| Автор |
Съобщение |
|
mitko_el
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
 Подарявам руски скоп
Имам един руски до 10 Mhz май беше , та подарявам го за някой начинаещ. Не бях го пускал бая години , сега го цъкнах , ми бичи желязото.
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Пон Май 04, 2015 12:44 pm |
|
 |
|
radolin
|
 Re: Подарявам руски скоп
Ако случайно има мераклии за подобни антики мога и аз да се включа и да подаря на някой първия ми осцилоскоп. Полски, лампов - 2х25Мхц, преседял е доста време. Пуснах го сега, единият канал нещо не работи, другият на пръв поглед е ОК. Преди да мине в пенсия работеха и двата канала. CRT-то е в добро състояние. При интерес ще постна снимки. Мога да го доставя някъде по линията Кърджали-Пловдив-София. Огромен като размер и доста тежък, пък и чуплив - не смятам, че е добре да се праща по куриер.
|
| Пон Май 04, 2015 5:10 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ама с поставката отдолу или без? За който ще го вземе: Wurth Kontaкt Oil (или както го пишеха) е идеален за почистване на контактите. Струва 20лв и кусур за 300гр, но ще стигне за доста неща. Ако някъде търкането на пластмаса заяжда - леко фъскане на силиконов спрей. Иначе ламбовия е готин за музей или колегите аудиофили 
|
| Пон Май 04, 2015 6:59 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
В осцилоскопа има много лампи и това привлича аудиофилите. Обаче те като докоснат осцилоскоп и кожата им почва да изгаря, като вампир докоснал светена вода. mitko_el и radolin успех с "продажбата".
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Май 04, 2015 7:43 pm |
|
 |
|
radolin
|
Прикачам една снимка - марката/модела е Kabid DT-525A. Ако някой иска да го вземе, надявам се да го ползва по предназначение. Не ми се ще някой да го разсипе, за да му ползва лампите или да върне медта на вторични.
|
| Вто Май 05, 2015 10:55 am |
|
 |
|
mitko_el
|
А напред си в рекламата батка  . И сигнали се виждат , дано някой го хареса. Остава сега да обявим : Който вземе моя скоп му давам и 10 лв. да се почерпи  Бе май мераклии да се ровичкат няма...
|
| Вто Май 05, 2015 11:09 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Много са стари тия машини. Реално не вършат особенна работа за начинаещ, като се има предвид, че днес начинаещия се бори със 200Мхз процесор, а не с операционен усилвател работещ в звуковия спектър 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Май 05, 2015 11:30 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Затова все повече неначинаещи не могат да се преборят с операционен усилвател в и под звуковия спектър...
_________________ Хайде де!
|
| Вто Май 05, 2015 12:04 pm |
|
 |
|
radolin
|
Че са морално остарели - така е. Обаче нали знаеш, сред слепците и едноокия е цар, та смятам и с такъв скоп е по-добре от съвсем на сляпо. Аз си спомням първия ми проект с контролер, сега като се замисля с какъв акъл, ама вместо да си купя едно 16х2 LCD бях изтръгнал някакъв гол дисплей от развалено радио. В крайна сметка успях да го управлявам директно с GPIO-тата на АтМега-та, като генерирам AC сигнали за бекплейновете с разни резисторни делители и превключвайки няколко пина между 1/0 и вход, ама без тоя скоп надали някога щях да мога да дебъгна софтуера.
|
| Вто Май 05, 2015 5:31 pm |
|
 |
|
Milen_Haskovo
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 8:43 pm Мнения: 172 Местоположение: София / Хасково
|
Ламповия наличен ли е още? Ако ДА, мога ли да го взема, ще се ползва по предназначение, отива в работилницата при колекцията с лампова техника http://shantaf.snimka.bg/radio-amateur/ ... 499877.allОт година и нещо насам като си ида в Хасково боря един ОН-51, дето е стоял на влага и все не ми се получава да го накарам да работи, трябва ми осцилоскоп да го ремонтирам  последно изкарах блед лъч без синхронизация и с кривочи по вертикала. След като го оправя, подхващам телевизорите 
|
| Пон Юни 22, 2015 10:00 am |
|
 |
|
radolin
|
Осцилоскопа отиде при един колега тук, дано му върши някаква работа. Иначе то се оказа, че не бил лампов, транзисторен е. Просто човека, който ми го продаде преди години така ми беше казал, а и размера и теглото си отговаряха и аз не съм се задълбочавал да гледам.  . Сега от любопитство като видях, че не му работи единия канал изрових схемите от някакъв полски сайт и се оказа, че си е транзисторен.
|
| Пон Юни 22, 2015 12:55 pm |
|
 |
|
Milen_Haskovo
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 8:43 pm Мнения: 172 Местоположение: София / Хасково
|
Здраве да е, все ще изпадне от някъде някъв, колкото да работи.
|
| Пон Юни 22, 2015 7:32 pm |
|
 |
|
mitko_el
|
Още един 'скоп' плаче за кофата... Има си развивка . За музей , или някой с яки нерви...
|
| Нед Фев 02, 2020 2:11 pm |
|
 |
|
relsys
|
Ако е останал някой скоп, имам един приятел, дето на дърти години почна да ровичка нещо електроники. Можеда му го дадем на него, да видим до къде ще стигне...
|
| Пет Фев 07, 2020 2:27 am |
|
 |
|
mitko_el
|
Снощи го разкостих... Те тленните останки. Има и ламба дребна , май за вх. усилвач...
|
| Пет Фев 07, 2020 9:18 am |
|
|