави на такава височина!)

Последна промяна Stanislav на Вто Ное 07, 2006 3:01 pm, променена общо 1 път

Пет Мар 03, 2006 5:51 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Мисля че ти е необходим не пиезоизлъчвател а психолог :)

Пет Мар 03, 2006 6:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Летищата имат същия проблем с птиците. За тази цел на повечето летища има обучени соколи и ястреби, които се грижат по нормалния начин да няма други птици. Звуковите устройства действат до едно време, докато птицата или животното привикне към звука.
За по яки излъчватели или готови такива устройства попитай в ИнвестЕлектрон( правилно е, не е ЕлектронИнвест :D )

Пет Мар 03, 2006 8:55 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
пирев, ами нали и соколите и ястребите са птици бре? или са ги научили и да бягат от самолетите?

Пет Мар 03, 2006 9:10 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Пирев, май искаше да кажеш Инвест Електроникс. :wink:

Пет Мар 03, 2006 10:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Верно, обърках се. Инвест Електроникс е правилното :D То всяка първа фирма в бранша е Electronics, Software, Technology, като че ли няма убави български имена, че даже взеха със сходни имена да се кръщават. Нема да се учудя ако някой направи фирма Електроникс Комет.

Соколите/ястребите се обучават доста време преди да се пускат по летищата. Освен това не летят безразборно. Стоят си в клетки, когато каца/излита самолет и ако има птици нарушители се пускат да ги разпердушинят, след което се връщат при соколарите. Има една серийка по Дискавъри, в която даваха как точно се процедира по летищата на Велика Британия.

Пет Мар 03, 2006 11:01 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща