| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
 Коледни от R&S
С риск да почна да досаждам, ето цени на използвана и демо апаратура от R&S, ако още имате пари за подаръци http://info.rohde-schwarz.com/ff/displa ... v@acreo.se
|
| Сря Дек 02, 2015 10:14 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
 Re: Коледни от R&S
чак ТОЛКОВА пари надали са ни 'останали'... груби, за колко години се изкарва милион крони при вас?
|
| Сря Дек 02, 2015 10:45 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе Груби, ти нас за какви ни имаш  Иначе евала за линковете де, това не е за нас, но от другите определено има интересни неща.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Дек 02, 2015 10:50 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Ами Дедо за недоучили като мене 1/4 е годишния доход след данъци и разни други, а иначе ако си консултант в добър проект половин или един не е проблем изобщо (според моите наивни представи), и разбира се ако не изпушиш сле година-две сериозен зор и пътувания. Но все пак хората имат къща, вила, лодка, семейство, почивки, други екстри и те май не останаха много, особено ако само единия работи. Цецо, имам ви за хора които настъпват същите мотики, дали имате гърненце със злато не е моя работа 
|
| Сря Дек 02, 2015 11:19 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Не знам защо, но линкът който си дал завършва с имейл адрес.Би било добре да го махнеш, за да не те заринат с коледни оферти за удължители и втвърдители... 
|
| Сря Дек 02, 2015 5:04 pm |
|
 |
|
Grubi
|
да това ми е адреса, нямаше как да го махна и писах от телефона. няма страшно, този е служебен  , да заповядат
|
| Чет Дек 03, 2015 11:23 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Груби, гледсм че вашата крона към долара е горе долу 1 към 10 та правилно ли разбирам, че след данъци ви остават едни $25к на година, а върха на сладоледа е между $50к и $100к? Струва ми се нещо много малко.
|
| Чет Дек 03, 2015 3:15 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Скандинавия. Държавата прибира всичко и после раздава. Кое точно ти е чудно, там е така от край време.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Дек 03, 2015 3:52 pm |
|
 |
|
Grubi
|
толкова е, това сигурно се води ниска средна класа или нещо подобно. Иначе от шеф нагоре вероятно х2 или повече, но така е когато си на заплата. Във фирмите на борсата има бонуси, извънредни и т.н. и верочтно докарват по 100к на година, някои и повече. Като шефа на националистическата партия например...
|
| Чет Дек 03, 2015 4:19 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не ми е чудно - много добре знам какво прави държавата там, но предполагах че им остава малко повече. $25к след данъци е мизерия от където и да го погледнеш и не виждам какъв е келипира, че държавата ти била давала нещо. Да не говорим, че държавата точно на него едва ли му дава нещо - напротив, взема го от него и го дава на тези, дето ги мързи чак да гледат. Просто се изненадах от числото и щом им харесва на хората да ги използват така, аз лично нямам абсолютно нищо против  . Само за сравнение - тук за това, което прави той ще взема минимум $100к преди данъци без да броим бонусите и сток опциите и след всички данъци ще му остават поне $70к и пак ще има всички социални придобивки, дето ги има там, т.е. говорим за 3 пъти повече пари и на всичкото отгоре всичко тук е по-евтино, демек пърчасинг паур-а е много по-голям та не мога да разбера що хората като Груби аджеба стоят в Скандинавия.
|
| Чет Дек 03, 2015 4:39 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Факт. Но както знаеш идеално място няма  , явно там има нещо което при вас няма или при вас има нещо дето тях не ги кефи... щото голям наплив на скандинавци към щатите няма... а може и да има, знам ли... Както и да е, онова са особенна порода хора, знаеш. Не случайно комунизма засега само там са успяли да го построят при това горе долу работещ. Е сега термитите може и да им го срутят, ама то подобни идеалистични конструкции по принцип са неустойчиви... Сори, нещо се разфилосовствах.
|
| Чет Дек 03, 2015 4:48 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
На един прятел брат му работеше за М$ в Дания - човека една нова кола не можеше да си позволи да си купи и караше все стари. Разправяше ми, че една Тойота приус била $75к (тук е $25к). После дойде тук в Кали и разправя че се бил родил  . Та не знам какво им дават там, дето тук го няма - за мен тук си има всичко  .
|
| Чет Дек 03, 2015 5:49 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е явно намеквам, че нещото не е от материален характер.
|
| Чет Дек 03, 2015 5:58 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
на някакъв бизнесмен му останали $50 милиона. за да не им плаща данъци, се обадил на брокера си: - виж ся, имам едни 50 милки, дай да ги инвестираме. - добрееее. ама това са много пари, дай ми една седмица да измисля нещо. след една седмица звъни: - наместих ги, бизнес плана е готов. - слушам? - начи... за 35 милки купуваме един бомбандировач на старо. за 10 милки купуваме джапане. за 5 купуваме гориво. - и кво ще правим? - ами почваме да бомбандираме палестинците. - ъъъъ... добре, разходите ги наместихме. а какъв ще е келипира? - ами и на мен ми се губи все още. ама евреите вече 50 години го правят, няма начин да няма келепир.
|
| Чет Дек 03, 2015 6:06 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Димитре ... днес в скандинавия, утре и в САЩ  .... социализма е страшно нещо, 45 години го борихме за да установим че света се е запътил към това от което бягахме, накрая всичко ще си стане същото само дето ще сме една приватизация и 30 години назад .... п.с. като казвам страшно нещо няма в предвид нашия соц строй а социалните идеи като цяло
|
| Чет Дек 03, 2015 8:20 pm |
|
|