| Автор |
Съобщение |
|
mitko_el
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1756 Местоположение: Варна
|
 Пълнеща глава за оцет ?
Имам питанка: С каква глава може да се пълни оцет в пластмасова бутилка? Търся някой да направи 4 бр. за линеина машина.
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Пет Юни 10, 2016 7:50 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
 Re: Пълнеща глава за оцет ?
aaaaaa шах и мат, как с каква глава, ако ти не знаеш каква глава влиа в бутилката ти едва ли някой друг ще знае, а ако питаш за материал, неръждавейка.
|
| Пет Юни 10, 2016 8:52 am |
|
 |
|
mitko_el
|
За 700 мл. бутилка . Неръждавейка ще е , не знам вариант с ваккум пълнене ли да се търси или други чалъми . Имам опит олио как се пълни.
|
| Пет Юни 10, 2016 10:05 am |
|
 |
|
ToHu
|
Оцет не знам как се пълни, но съм виждал вино как се пълни, без вакум, намаше смартфони навремето да снимам. Бащата работеше и поддържаше точно такава линия за вино в Хан Крум, но това беше и преди 100 години, ако не забравя ще го питам може и да помни, налегнаха ме едни спомени, сигурно съм бил 7 или 8 клас някъде там като ходех да му помагам, много ме впечатляваше точно линията за пълнене и тази за етикиране  Скоро ходих в някакъв такъв завод но повечето време гледах тавана, не загледах как пълнят.
|
| Пет Юни 10, 2016 12:52 pm |
|
 |
|
dvrachkov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Сеп 30, 2014 8:20 am Мнения: 231 Местоположение: Bansko
|
Нещо подобно ? Поточна автоматизирана система. http://www.amp-bg.com/monoblok.html
_________________ "Спасението на давещите се е дело на самите давещи се" - О.Б. "По въпросите ще ги познаете" - В.Б. "'С изкуствен интелект е хубаво да се занимават хора, които имат естествен такъв" - Д.Б.
|
| Пет Юни 10, 2016 2:55 pm |
|
 |
|
sthx
|
Митко, предполагам , че пълненето по ниво ще е напълно достатъчно. Такава глава можем да направим и при мене. Лошото обаче е, че до есента не мога да подхвана друга работа, а пък тогава е сезонът на оцетарите и моята оферта ще отпадне. Горните хубавци от АМП са ми партньори и ако искаш мога да говоря с началниците още тази вечер. Друг анонс - ръчно ли ще се слагат капачките? Ако няма хора за тази работа, можем да го автоматизиранме процеса, независимо от вида на капачките, но пак есента.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пет Юни 10, 2016 7:09 pm |
|
 |
|
mitko_el
|
Чудя се нивото как да го ловна. Правил съм вариант (мерене на проводимост) с метален пръстен върху пластмасова тръба за изолатор , която пък е върху пълнещата тръба. Нещо по добро?
|
| Пет Юни 10, 2016 8:29 pm |
|
 |
|
sthx
|
Тцъ. Прави се с тръбичка през която излиза въздуха през бутилката. Като се запуши с течността, въздухът престава да излиза и съответно бутилката престава да се пълни. Виждал съм и други изпълнения, но това е най-надеждното. Ако няма от къде да го видиш, по добре не се мъчи.
|
| Пет Юни 10, 2016 8:47 pm |
|
 |
|
mitko_el
|
Но това ще изисква да запуша плътно гърлото на бутилката ?
|
| Пет Юни 10, 2016 9:05 pm |
|
 |
|
sthx
|
Да. Виждал съм изпълнение с оптичен датчик на пълно вътрешно отражение, но работеше крайно незадоволително.
|
| Пет Юни 10, 2016 9:25 pm |
|
 |
|
dvrachkov
|
Колега Митко, каква точно е задачката ? Имаш идея, да автоматизираш такъв процес по пълнене ? Имаш механиката ? Имаш електрониката ? Нямаш и двете ? Търсиш фирма производител ? И т.н. За пълнене на течности има доста начини. Има хубави немски сензори най - различни за измерване безконтактно (както оптически, така и индуктивни и магнито - стрикционни). Ето и няколко схеми, които са по - скоро с механична насоченост (Виж прилож.) Методите изобразени на картинките, са с американски патент. Ако се разровя из старите книги, може да измъкна някакви по - интересни.
Врачков
_________________ "Спасението на давещите се е дело на самите давещи се" - О.Б. "По въпросите ще ги познаете" - В.Б. "'С изкуствен интелект е хубаво да се занимават хора, които имат естествен такъв" - Д.Б.
|
| Пон Юни 13, 2016 9:47 am |
|
 |
|
mitko_el
|
Имам клиент за машина , имам хора 'железари' . Електроника ще я сборя  . Търся вариант за глава , дет хем да бачка добре , хем 'железарите' да я дялнат лесно. Имам работеща глава за олио , там нивото го 'мерят' с оптика. Има жици заляти с нещо като епоксидна смола . В среда на оцет едва ли ще оцелее тая постановка... Благодаря за чертежите , ще ги покажа на 'железарите' 
|
| Пон Юни 13, 2016 11:37 am |
|
 |
|
dvrachkov
|
В такъв случай, използувай стария начин на мерене, като смениш само и единствено защитното покритие. Ето ти един линк към покрития издръжливи на ерозивни химикали: http://www.chimatech.bg/products/bg/34_ ... pokritiya/
|
| Пон Юни 13, 2016 12:57 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Извън темата, изпозлвал ли си им на тези господа покритията, защото техни не съм но какво ли друго българско не съм пробвал и все на камък удрям.
|
| Пон Юни 13, 2016 4:34 pm |
|
 |
|
dvrachkov
|
ТоНи - казано честно не съм. Преди две години трябваше да се намери покритие устойчиво на солена мъгла ( непроводимо ). Всички предлагани продукти на пазара не вършеха работа. Та тогава, имах един съсед - стар инж. химик. Той забърка нещо. Мога да му звънна един телефон да го проверя как си прекарва старините. До колкото ми е известно още поработва туй - онуй.
|
| Вто Юни 14, 2016 1:49 pm |
|
|