|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:05 am
трябва ми такова дистанционно
| Автор |
Съобщение |
|
xlr88
Ранг: Минаващ
|
 трябва ми такова дистанционно
Търся някой който да направи дистанционно за управление на една машинка. Трябва да управлявам от разстояние 16 реленца, за всяко реле бутон на дистанционното. При натиснат бутон релето е включено, пускам бутона релето изключва. По време на работа ще се натискат четири или пет бутона едновременно, сигналите им не трябва да си пречат.  Кутийки и самите бутони не са проблем. Трябва да може цялото нещо да има възможност за повтаряемост. Казвам се Любо 0878758800 от Бургас съм.
|
| Нед Окт 16, 2016 1:14 pm |
|
 |
|
radolin
Ранг: Форумен бог
|
 Re: трябва ми такова дистанционно
От какво разстояние - 1м, 100м, 100км? Ако е 1-5 метра ще има ли дистанционното пряка видимост към 'машинката? Има ли изискване за максимално времезакъснение от натискане на бутона до задействане на релето? Изисквания за надежност - ако се загуби сигнал/натискане от дистанционното ще се случи ли нещо много лошо с тази 'машинка'? Ако дистанционното ще работи на батерии или акумулатори - с какви и колко време трябва да работи с едни батерии/едно зареждане? Най-добре кажи с няколко думи за какво точно става въпрос и евентуално какъв бюджет можеш да отделиш. Така ще има много по-голям шанс някой да ти помогне, вместо да хвърляме боб какви още ненаписани изисквания ще има.
|
| Нед Окт 16, 2016 8:11 pm |
|
 |
|
xlr88
|
 Става въпрос за танкче с хидравлика. Ще се работи от 5-10м, но да може и да се отдалечава до към 50 или 100. ще е на открито и преградите са разни храсти или нещо такова. Това е идеалния вариант, приемат се и компромисни, отдалеченост до към 15м., но за преградите все ще има по някоя клечка шумка, не е в стая. Ако изгуби управление не е проблем, не е опасно. Времето за закъснение да не е повече от половин секунда. Дистанционното може да е до към килограм с батерията. Реленцата които ще се командват може да са слаби, те бита могли да задействат по мощни релета, мощни относително, щото бобинките са 3 ампера на 12 волта.Трябва ми електрониката, разните му там кутийки бутони и акумулаторчета са ми лесни. Относно цената, мога да отделя 300лв. Има подобно на каквото ми трябва, от RC модели 700лв., човека каза че ще ми направи отстъпка. Това ок, ма да да е 600 да речем, пак е скъпо и не е ок. защото самото дистанционно не е с бутони и не е здраво, аз ще направя кутията, дуракоустойчива, влагозащитена и т.н.
|
| Нед Окт 16, 2016 11:51 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Пон Окт 17, 2016 3:22 am |
|
 |
|
Edesign
|
На цена 300лв бихме могли да ви изработим приемника и предавателя. Това само като платки, на които има клеми където да закачите бутони и т.н. Защото ако правим изделието завършено в кутия с бутони цената би се увеличила драстично, тъй като най-евтините вандалоустойчиви водонепропускливи бутони са над 14 лв. Което прави само за бутони 14 х 16 = 224лв
|
| Пон Окт 17, 2016 9:19 am |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
Това е интересно! Предполагам, че това ти е готова разработка, която е лесна и бърза за изработване. Колко едновременно натиснати бутона може да обработи? Докато натискаш бутон - предавателя излъчва ли непрекъснато или излъчва за кратко при натискането и при отпускането? Можеш ли да задаваш логика на работа на всеки от каналите - примерно натискаш/отпускаш веднъж и релето се включва, а при второ натискане/отпускане се изключва и др. п. ?
|
| Пон Окт 17, 2016 10:43 am |
|
 |
|
Edesign
|
готова разработка не като цяло.... Но съм част от фирма която прави електроника по поръчка и имаме хиляди разработки, така че заготовка може да се каже че имаме. Платки за мострите правим на фреза, т.е. изработваме ги за един ден. Иначе логика каквато клиента поиска можем да заложим ....... един, много бутони едновременно, кратко излъчване и после пауза и т.н. и т.н......
|
| Пон Окт 17, 2016 1:35 pm |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
Коя е фирмата?
|
| Пон Окт 17, 2016 1:55 pm |
|
 |
|
xlr88
|
Хора това което Grubi е показал с линка, как се ползва. Добавка към дистанционно ли е?
|
| Пон Окт 17, 2016 8:05 pm |
|
 |
|
xlr88
|
Ако е добавка към дистанционно управление, да купя тази платка и едно дистанционно. Някой който иска да ги свърже и да каже колко ще струва.
|
| Пон Окт 17, 2016 8:31 pm |
|
 |
|
Edesign
|
с една платка няма да стане Multi-Remote system you can control 7 Remote switches at the same time, plus it's very easy to use. You just need 1 spare channel on your receiver and the system controls 9 different outputs.
защото написахте 16 релета.....
|
| Вто Окт 18, 2016 7:55 am |
|
 |
|
Pif
|
Turnigy 9X 2.4GHz 8Ch Receiver (V2) http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__12339__Turnigy_9X_2_4GHz_8Ch_Receiver_V2_.html8 канала. С 8 от онези платки имаш 64 изхода. Или с 2 от онези платки имаш 16 изхода плюс 6 импулсно модулирани изхода. Виж за предавател с толкоз копчета не знам. Там трябва да се порови по сайта. Със сигурност имат.
|
| Вто Окт 18, 2016 8:29 am |
|
 |
|
Edesign
|
Малко вън от темата но не можах да се въздържа БГ бизнес модел: 1 пост --> Трябва ми еди си какво. Има ли готово и някой може ли да направи срещу заплащане; 2 пост --> Да може да се направи ама бюджета трябва да стига за родата до девето коляно 3 пост --> Ааааа има китайски боклук който след клизма може и да стане 4 пост --> Появява се фирма на която това и е работата и прави оферта в рамките на бюджета. Все пак ще изработи изделие точно по задание на клиента + 100% поддръжка за в бъдеще 5 пост --> Клиента захапва китайския боклук 6 пост и т.н. --> Вариантите са два Вариант 1 --> клиента взема китайския боклук. След няколко месеца клизма се оказва че той не прави каквото точно е искал. Обаче е похарчил доста пари и време и се отказва завинаги да се занимава .... Вариант 2 --> евентуално поръчва от БГ фирмата, но като види че нещата започват да стават такива каквито иска, той почва да иска още и още докато накрая не се получи совалка в рамките на първоначалния бюджет
|
| Вто Окт 18, 2016 9:10 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Edesign не виждам защо трябва да ти слушаме оплакванията за това, че не можеш да се конкурираш с китайците. Тези дистанционни, китайците ги правят повече от 10 години и всяка година изкарват нов модел, по-хубав от предишния. От къде имат пари да изкарат нов модел? Имат пари защото им работят дистанционните и хората им ги купуват. Може първите да са имали проблеми, но сега 10 години по-късно вече са ги оправили. Аз лично по-бих се доверил на китайско дистанционно или на китайски таблет пред българско дистанционно или български таблет.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Окт 18, 2016 9:33 am |
|
 |
|
Edesign
|
Неее аз не се оплаквам че не мога да се конкурирам в китайците.... изделията от които печеля и преживявам основно, нямат китайски аналог, понеже са специализирани.
Оплаквам се от манталитета на купувача, защото от това страдаме всички. Поглеждаш пазара и виждаш пълно с боклучиви неща само защото са със стотинки по-евтини като почнем от храна, минем през машини инструменти и т.н. и т.н. А китайските неща са евтини, не защото работят и хората ги купуват. Евтини са защото са изградени с дефекти елементи, и работят горе долу и повечето едва изкарват гаранционния срок. Чипове и аз от китай съм купувал за без пари - един PIC12Ф629 за 100 броя по 0,3лв бройката, но на мен ми е ясно че са дефектни (поне 5 чипа не работиха).
Между другото оттеглям си офертата, тъй като за совалка нямам време.
|
| Вто Окт 18, 2016 9:52 am |
|
|