Отговори на тема  [ 38 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
USB осцилоскоп за PC 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение USB осцилоскоп за PC
Някой знае ли каде се продават USB осцилоскопи за PC в София освем в КОНРАД?

Съб Май 27, 2006 8:13 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Да.

http://www.electroninvest.com/shop/sear ... EE%EF&ot=0

Чет Юни 01, 2006 4:02 pm
Профил

Мнение 
Да използвам темата да попитам някой ползвал ли такъв тип осцилоскопи и какво ви е мнението за тях?

Чет Юни 01, 2006 4:08 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Има един осцилоскоп - Tektronix. Всичко по-евтино е компромис, особенно пък тези за USB и РС. Според мен това са някакви играчки а не осцилоскопи. Ако ти е хоби електрониката - става, ама ако с това си вадиш хляба ти трябва поне TDS-210 на старо.

Чет Юни 01, 2006 4:36 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Има един осцилоскоп - Tektronix. Всичко по-евтино е компромис, особенно пък тези за USB и РС. Според мен това са някакви играчки а не осцилоскопи. Ако ти е хоби електрониката - става, ама ако с това си вадиш хляба ти трябва поне TDS-210 на старо.

Има една кола мерцедес всичко останало са каруци. Има един пич това съм аз всички останалаи са ...
:?:
Димитар тука тоя форум не е клуб на англииски благородници / лордове /. Щом човекът пита за това сигурно е гледа финансовите критерии. Що му вгорчаваш живота и го караш да се чувства нисък като изтъкваш най най осцилоскопите.

Чет Юни 01, 2006 4:42 pm
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение 
Съгласен съм с Димитър, аз използвам още LeCroy, Agilent - разглобявал съм USB осцилоскоп, ама вътре беше много паешко :lol: направен.

Чет Юни 01, 2006 4:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
asp написа:
Има една кола мерцедес всичко останало са каруци.

Непозна - има една кола и тя е BMW, когато те са правили КОЛИ - Мерцедес (и не само те) са взривявали влакове 8) .

Какво ви става бе хора - защо трябва да ви казват само това, което искате да чуете. Човека пита за мнение и аз му давам моето. Недържа нито да се хареса на всички, нито да е единствено правилното. Прото това си е моето мнение. Не видях той да пита - "потвърдете ми, че USB боклуците дето съм си харесал са супер, ама ако не мислите така - не пишете нищо". Ти видя ли някъде така да е поставен въпроса.

Чет Юни 01, 2006 5:28 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Прав е Димитър, няма смисъл да си създаваш главоболия и играчки. Зехме един Agilent с 4к памет - познай - почти нищо не може да се измери свясно с него. В момента се ползва за по-леки измервания. Една честота не може да измери като хората, не може да се справи с aliasing-а, тригерирането не му се отдава много добре, абе има какво да се желае още. Иначе е шаренийка, ама какво от това. Така че много по-добре е да се купи нещо свястно, макар и на старо, отколкото да се дават пари за нови боклуци, дето ще ти скъсат нервичките, вместо да вършат работа.
@asp - Мерцедеса отдавна не е автомобил; oops, ти говориш за "КОЛА", извинявай ;)

Чет Юни 01, 2006 5:28 pm
Профил

Мнение 
За Tektronix спор няма, в старата работа бачках с един от серията TDS2000, 4 канала, 100MHz, цветен -хубава машинка ама скъпичка :)
Въпроса ми в контекста на това дали PC осцилоскпите вършат някъква работа, щото аз съм малко скептично настроен. Интересно ми е ако някой е работил с тъкъв тип осцилоскоп да сподели мнение.
@Nikich: Agilent-a за който пишеш PC scope ли е?

Чет Юни 01, 2006 6:00 pm
Профил ICQ

Мнение 

Ако наличност 1 за 268.40 и
наличност 0 за 822.19 значи, че се продават осцилоскопи................хм

Не бих си купил такъв................
Иначе (извън темата) си ползвам от 15 години Т2235. Ами само сондите му бяха по 150$ едната.
А си е най-обикновен 100MHz , без екстри.
Имахме преди това и Кикосуи и Кенууд (не помня точното изписване)
Отстъпваха доста на Тектроникса.
Дано се появят някакви нови решения (както стана с мултицетите - има за всеки вкус и джоб)

Чет Юни 01, 2006 6:29 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
В БГ всички се кълнат в тектроникс. Според мен е защото даже и при социализма бяха що-годе достъпни. По запада се шири мнението че Le Croy е мерцедеса на осцилоскопите.

Аз пък си ползвам HP. Щото такова дава шефа - никой не ме е питал. Ниския клас на TDS серията на тектроникс не ми допада. Осцилоскоп+течен кристал е манджа с грозде. По добре тръба.

A USB скопчето не е лишено от смисъл за много приложения. Е за професионална работа не става. Но ако човек маа предимно аналогова схемотехника и прости микроконтролери - що не?

Чет Юни 01, 2006 6:37 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
да питам и аз:
мисля да си купувам TPS2024 (изолирани входове, умножително фурие и други такива глезотии).
някой дали е ползвал, да ме спре овреме преди да се охарча :roll:

а по темата:
по мое мнение хубав тръбен осцилоскоп е необходим на всеки. също му е необходим и някакъв записващ, в повечето случай цифров. това е за работа в лаболаторни условия. за полето може и по-прост (TDS серията ми се вижда подходяща точно за такива приложения).
споделям мнението за тектроникс. обаче не съм съгласен, че е мерцедес или дори БМВ. затруднен съм да го сравня с автомобил... то и днешен ягуар не може да се сравнява с даймлер от средата на 80-те. та в тази класация USB осцилоскопите са нещо като форд-КА: малка, грозна кола, жената да кара децата до детската градина, само за градско каране

Чет Юни 01, 2006 7:17 pm
Профил

Мнение 
мисля че с TPS-а няма да сбъркаш...
Аз имам при мен лъчев, ама при по-сериозни проблеми вземам един TDS на заем. Хубаво нещо е като има запис, можеш да огледаш нещата, да си вземеш биричката и на спокойствие да разсъждаваш ;-)

Чет Юни 01, 2006 7:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
По запада се шири мнението че Le Croy е мерцедеса на осцилоскопите.

Абсолютно съм съгласен. Ама човека за Tektronix-а ревна, че е скъп - какво остава за LeCroy 8) .

Чет Юни 01, 2006 7:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
..

За TPS-a незнам, ама аз в къщи имам TDS-2024 а на работата TDS-3014 и продължавам да съм голям фен на тая фирма. Предполагам, че функционално TPS-а е същия като TDS-а та ако нещо те интерисува мога да пробвам и да ти кажа, щото го имам от 2 дена и още не ми е останало време да се бъзикам с него 8) .

Цецо написа:
..Осцилоскоп+течен кристал е манджа с грозде. По добре тръба.

Digital Phosphor осцилосцопите (TDS-3014 е такъв) се справят блестящо с тоя проблем.

Чет Юни 01, 2006 7:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 38 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща