|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 3:42 pm
Li-on батерия АА, къде в Сф?
| Автор |
Съобщение |
|
Ники
Ранг: Почетен член
|
 Li-on батерия АА, къде в Сф?
Имам фотоапарат който ползвах досега с някакви NIMH батерии, които издъхнаха.
Видях в нета разни онлайн магазини за Li-on АА батерии, но не ми се занимава с доставка.
Някой да знае в София магазин където продават такива?
нещо като:
http://matt-batt.com/litievi-baterii/litievi-spetsialni/li-socl2/bateria-er-14505-aa-li-socl2-eemb.html
|
| Пет Сеп 24, 2010 12:46 pm |
|
 |
|
head_up
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
нали забелязваш, че тия са 3.6V едната? 
|
| Пет Сеп 24, 2010 1:12 pm |
|
 |
|
Ники
|
Съвсем наясно, ще ползвам 1 литиева и една куха(окъсена).
|
| Пет Сеп 24, 2010 1:30 pm |
|
 |
|
zaprqn
Ранг: Новодошъл
|
според уикипедиа
Common AA cells (penlight-size) NiMH batteries have nominal charge capacities (C) ranging from 1100 mA·h to 3100 mA·h at 1.2 V,
ако си имал 2 последователни прави 2.4 волта. Не погледнах напълно заредени колко са, но напълно заредена литиево-йонна дава към 4.2 волта.. внимавай
|
| Пет Сеп 24, 2010 1:58 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
шшшшт, бе! остави го! ще бъде забавно  човека си има мултимер и батерии, ще сметне а + б = колко. пък ако не сметне ... 
|
| Пет Сеп 24, 2010 2:03 pm |
|
 |
|
Ники
|
щом купувам премислено е кое какво може да стане
аз ще върна обратна връзка какво се е получило
Да допълня че апарата не е мислен да работи с NIMH, а за алкални или обикновени малотрайни 1.5V, тъй като е цифра във времето, сложих NIMH и точно тези 1.2В номинал убиват нещата.
Има доста модели апарати имат вътрешен литиев акумулатор който също e 4.2В, само дето не съм мислил като купувах фотото.
Преценявам, че си струва риска да сложа такава батерия.
|
| Пет Сеп 24, 2010 2:44 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Съмнявам се да намериш някъде тук в БГ. То по принцип тия батерии са малко екзотика. Евентуално по каталог да поръчаш някъде, ама ще ти свалят кожата.
Освен това как ще ги зареждаш? Предполагам, че апарата ти не ги зарежда сам. Имах навремето такъв Кодак, за който като аксесоар се продаваха и такива батерии. Но ги даваха със външно зарядно и струваше купчина пари цялата постановка. А ще трябва и зарядно да правиш, то заслужава ли си гимнастиката?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Сеп 24, 2010 3:57 pm |
|
 |
|
Ники
|
линка, който съм дал е на фирма от варна с написани в лева цени за куриера и стоката, и май ще направя сефтето на интернет магазинирането...
заряда си е мой проблем, който считам за решен
|
| Пет Сеп 24, 2010 4:20 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Не знам как смяташ въпроса със зареждането за решен ама тая батерия не ми изглежда
никак да е презареждаема.
Най-вероятно е да намериш нещо през DX, като тия:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26124
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.20392
Вторите не са AA а по-големички май, по-евтини от онлайн магазин едва ли ще намериш
някъде (а в софийски магазин да не говорим, те пазаруват оттам  ).
Тия са само първите, които мернах в началото на раздела за батерии, не съм ги
пробвал. Има доста, отзивите на купувачи са били все автентични доколкото аз
съм чел, и гледай да купиш под прага за минаване през митница де че милиционерското
правителство нали и него го забатачи почти на нула (за една двойка батерии май става обаче).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Сеп 24, 2010 5:11 pm |
|
 |
|
Ники
|
tgi, минах и през диилекстрима, от там си купих телефон с 2 сим карти който пътува 6 месеца, и едни смешни батерии да ги чакам толкова няма да стане.
|
| Пет Сеп 24, 2010 5:30 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Виж, това е изненада. Аз няколко пъти съм купувал и това, което е било
написано, че е в наличност е идвало "веднага" (т.е. седмица-две).
Веднъж си направих майтапа и поръчах нещо за три-4 долара (под 4 беше, може би 3.60).
Е това се опитаха да не го пратят (и донякъде ги разбирам  ), но като ги попитах ми
казаха да проверявам пощата си още две седмици и то дойде, т.е. очевидно го бяха пратили
след питането ми, ако и официално да го бяха пратили още първия път. А може и да са го
пратили повторно а първото да се е изгубило просто за да си спестят потенциално "bad publicity",
знам ли ги - за тях репутацията сигурно е първи приоритет, нали продават навсякъде.
Веднъж едно дето не беше на склад - някакви флашки - се забави месец-два и то, може би
и с тебе е било така.
[edit]
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.7729
Тия са NiMH и твърдят, че са 3 Ah. Коментарите на купувачи са все добри, поне първите 3-4 бяха.
Може би са някакъв вариант за случая ти, ако реално падат 1.5 пъти по-бавно докъдето падат
тия, дето имаш и това стига... Много са акотата, разбира се, ама изглеждат впечатляващо,
ще взема да ги опитам тия дни и аз [/edit]
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Сеп 24, 2010 6:12 pm |
|
 |
|
plameniv
|
Аз също никога не съм имал ядове с тях, даже от ебай имам повече ядове.
Акос е забави мяташ им емайл какво става и ще ти кажат какво става.
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Съб Сеп 25, 2010 4:24 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Имам фотоапарат Canon, карам го с NiMH, и както и при теб е предвиждан за батерии АА по 1.5V. Пердаши вече 2-ра година с 2 комплекта по 4-ри батерии 1.2V 2300mA Energizer NiMH, мисля, че вече превърта за 2-ри път брояча на снимките, което ще рече, че към 20 хиляди пъти съм натиснал бутона за снимане. Рекорда беше с един комплект батерии почти 2 часа видео на концерт на ансамбъл Българе, както и към 100-тина снимки, след още 2 седмици направих към 20 снимки и батериите тогава се изтощиха. На опаковката на Energizer пише до 4 пъти повече енергия и съм склонен да им вярвам. Преди година занесох няколко комплекта на приятел в Сливен, той има над 25г. стаж с фотоапарати и батерии, когато му ги давах се подсмихна под мустак като все едно ми казваше на стар краставичар краставици искаш да пробуташ. След къде месец ми се обади и ми казва не може да бъде, това не може да бъде NiMH
Изхвърлил съм всички останали боклуци: Varta-Marta, Sony-Mony, DuraCell-MuraCell и т.н. Лятото видях Energizer и в Пловдив, в мол Галерия, в магазина на .... забравих й името на тая, немската търговска верига .... Кауфланд ли беше ? Сигурно ги има и на други места. На моите пише Fabrique au Japan pour Energizer Holding , щото съм вземал Energizer на които пише Made in China и не струват. Зареждам ги с Energizer зарядно, вътре е с TopSwitch чип, с универсален вход ( 85V-240V AC ), едно съм оставил в Пловдив, едно имам тук. Може да зарежда 2/4 батерии АА или ААА.
Преди 2-3 седмици бяхме в едно градче, направих 20 снимки и Canon-а взе да святка на изтощени батерии, а сутринта ги пуснах за около 1 час, че бях забравил да ги заредя. С гасене на апарата, пускане, мигновено снимане и пак гасене направих още към 50 снимки  , преди окончателно да откаже да работи.
Та ако не можеш да намериш Li в АА корпус, потърси Energizer, Fabrique au Japan и няма да съжаляваш
http://energizer-bg.com/products_e_bg.html
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
Последна промяна ¶ на Съб Сеп 25, 2010 7:06 am, променена общо 1 път
|
| Съб Сеп 25, 2010 6:36 am |
|
 |
|
Edesign
|
Батерията в тази варненска фирма към която си дал линк не изглежда никак лошо. Но сигурен ли си че може да се зарежда?
Иначе и цената е добра 10 лв. Тези батерии наистина са скъпи - дори едровата цена на батерия за ГСМ е около 10 лв........................
|
| Съб Сеп 25, 2010 7:01 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Да използвам темата, за да не пускам нова. Някой може ли да каже откъде могат да се закупят няколко (5-10бр.) от тази батерия:
http://www.electroninvest.eu/index.php? ... &parent=88
По-рано се намираха тук-там, но сега са изчезнали отвсякъде. Имат различни означения, но основните данни са:
# Напрежение: 3.7V
# Капацитет: 1150mA
# Размер: 8x34x48
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Съб Сеп 25, 2010 8:49 am |
|
|