Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Line Finder ... някой да е виждал 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Line Finder ... някой да е виждал
Трябва ми спешно да си купя нещо от рода на Fluke Pro3000, http://www.flukenetworks.com/content/co ... de#Pro3000
Не държа да е флуке, че някъде да го затрили а без такова ще си изгубят двойно повече време. Та някой да е виждал някъде по магазините нещо такова? Аз не сеи сещам много магазини в които да го търся, на електронинвест сайта изобщо не работи, комет май не продавта такива неща .. може би елимекс или ... панда ли бяха друготе, не знам как с еказват, в Бургас имаха добре зареден магазин, ама аз съм в София ....

Чет Авг 24, 2017 4:20 pm
Профил
Ранг: Популярен

Мнение Re: Line Finder ... някой да е виждал
Предполагам тези са подобни:
http://elimex.bg/product/106827/ured-ka ... h806a.html
http://www.argo-contar.com/?cid=20&cat= ... 00&promo=0
https://vikiwat.com/multimer-identifika ... s6812.html

Чет Авг 24, 2017 5:08 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

http://www.elimex.bg/product/110709/ure ... s6812.html

Чет Авг 24, 2017 5:09 pm
Профил

Кво прави тая джаджа? Пускаш сигнал по чифт жици , и после през изолацията ловиш чифта?

Чет Авг 24, 2017 5:40 pm
Профил ICQ

Да, зависи колко е добро можеш да проследяваш жици в мазилка или в земята, да определяш къде горе долу е прекъсването и др. такива. Мен лично ми трябва само с една цел, да определям коя е жицата. Подменяме датчици в една инсталация, и трябва да знам кой кабел влиза и кой излиза, закача се това от едната страна да речем където тръгва кабела и съвсем лесно определяш в следващата точка кой е влизащия и кой излизащоя, спестяваш си едно мерене, не че не може да го правиш същото и на късо ... но ако излизат повечко кабели в една точка си е повече мерене, а така много бързо го определяш.

Чет Авг 24, 2017 8:12 pm
Профил

Иначе мерси за линковете, някои ги бях видял, но това от линка на fem не бях, на мен не ми трябва много умно, но пък така и така като се купува .. ще помисля. То много умните обаче са и много чуствителни, може би твърде, това ще е проблем когато имаш няколко кабела които се движат заедно може би.

Чет Авг 24, 2017 8:13 pm
Профил

Дано да нацелиш нещо доста по-добро от това на което случих аз. Преди години си купих една такава джаджа от Арго Контар (моделът не го виждам на сайта им). Е - няма такава измишльотина. Исках да го ползвам за проследяване предимно на UTP кабели. Ако отделните кабели вървят на по няколко сантиметра един от друг, бива. Ако обаче има 3 метра участък през който 10 кабела се събират в сноп, посмъртно не можеш да откриеш търсения. Късах си нервите известно време и накрая го зарязах.
Накратко - губя повече време с него, отколкото без.

Чет Авг 31, 2017 12:41 am
Профил

За за UTP не знам, имам паралелни кабели но горе долу се разпознава по звука, но аз го използвам за малко по-други цели, върши работа. Ако искаш да откриваш много мрежови кабели има тестери с различни тапи, от едната страна слагаш тапите, от другата само включваш и то ти казва кой кабел кой е, доста е удобно.

Чет Авг 31, 2017 12:55 am
Профил

Да, ползвам такъв тестер и съм доволен. Просто си помислих, че с онази джаджа ще може да се работи по-бързо и лесно, ама - нъцки. :)

Чет Авг 31, 2017 1:05 am
Профил
Аватар

С крушка и батерийка :mrgreen:
Извинявай ТоНи, разбирам че не ти е до майтап, ама к'во ще стане ако единият край на батерийката е към вече известен кабел, другият към търсения, а отсреща по същия начин ръгаш светодиодче и/или пищялка?

Пък за минути се сглобява мултивибратор с някоя CMOS-ка, масата е заземена а отсреща опираш тъпо усилвателче. То и с фазомер става, ама иска фаза.
На подобен принцип съм трасирал жица и съм откривал с една педя точност прекъсването й, на плитко разбира се.

Чет Авг 31, 2017 1:07 am
Профил

bongo_x2 написа:
С крушка и батерийка :mrgreen: ......

