Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Търся някой за профилактика на Tektronix 2235 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Търся някой за профилактика на Tektronix 2235
Здравейте,

Имам един Tek 2235 (2 x 100MHz), който според мен си работи добре (но аз съм повече в цифровата част, та не съм много опитен потребител)

Има нужда от смяна на два бутона на предния панел. Самите копчелъци са на място, но пружинките на механиката са се скапали. Нямам нерви, опит и време да се занимавам да търся същите ключета. Също и основно почистване на всички врътки с контактен спрей. Хубаво е ако се отвори да се погледнат, замерят и ако трябва сменят и големите електролити...

Търся колега от София, който да извърши освежаването срещу заплащане - фиксиран труд + стойността на всички материали (каквото се наложи). Не искам да хващам някой от улицата, щото не се знае знае ли се, а на активните тук форумци имам доверие :)

Зная, че по-голям успех бих имал примерно на форума на сервизните техници (eshop) но там регистрацията е от години прецакана и човека, който го поддържа, не отговаря на мейли, може да му се е случило нещо?

Доставям и взимам уреда за своя сметка с автомобил във всяка точка на София или наблизо.

Съб Май 21, 2016 5:59 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Търся някой за профилактика на Tektronix 2235
Тук в форума има човек който се занимава с такива работи.

Съб Май 21, 2016 8:01 pm
Профил

И аз имам един за ремонт, сподели после къде си свършил работа.

Нед Май 22, 2016 10:12 am
Профил

И аз имам един 2225, дето има някакъв шум при определени развивки (или поне се вижда по-ясно на тях). Преди години бях намерил координати на сервиз някъде в ТУ и мислех да го нося, но реално не го ползвам и така и си остана. Май ето за това става въпрос: http://www.newtek.bg/

Нед Май 22, 2016 5:59 pm
Профил
Аватар

да, имаше такива хора едно време във 2ри блок на първия етаж, но може би са се изкачили на 3тия
странно ми е как може да има търговски фирми вътре в университета...
а онова магазинче до парадния вход на 1ви може би е на същата

имаше и един колега, който продаваше почистени и калибрирани уреди, той сигурно ще напише ЛС ако чете.

Нед Май 22, 2016 6:30 pm
Профил

Осцилоскопа е почистен. Получих няколко оферти, от които едната беше разумна и човека беше супер коректен. Понеже има конкуренция тук, няма да му пиша името, но ако някой се интересува - ЛС и му казвам веднага.

Научен урок: бутоните лесно се чупят при вадене на тия Тек-ове. Но понякога няма смисъл да се вадят изобщо. Може с хубав спрей с гъвкава тръбичка да се влезе и да се почисти, без да се сваля фронт платката.

Представа си нямате какви неща могат да се насъберат в механиката на едни бутони, произведени преди 30 години :)

Предстои замяна на електролитите, ей така за спорта :) и после, ако има нужда, и калибрация.

Пон Май 30, 2016 12:00 am
Профил
Аватар

И аз имам един французин с американско потекло - мосю Лекрой, на който трябва да му се обърне внимание, ама се чудя дали, и ако да, къде.
На единия канал, когато входното съпротивление е 50 ома, понякога курсора отива извън екрана. Когато входното съпротивление е 1 мегаом, бачка на 6, Дори към 6 и малко го докарва.

Пон Май 30, 2016 12:15 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]