| Автор |
Съобщение |
|
mitko_el
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1756 Местоположение: Варна
|
 Термостатична батерия за баня ?
Преди бая време бях купил от Практикер , няква немска батерия (към 120 лв.) на тоя принцип. Бе удобна работа... Сега пак съм се засилил да диря такава джаджа , ма цените... Нещо от сорта: http://www.teka.com/bg/products/view/23 ... 1%83%D1%88http://www.alibaba.com/product-detail/C ... 3.html?s=p
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Съб Мар 14, 2015 9:21 am |
|
 |
|
syscop
|
 Re: Термостатична батерия за баня ?
Купих си от Lidl преди време. Струваше около 100 лева.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Съб Мар 14, 2015 6:02 pm |
|
 |
|
timt
|
Ако ще поръчваш от алибаба поръчай още една за мен.
|
| Съб Мар 14, 2015 6:34 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
купи си тека и не се занимавай с китайчета. това не го купуваш всеки ден, нито ще го сменяш на 5 години.
|
| Съб Мар 14, 2015 7:09 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
То ако става въпрос от Метро сме вземали и за 50 лв. преди доста години. В интерес на истината е една от най-дълго работилите. А аз ги ползвам в промишлени условия и през някой минава над 1 кубик вода на ден. В Практикер по едно време имаше разни видове по около 100-тина лева.
|
| Съб Мар 14, 2015 9:01 pm |
|
 |
|
timt
|
Не съм ползвал, не съм и виждал или поне не ми е правило впечатление но на соларните панели при водогрейният бойлер се слага подобен термо-вентил който като го настроиш подава вода с определена температура т.е. вътре става смесването и е много здрава джаджа.
|
| Съб Мар 14, 2015 9:16 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4588 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Офф: Хазяина ми беше сложил таква и голямо псуване падна - така и не успях да я накарам да пусне гореща вода, все хладка пускаше. Сега верно, че белгийците са циции от класа, ама да не мога да си изкъпя детето с душа с топла вода а от чешмата да тече вряла не е работа - кандърдисах го да ми сложи батерия с 2 врътки и сега всички сме доволни 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Съб Мар 14, 2015 10:01 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ми тя има бутонче/блокировка, ако искаш да завъртиш дръжката на >40С. сигурно е била някаква фатка - или натискаш, или дърпаш. мойта в холандско беше такава, май се натискаше една изпъкналост, показваща температурата.
ако си на газов бойлер е незаменима такава батерия. за ТЕЦ (като в софето, ръчката почти винаги е на най-толпло. топлофикацията се грижи за нас, да не се ощавами.
|
| Съб Мар 14, 2015 10:11 pm |
|
 |
|
mitko_el
|
To да поръчам , ама другите 98 бр. чорба ли да ги правя  . Скоро говорих с едни приятели за такива батерии , дигат рамене , пък са бая печени в кво ли не... Та май доста народ не е чувал ,че съществува такова животно. Иначе съм сигурен ,че ако някой е ползвал такава джаджа , и му върна с 2-те кранчета класиката ,че ревне  . Четох в 'направи си сам ' , имало термовентил ,смесва си вода по зададена температура , Ел дом ги продавали
|
| Нед Мар 15, 2015 3:42 pm |
|
 |
|
timt
|
Не съм обърнал внимание за 100-те бройки а за клапана е наистина много добър.
|
| Нед Мар 15, 2015 3:55 pm |
|
 |
|
bkulev
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Яну 25, 2006 12:47 pm Мнения: 305 Местоположение: Varna
|
Митко, тук при нас са стандард. В магазина се продават само такива. Е ако потърсиш сериозно може и да намериш обикновенни. Цените ще ги видя и ако искаш мога да ти донеса. Само дето не знам кога и дали ще си идвам това лято. Аз също съм се чудил защо в БГ не се продават. Във Варна например водата е много варовита. Редовно се повреждат крановете дори и това на тоалетното казанче - всяка година сменям, и механизмите на самото казанче също - в чудо се виждам. Та, предполагам, че варовитата вода ще им вреди в някаква степен. Това, наред с цената, би могло да е причина да не се предлагат.
|
| Вто Апр 07, 2015 11:14 pm |
|
 |
|
mitko_el
|
Благодаря! Ще се изненадам ако като цена при вас , е по добре от БГ. Ма тук е абсурдистан та ... Щура идея: Вземам от алибаба 100 парчета. Със Спарки да направим комбина, към всяка платка за поялна станция , и по 1 батерия ... 
|
| Сря Апр 08, 2015 8:56 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Ала бала
Абе днес се върнах от най-близкия Голям град, този път имах време и за разходки. За моловете нЕма смисъл да приказвам - вие си знаете... Обаче: в Практичния всичко беше с 10-20% по-скъпо от в наше село, някои еднакви неща бяха и в пъти, а за Мосю Върколак изобщо немам думи! Ай сиктир, и тези ги субсидира нашата държава защото били инвеститори и подпомагали. Дано скоро не стигнат до наше село...
|
| Чет Апр 09, 2015 12:12 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
Е па ти откри топлата вода, то това е така в целия свят не само у нашенско. Тук в задокеания също не е много по различно, ако отидеш в хом дипо или лоис цената не е по добра от тази в специализиран магазин, да има няща които другаде гиняма просто защото си ги поръчват за тях, и там няма с какво да стравниш, но като цяло е скъпо. Аз в Практикер и Бриколаж ходя или когато знам че там има нещо и нямам време да го търся или когато цената е без значение и ме мързи да ходя другаде, иначе са забранени дестинации за покупки, говоря неща свързани с работата, иначе за вкъщи като е ми е все там, по важно ми е удобството, те и на това разчитат. Сега в задокеания гледам че и доста малки субконтрактори пазаруват от тях, не знам какви цени им дават, но ако не са поне с 50% отстъпка ми се струва ненормална работа, но то и цените на услугите не са ниски та ....
|
| Чет Апр 09, 2015 6:37 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: ...
Пък аз ако мога да се сетя за в коя тема или форум съм предназначил горната си писанка  Но и тук си е добре: спазвам традицията за разводняване 
|
| Чет Апр 09, 2015 11:32 pm |
|
|