По времето на соц-а бяха дошли едни японци да монтират една хапаратура, окабеляване и пр. Естествено работеха с някакви тестери. А нашенците с крушка и батерия (4,5V никополска). Японците гледаха с интерес и по някое време гледаме - захвърлили тестерите и перкат и те с батерия и крушка. :)

Чет Авг 31, 2017 1:16 am
Профил

Всяко нещо си има плюсове и минуси. С радио тестера не можеш да прецениш кабела дали е прекъснат или не, просто можеш да го идентифицираш. Сега има по Ентелигентни които уж намират прекъсване, ако е за прекъсване или си купуваш уред, или един пулс генератор и скоп, работи безотказно, ама то да караш читав скоп на обект амалко не си струва, не ч ене съм го правил. Целта на занятието е сравнително лено и бързо да с еопредели кой кабел къде отива, ако е добър тестера да откриеш къде е този който не с вужда, успях да намеря 2-3 такива но на късмет, тестера който взех не е за тази цел, но друг нямаше в наличност. Иначе имаме и зумерче, не фабрично, правено, замества крушката и върши чудесна работа, но с него проверяваме дали кабела е здрав. Това не винаги ми е нужно, като с енавърже всичко системата сама ще си каже ако има прекъснат кабел или късо. В момента това което ме интересува е да се спазва вод изход, защото иначе започва едно неприятно гадаени това прексъване там ли е или е на друго място ...
Иначе ще кажеш не е ли двойна работа, ама не е, защото за да мериш с радио тестер аняма нужда кабела да е със свалена изолация, просто минаваш и пипаш, това пести доста време, особенно ако имаш повече кабели и идея си нямаш кой е другия край на този който си закачил, а и са физически разделени.
Иначе точно в момента не ми е до нищо, бях изнервен, бесен, отчаян, пак бесен сега вече ми е безразлично, чакам да се прехвърли директорията с пощата, предвидливо съм я изкарал извън виртуалката, или поне се надявам да е тази. Виртуалката не пали .... 6 часа чаках да с еизкопира първия път, макос нещо не се разбира с мрежата, накрая се е прехвърлиал счупена. Втория път с епрехвърля 30-на мин, ама прехвърлях и още 500 Gb през USB 2 та .... сега гледам че пак не тръгва, реве за настройка на виртуализации в биоса, вс ми е тая, да ми тръгне пощата за стария декстоп ще почакам. Сега гледма тъкмо се прехвърли, ако е това ще ходя да спя. Седя в офиса, духам му на смотания мак с едни фентилатори да не прегрява с надеждата да изкопирам всичко.
В същото време се опитвам на десктопа да праяя инструкции за асмбелаж, за целта сглобявам едно асембли стъпка по стъпка, да ама не, малко ми е паметта, слаб професора, като зпочнах да слагам крепежите и настана ужас, хем днес специално му сложих SSD и бучнах и проекта и swap-a там, крепеж изваден от tollbox отива 5 мин, копирам ги вмесот да ги вадя, но има чуство че всеки крепеж добавя по 10 сек дори за елементарни операции. Стигнах след цял ден до стъпка 11 от общо 51, и това без преасмбелажа, с този тем някъде около коледа ще стане ....
та днес ми е толкова куц ден че няма на къде, новото компютър и то куцо ... няма нищо с 4 ядра, т.е. нищо което да не е геймърско, трябваше да взема нещо днес ... както зайчето казвал ... педерасти, педерасти, всички са педерасти.... ще трбява нова работна станция с атя няма да стане, чудя се тоя лаптоп да го сменям ли утре да не го ли ... не ч еима нещо общо с темата ама .....

Чет Авг 31, 2017 1:30 am
Профил
Аватар

Ъъъ, имате си зумерче за замяна на крушката, то такива пиезо се продават готови. Последно монтирах едно такова в паралел с мигащ син/червен светодиод за 12В, захранвах с 9В батерийка и се получи готин бонус: при слаба утечка червеният почва да мига, после и синият, после се включва и зумерът като се модулира в такт с мигането на светодиодите докато късото не стане наистина късо.

Аз обаче предложих обратното: да се предава не DC а от изхода на CMOS мултивибратор (1кХц например, добре е да се насича с друг) и да се мери през усилвателче. Става като радиотестер (фронтовете са достатъчно стръмни), ама го чуваш, пък ухото е по-умно.

Навремето за трасирането ползвах уокмен с разглобено трафче на мястото на главата, като за откриване на кабела използвах корпуса му (капацитивно), а за прекъсването намотката (индуктивно) и при доближаване на прекъсването сигналът отслабваше, щото не тече ток. Дори не заземявах "предавателя", а опъвах надалеч 10-на метра жица - живо радио.

В твоя случай и еднотранзисторен усилвател ти стига, масата да е на ръката ти, а със сондата търсиш.

Чет Авг 31, 2017 2:08 am
Профил

Зумерчето си работи екстра, то има и фабрични такива които пищят на късо.
Аз съм на принципа да се използва възможно най-простия инструменти който е за съответната работа. Важно е да пести време и да не изисква много размисъл. Ще трябва да си докарам няколко флукета, работят доста по добре от този мастеч.
По лошото е че бороскопа е сдал багажа неясно кога, камерката е заминала а тук не видях само камери да продават само цели уреди.

Чет Авг 31, 2017 2:38 am
Профил

Ако вече не ти е късно - Конрад имаха такива на склад, магазина е на бул. Прага между Пенчо Славейков и петте кюшета.
http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=6819

Чет Авг 31, 2017 7:33 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща