Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Брандиране на детайл 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Брандиране на детайл
Трябва да брандирам пластмасови детайли, обемни а повърхноста която се брандира е извита. Има разни варианти, и фирми много, някой обаче може ли да препоръча нещо ? До момента съм изпозлвал само тампонен, сито печат и фолио, но нито едно от тези не е много подходящо, ситото може би но ...

Нед Май 15, 2016 6:17 pm
Профил

Мнение Re: Брандиране на детайл
Минаваш го с лепило (лак) и го поръсваш с прахуляк.
Ако решиш да блондираш ще ти трябва блондинка. :ANAL: :D

Нед Май 15, 2016 7:00 pm
Профил

Ммм това с лака не му хванах идеята ама ... имам в предвид отпечатване на лого под брандиране. Преди време за нещо подобно си поръчак шаблони от самозалепващо фолио и пръсках със спрей, не че и сега не мога така ... но трябва да изгубя един ден на някого. Купих си воднотрансферна хартия с идеята че може да става с нея но не, т.е. може и да става но не е точно както си го мислих, а и най-вероятно исак печене но аз не мога да пека, може би защитен лаков слой но ...препдочитам някой да го свърши.

Нед Май 15, 2016 7:25 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Голд печат?
http://newfacemedia.eu/index.php?id=79?
Отиваш в някоя рекламна агенция и им разглеждаш химикалките.

Нед Май 15, 2016 7:37 pm
Профил
Ранг: Професионалист
Аватар

Колко са големи детайлите, каква е извивката (радиус)?

Нед Май 15, 2016 7:38 pm
Профил ICQ

Да за агенциите се сетих, свързах се с няколко но питам дали някой има нещо което може да препоръча. От към технология имам идеи какво може да се изпозлва, но като качество нямам идея, искам да си брандирам продукти които ще инсталирам в един доста скъп имот с цел реклама, ако вземе да се люпи ще е антиреклама :)
Като знам че повечето меркетингови неща които сме брандирали се люпят, т.е. знам кого няма да изпозлвам, почвам да се чудя има ли някой който знае, или по скоро се старае върху това което прави.
Едно време си купихме принтер за да си печатаме стъкла, още го имаме но е на друг континет, тогава тук всеки печаташе и никой качествено, да ги товаря на самолет за да ги пратя и върна малко не ми е на сметка. В момента вече има такива качествени услуги, но тези които знам печатат само на листов материал, не печатат на 3д обекти.

п.с. HIFI отпечатъка е 400х150 някъде, виж катинката, това искам да стане, разбира се не по този начин, иначе фолио и аз печатам всякакво, имам и солвентен принтер но само за листи.

Прикачени файлове:
DSC_0396.JPG
DSC_0396.JPG [ 145.37 KiB | Прегледано 5371 пъти ]
Нед Май 15, 2016 7:43 pm
Профил
Аватар

Питах понеже имам идея за гравиране с лазер - ако се въведе формата на детайла, което може да стане и с опипване на повърхността, моята фреза (виждал си я) вече има и закрепен лазер. Формата може да се следва и да спазва дистанция от която той да е винаги фокусиран за гравиране. Проблема е че при теб трябва да се забелязва от по-голямо разстояние и да е цветно :) предложението ми отпада.
Пак се връщаме на сито, фолиа с ламиниране, боядисване с шаблон и т.н.

Нед Май 15, 2016 7:54 pm
Профил ICQ
Аватар

Виж някой телевизор с релефно лого. Релефа не знам как го правят (може би си е от матрицата) , но отпред металния цвят си е метал (свири на омметъра) и е много здрав. Или е вакуумна метализация или термично залепено.

Нед Май 15, 2016 8:01 pm
Профил
Аватар

може и ултразвуково да ги лепят/заваряват тях вече... Тоест поръчката на вложка (може и метализирана отгоре) и после поставянето на детайла също е вариант :)

Нед Май 15, 2016 8:06 pm
Профил ICQ

Пътищарско фолио (3М) гравирано и върху него залепено друго. Няма да се люспи. Алуминиева ламарина гравирана и мината с боя после си я зачистваш и пак фолио за табелки и 2 нита или видии и си готов. Атхезията ти е гарантирана иначе се люспи.
Теста за атхезия се прави с макетен нож се надира през 0.5 мм и на кръст, после се залепя тиксо и се дърпа рязко. Ако се задържи е най доброто покритие.

Нед Май 15, 2016 9:18 pm
Профил

Питай тук http://www.art-des.eu/contacts_bg.html . Печатат в-у джам , някакъв праймър (доколкото помня) нанасяха , и 'немаше' лющене :)

Нед Май 15, 2016 10:35 pm
Профил ICQ

Табелки не ми се слагат, иначе има едни 10х които правят много добри таблеки. За адхезия знам как да я меря, има няколко варианта, включително и хидравличен инструмент за мерене на адхезия, ако знаеш що железария боядисвам, ама това не иска боядисване а рисуване :D.
Ще ги видя тия арт-дес, но за стъкло най-доброто в БГ което съм виждал е във Варна, сега не поння името на фирмата, но по добро няма гаранция, както казах стъкла печатани ползваме, вече не толкова но навремето много, последно се чудихме къде да изхвърлим 10-на тона изостанали, ама стъклото е друго, плоско е.
Сито е един начин, тампонен печат е друг, въпреки че е голямо за тампонен. Солвентен принтер но с 3 оси също е вариант, но нямам такъв.
Виждал съм ваденки които са доста добри като адхезия, такова опитах да намеря ама зор, не се разбираме .... писах им и на тия от линка ти, писха и на още 10-на .. брандират всичко но като питам колко време ще изкара навън и почват едни увъртания.

п.с. ааа това от линка ти е Димо, точно за него говорих че печатат най-добрите стъкла в БГ.

Нед Май 15, 2016 11:28 pm
Профил
Аватар

Има джетове, ако не се лъжа, с UV мастила, които без проблем печатат и на извита повърхност. В някакви гранизи естествено. Някои от тях могат да мажат и с бяло мастило, но беше с по-ниска резолюция от другите цветове. Имаше някаква особеност на бялото мастило. Ако представлява интерес, утре мога да попитам за подробности.

Нед Май 15, 2016 11:33 pm
Профил

Джетовете ги знам, по скоро ми кажи кой от всички да изпозлвам, 3 или 4 такива фирми контактнах, едните ми пратиха мостра, ако го мина отгоре с полиуретанов лак ще стане, иначе не, другите нещо мрънкаха относно външните условия. На мен ми изглежда елменетарно ама знам ли, накрая и такъв принтер ще си кущя .. и ще взема да отворя рекламна агенция :D. Имаме цял отдел с това се знаимава по принцип в едната фирма, ама или е за рекламни материали, или за стъкла и др. подобни, утре ще видя те какво ще ми препоръчат, нещо толкова елементарно се оказва не толкова.
Без да се напрягам се сещам за 3 места във Вегас които го правят и то добре ... тук 2 дена не мога да намеря и един, сигурно има и сигурно не е само един, само да ги знам кои са.

Нед Май 15, 2016 11:39 pm
Профил
Аватар

Утре ще кажа. Без тестове едва ли ще се мине де...

Пон Май 16, 2016 12:05 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща