|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:30 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
pcbdesign
Ранг: Минаващ
|
 проекти на базата на А20
Здравейте, по стечение на обстоятелствата ми се наложи да работя по един проект с А 20 процесор от септември миналата година непостоянно. И ако някой има такива къстъм проекти - откъм хардуер, може да съм полезен. Накратко: Стъпено е на Олинуксино Лиме на Олимекс: Промени спрямо Лиме първа ревизия /всичко работеше на 80%/: - премахнати са всички разширителни конектори - използва се eMMC флаша - добавен е ацп чип максим 16 битов + 4 mic конектора. Още един mic конектор, влизащ директно в А20 - има акселерометър и сензор за влага - добавен конектор за csi камера Втората ревизия/ отстраняване на намерените грешки/ в момента се произвежда и ще се тества. Промени по втората ревизия: - добавен poe. За да се запазят малки размери на платката и да не се слага гигабит magjack с poe, съм премахнал единия USB host конектор и съм сложил pcb трансформатор. Платките са произведени в Китай и са тествани в САЩ от приятел с къстъм Линукс. Нямам права върху софтуера. Имам пълен БОМ. Моля само на лично да се пише, ако някой е заинтересован.
|
| Съб Фев 25, 2017 3:16 pm |
|
 |
|
Pif
Ранг: Форумен бог
|
 Re: проекти на базата на А20
Този процесор има едно единствено предимство и ти не си го сложил - SATA. Всичко останало са недостатъци.
|
| Съб Фев 25, 2017 4:48 pm |
|
 |
|
radolin
|
Още едно предимство има - цената  . Покрай това в момента тези по стаи чипове като a10/13/20 имат нелоша поддържа в официалното ядро, като изключим видео ускорението.
|
| Съб Фев 25, 2017 7:53 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Като за китайско си е много добро процесорчето. Това дето мен ме притеснява е доколо може да се разчита на продуктов живот. Дали утре ще можеш да го купиш пак? Другото дето е притеснително е каква е вероятността да попаднеш на китайско менте на китайския продукт? Щото нали се сещаме, че линията за брак не свършва в кофата, а някъде из Али нещо си 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Фев 26, 2017 1:12 pm |
|
 |
|
pcbdesign
|
Олимекс продават 500+ Лиме на седмица за конкретен клиент, значи производство на някаква машинарийка. Значи калкулиран риск от страна на клиента. Той със сигурност има повечко пари от нас и повече информация...
Интересното е, че да вземеш директно опен сорс проекта и да го дадеш да го произведат в Китай, ще ти пишат, че не могат да намерят половината чипове /въпреки, че са китайски/. И там бая играчка и имейли, докато се натамъни БОМ-а
|
| Нед Фев 26, 2017 1:18 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Нед Фев 26, 2017 8:54 pm |
|
 |
|
pcbdesign
|