|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 11:39 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Pif
Ранг: Форумен бог
|
 Търсим си лейаутър
Търсим някой да прави 4,8 и 10 слойни платки. Сложноста е сравнима с разбери. Процесор, памет, флаш, дисплей, камера и периферия. Иска се добри познания по дефиниране на стекъп, сигнал интегрити, пропагейшън дилей и производствения процес с цел да се правят производими платки. Сега ги аутсорсваме на китайците и е меко казано ужас. Идеята е при нас да е дизайна и после евентуално насищането защото сега нямаме контрол над никой от процесисте и понякога пристигат чудеса.
Офиса се намира на околовръстното близо до ботевградско шосе. До там се стига само с кола. Който няма - го взимат колеги които идват. Предимства: неформална среда, кратък работен ден, неограничен хоум офис, безплатен обяд в офиса от кетъринг фирма. Недостатъци: локация на офиса, няма строго изградени процедури - човек трябва да си решава някои въпроси сам, имаме колеги които не говорят нито английски нито български а само руски.
Работата е подходяща и за синиъри и за джуниър с много желание а ние ще му помагаме. Сега се сформира екипа така, че ще е каквото си го направим.
Въпроси на лични.
|
| Сря Сеп 06, 2023 9:23 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
 Re: Търсим си лейаутър
Ааа, това е точно като за мен. Тъкмо имам много време и кеф за рутене, пък и новосформиращи се проекти с всичкия съпътстващ хаос са ми любими. Само дето не съм с София... Даже не и в БГ  От друга страна, неограничен хоум офис и работа ин-хаус си противоречат 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Сеп 06, 2023 3:59 pm |
|
 |
|
Edesign
|
Човек на трудов договор ли търсите? Може и тук да аутсорснете - ще има много по-голям контрол. Например ние сме малка фирма от няколко човека. Може да предложим и насищане към друга скачена към нас фирма - сертифицирана по всички медицински стандарти
|
| Пон Сеп 11, 2023 7:16 pm |
|
 |
|
Pif
|
Проблема с аутсорсването е, че трябва голяма част от работата да се свърши от нас, да подготвим документация и т.н. Докато ако човека е при нас се спестява малко бюрокрация, имаме по-добър контрол над нещата и човека е част от проекта. Не е подизпълнител. В единия случай мога да му хвърля някакви неща и той да нарисува и схемата и да провери кои компоненти могат да се доставят, кои не могат а в другия случай трябва аз сам да си върша тази работа и да ви оставя само смляната информация и лесната работа. А и човека когато е при нас може да дава идеи по време на проекта докато ако е събконтрактор гледа да отбие номера и да вземе повече пари за по-малко работа. Отговорността на дизайна си остава в нас а осирането е от контрактора. Сега точно с това се борим с некадърните китайци.
Имаме стари проекти които са само за редизайн на лейаута и евентуално смяна на няколко компонента, но все още обсъждаме с шефовете какво да ги правим. Шефовете се кефят на китайците защото само им хвърлят някаква схема и след 2 месеца пристига наситена платка. Това, че не работи е друга тема. Като цяло аз направих 2 проекта с въпросните китайци и ми се изприщи писанката от писане на ревюта. По 10 пъти връщам платка за елементарни грешки.
За новите проекти ще си е човек при нас. Независимо дали на 90% хоум офис или 90% присъствено. Това зависи от това дали е синиър или джуниър. А за старите - все още обсъждаме вариянти. При китайците има много готово и ще станат бързо. Ако шефовете се навият за някакво аутсорсване - ще пиша допълнително.
Относно насищането на мен също ми се иска да го организираме в БГ за да имаме контрол върху компонените. Идват ни платки с грешни чипове или заместители и така цели партиди се хвърлят. Но и за това си трябва логистика по доставка на компоненти и склад и всичките други галимации с които в момента нямаме ресурс да се занимаваме.
На последващ етап ще трябва да правим и тестери за валидация и стендове за тестване в производство. Но това пак са неща от близкото бъдеще за което човека когато е при нас ще помага и с акъл а не само с труд.
|
| Пон Сеп 11, 2023 9:06 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
Ей това е ключа от палатката - "Шефовете се кефят на китайците защото само им хвърлят някаква схема и след 2 месеца пристига наситена платка." А ако направи човек и да пристига работеща платка, като минат само 3-5 прегледа и уточнения, цена няма да има. Разбира се затова се иска смазан екип.
|
| Вто Сеп 12, 2023 11:13 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|