Отговори на тема  [ 101 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Продавам осцилоскоп на търг с отстъпки за студенти, ученици 
Автор Съобщение
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение Продавам осцилоскоп на търг с отстъпки за студенти, ученици
Здравейте,

не пиша често във форума и принципно съм склонен да подарявам, не да продавам излишните си неща, но с този осцилоскоп имам история... та конкретно по темата:
Искам да ликвидирам един HP/Agilent 54510A със софтуер за B модел (FFT + math) има си и "Special feature called sequential capture. Also deep memory and memory bar display" така че да кажем, че само на рамката му пише А вместо B :)
Основни характеристики 250Mhz 1Gs/s @ два канала.
Купен е преди около 5 години от човек, който е работил за HP и е писал sin(x)/x модулите за изчертаване (много интересен типаж)
Може да видите всички рециклирани от него осцилоскопи и днес на линковете ТУК и ТУК. Аз ще дам документите за покупка, митнически декларации, за да се удостовери произхода и т.н.
Като окомплектовка идва само тялото, без сонди и захранващ кабел (стандартен е като за PC). Длъжен съм са спомена, че по кинескопа има леко забележими прогаряния при изключено състояние, но по време на работа дори не се забелязват. Вентилатора е леко шумен (може да се смени ако прецени новият собственик). Ще кача снимки до ден-два...
За сега може да видите тези двата и да си представите нещо като мелез :twisted: ТОЗИ и ТОЗИ
Понеже не го използвам от поне година и само ми заема място мисля да го продам на всяка цена :)

Идеята ми е да заформя търг с начална цена 100лв. мин стъпка 10лв. и отстъпка за студенти и ученици от 100лв!
Край на търга 10 Май 22:00ч. БГ време + половин час след последният наддал ако има хитреци в последният момент.

Всеки, който ми дойде със студентска книжка или бележник и обещание да го ползва, а не препродава го получава на обявената цена минус 100лв.

P.S. За ученици и студенти при добър успех давам подарък към осцилоскопа един борд STМ32 primer 2 (чисто нов) още с фолио по LCD-то !!!

Чет Апр 30, 2015 9:31 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Продавам осцилоскоп на търг с отстъпки за студенти, учен
Поздрави за обявата, имам нужда но няма да надавам! Нека някой друг да се възползва и да го тормози до дупка. :D
Добави към студенти и някаква специалност!(да не се окаже брокер) :lol:

Чет Апр 30, 2015 10:08 pm
Профил
Аватар

Е даде ли си думата, че няма да го препродава ми стига :) има любители дето почват с ардуинота и са такива специалности, че ....

Вярвам, че човек струва колкото думата си!

Сега като се замисля мога да дам една сонда ТЕКТРОНИКС с делител х5 без кабелче за маса...

Чет Апр 30, 2015 10:14 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ

От много време се оглеждам за първи личен скоп.
Ще почна наддаването с 110 лв.

Пет Май 01, 2015 9:54 am
Профил
Аватар

Изключае липсата на кабеляк, другото наред ли му е? Основно ме интересува входното стъпало в ниските обхвати как се държи - личните ти впечатления, не искам сертификати.

Пет Май 01, 2015 10:27 am
Профил ICQ
Аватар

Обещаните снимки опитал съм се да снимам прогарянето на кинескопа. вижда се съвсем леко, а при включено дори не се обръща внимание :)
Механично има само едно спукване на рамката около кинескопа, което не влияе на работа и не е получено от удар, предполагам умора на материала или топлинна разлика...
Когато го купих човека каза че е напълно калибриран и готов за работа. Според него можеше да мине всяка сертификация в лаборатория, но поради липсата на акредитация той не може да издаде сертификат. Имал само прецизното обурудване и познания как да го калибрира... Аз лично не съм го хващал в издънки мери си изключително точно като време!
Относно въпроса на Цецо - когато преминаваш в различните обхвати си щракат вътре релета като музика е :mrgreen: минимално може да слезещ до 10mV/d.
С този осцилоскоп съм хващал малки гличове с тригера му, които един нов марков (няма да споменавам) изпускаше 5 от 10 пъти... Ако искаш мога да измеря нещо конкретно ако те вълнува.

P.S. GPIB кабела не влиза в уговорката, но при желание мога да добавя 75160A и 75161A, схеми и помощ за наравата на такъв. Сега вече има и много схеми без тях де ....

Пет Май 01, 2015 12:01 pm
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран

120 :D

Пет Май 01, 2015 1:19 pm
Профил ICQ

Машината е истинска, няма много общо с новите агилентски глупости, и аналоговата и част е добра, аз имам и едно по старо HP чисто аналогово, страшна работа. Много се изкушавма да го взема за колекцията, но иситната е че при мен повече ще събира прах, та ако има млади мераклии .... иначе съм го взел отман както се казва :)

Пет Май 01, 2015 5:39 pm
Профил
Аватар

Ами на мен идеята ми е да послужи на някого, а не да бъде препродаван с цел печалба. Запазването му в колекция също е благородна кауза, защото е както ти спомена от истинските... вече не правят такива :(
Има си интуитивно меню и когато искаш да въведеш някоя стойност това става с врътката (в два режима груб и фин) или с цифрите. В доста полета може да се попълват некратни стойности например 1,55V деление или 47ms на деление. Има си ценни предимства.

Цецо, една от най-ползваните ми сонди е подарък от теб (не съм забравил) едно страхотно iwatsu, на което шапката му не се нахлузва, а се завинтва на ситна резба за супер острото връхче и дръжката е от някаква хубава пластмаса напомняща бакелит. За теб офертата би била студентска + бира :twisted:

Студентите и учениците почиват, защото изпускат оцсилоскоп на текуща цена от 20лв + бонуси за тях :wink:

Пет Май 01, 2015 7:37 pm
Профил ICQ

130

Пет Май 01, 2015 7:59 pm
Профил
Аватар

Понеже си падам по апаратура с CRT, ще вдигна мизата на 200. :)

Пет Май 01, 2015 11:11 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

А онова отгоре над осцилоскопа черничкото с 32-те канала може ли да се вземе с шофъорска книжка ;) ?

Пет Май 01, 2015 11:17 pm
Профил ICQ

Аааа ако ще наддаваме за колекция аз казвам 220.

Пет Май 01, 2015 11:39 pm
Профил
Аватар

Ааааааааа за логическият анализатор ли питате :P
За теб може да измислим нещо ако го искаш :lol: аз си имам нов, по стабилен... той този е от преди 90-та и е с LCD, което тогава сигурно е било хит. Хitachi са ги разработвали а този е брандиран като thurlby 3200. Интересното за него са разширителните "POD-ове" AP01, 02, 03 с плаващи прагове и дизасеблатор за Z80.

ЕДИТ: Излъгал съм най-ниският му обхват е 1mV/d, не 10 сондата ми е била последно на x10 а той тогава си преизчислява обхватите...
Тук може да се види какво имах предвид под въвеждане на произволни стойности :) сонда 99.56 : 1 не съм виждал, но може и да има :mrgreen:
има си следене на важни параметри и статистика за тях..... ако е със средна минимална, максимална и текуща може да се наблюдават до 3 ТУК или ако е просто текуща стойност 6 ТУК на ТАЗИ снимка се вижда в син цвят какво може да показва, а след избор пита за кой от двата канала да го показва :)

Последна промяна HIFI на Съб Май 02, 2015 12:33 am, променена общо 1 път

Пет Май 01, 2015 11:45 pm
Профил ICQ

230 като ще се използва да върши работа :)

Съб Май 02, 2015 12:30 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 101 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща