Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Разпояващ пистолет BA1003A - ПРОДАВА 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение Разпояващ пистолет BA1003A - ПРОДАВА
Разпояващ пистолет BA1003A съвместим със станции Aoyue 2702, 2702А+, 2703А+. Би могъл да се използва и с всяка друга станция за запояване, имаща вакум изход. Прекрасен сервизен инструмент за електронни ремонти. Пистолета е използван не повече от 3 пъти по 5 минути. Външно е неразличим от нов. Продава се, защото практически не се използва. Малко технически данни: 80 W, 24 V, 180°C - 480°C, керамичен нагревател. Намира се в гр. Пазарджик. Изпращам за цялата страна с куриер по избор и за сметка на купувача. Преглед при получаване.
Цена 25.00 лв.
За контакти: Л.С. и телефон 0879443486

Прикачени файлове:
pic7.jpg
pic7.jpg [ 125.45 KiB | Прегледано 3600 пъти ]
pic1.jpg
pic1.jpg [ 117.18 KiB | Прегледано 3600 пъти ]
Нед Ное 27, 2016 5:05 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Разпояващ пистолет BA1003A - ПРОДАВА
Какъв тип човки ползва това чудо?

Нед Ное 27, 2016 9:21 pm
Профил ICQ

Китайски са човките. По магазините има и резервни човки, и резервни нагреватели. Осввен Aoyue, има го аналогичен и в TME на друга фирма, както и на още 2-3 фирми. Нагревателя е доста нискоомен, май под 2 ома. Спусъка е електрически контакт, тоест или трябва да командва захранването на вакуум помпа, или електрически клапан.

Имам такова - ZD915 - станцията със все пистолета беще нещо като 160-180лв, ако помня добре. За 15 минути канибализирах една стара дънна платка с нулеви поражения - можех да си я сглобя отново. Купих го по повод смяната на електролитните кондензатори на осцилоскопа ми, където също хазхвърлях и напоих новите абсолютно безгрижно.

Работи учудващо добре, въпреки че като отворих станцията, изработката и вътре е "леле майко", а и е излишно голяма, с вентилатор, и с грозно бръмчаша вакуум помпа (за щастие бръмчи само като натиснеш спусъка).

Сега гледам има и други модели, пак ZD-нещо си. Може би има и по-читави. В смисъл - към самия пистолет забележки нямам, но станцията определено може да се направи доста по-добре. И човките поне на първо четене са читави. Още нямам скапана и неподлежаща на калайдисване.

Ето ти клипче:
https://www.youtube.com/watch?v=Ft50m8UU5WQ

Пон Ное 28, 2016 1:14 pm
Профил ICQ
Аватар

Към написаното от колегата sparkybg мога само да допълня, че има два размера човки, според диаметъра на отвора. Аз имам само единия размер, мисля че е 1.5 мм. Ето така изглежда човката:

Прикачени файлове:
desoldering-tip-aoyue.jpg
desoldering-tip-aoyue.jpg [ 8.07 KiB | Прегледано 3487 пъти ]
Пон Ное 28, 2016 2:46 pm
Профил
Аватар

sparkybg написа:
Китайски са човките. По магазините има и резервни човки, и резервни нагреватели. Осввен Aoyue, има го аналогичен и в TME на друга фирма, както и на още 2-3 фирми. Нагревателя е доста нискоомен, май под 2 ома. Спусъка е електрически контакт, тоест или трябва да командва захранването на вакуум помпа, или електрически клапан.

Имам такова - ZD915 - станцията със все пистолета беще нещо като 160-180лв, ако помня добре. За 15 минути канибализирах една стара дънна платка с нулеви поражения - можех да си я сглобя отново. Купих го по повод смяната на електролитните кондензатори на осцилоскопа ми, където също хазхвърлях и напоих новите абсолютно безгрижно.

Работи учудващо добре, въпреки че като отворих станцията, изработката и вътре е "леле майко", а и е излишно голяма, с вентилатор, и с грозно бръмчаша вакуум помпа (за щастие бръмчи само като натиснеш спусъка).

Сега гледам има и други модели, пак ZD-нещо си. Може би има и по-читави. В смисъл - към самия пистолет забележки нямам, но станцията определено може да се направи доста по-добре. И човките поне на първо четене са читави. Още нямам скапана и неподлежаща на калайдисване.

Ето ти клипче:
https://www.youtube.com/watch?v=Ft50m8UU5WQ

Питам защото имам ето това чудо:
http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0%9F%D0%BE%D1%8F%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F+ZD8915
И съм доста недоволен от "пистолета", лесно се задръства, трудно се чисти и на всичкото отгоре ако разпоявам нещо което има доста мед около него се налага да си помагам с духалката за да стане. Човките са му едни странни - мънички, които се нанизват на предната част на нагревателя.
Ако този "пистолет" става да се монтира на станцията която имам - го вземам веднага!

А за бръмченето - в офиса имаме един PACE(незнам си колко в едно функции), това ако знаеш как бръмчи като разпоява... :D

Пон Ное 28, 2016 4:01 pm
Профил ICQ

Моите човки са само предната част, без тръбичката. Но проблеми със задръствания нямам.

Колкото до медта - въпросното дъно беше минимум 8 слоя. По слотовете, дето разпоих за проба, имаше и захранвания и маса. Просто задържам малко повече, евентуално слагам малко флюс за по-добър контакт, и кажи-речи няма разлика с другите.

Ей такива са му човките:
Прикачени файлове:
solch71[1].jpg
solch71[1].jpg [ 15.69 KiB | Прегледано 3448 пъти ]

Разпоявам на 300 и 350 градуса най-често. Рядко съм го слагал на 380 при по-мастити човки.

Пон Ное 28, 2016 5:44 pm
Профил ICQ
Аватар

Да човката е същата. :)
При мен се задръства не човката, а тръбичката през която минава засмукания тинол. Задръства се в края който влиза в стъкленицата.

Пон Ное 28, 2016 6:16 pm
Профил ICQ

Tisho написа:
Да човката е същата. :)
При мен се задръства не човката, а тръбичката през която минава засмукания тинол. Задръства се в края който влиза в стъкленицата.

Хм... опитай да смениш нагревателя. Може някакъв дефект да има. Запушване съм имал само веднъж в началото и се отпуши лесно като му вдигнах температурата и поизчаках малко. Сега, признавам си без бой че най-голямата спойка, която съм работил, е крак на TO-247 MOSFET. Не знам при по-голямо количество тинол как ще се държи.

Много е вероятно пистолета от настоящата тема да може да се върже на твойта станция. То е нискоомен нагревател и отделна K термодвойка + 1 или 2 жици за спусъка, но ще трябва да пробваш.

Пон Ное 28, 2016 6:25 pm
Профил ICQ
Аватар

Изделието е продадено. Моля администратора да заключи темата.
Поздрави на всички !

Чет Дек 01, 2016 9:58 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 9 мнения ]