Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Продавам малка настолна CNC фреза 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Продавам малка настолна CNC фреза
Здравейте, продавам малка настолна фреза със CNC управление. Става дума за най-малкия представител на Roland - модела MDX15. Фрезата може да се нарече хоби клас и е подходяща за работа с неметали, става за гравиране, пробиване на печатни платки. Работната маса е 100 х 150мм и спокойно се побира на нормално по размери бюро. Лично аз съм я ползвал предимно за 3D моделиране на моделажен восък, по рядко за гравиране с неротационен диамантен инструмент, както и изработката и разпробиването на няколко печатни платки.
Фрезата е сериозно модифицирана, като са изцяло сменени стъпковите двигатели и управлението. Тъй като оригиналното управление на Roland не разчита стандартни G кодове и имаше някои други неудобства ( невъзможност да фиксира нулата на координантната система в произволна точка например) замених оригиналните мотори и управление с качествени мачнати 5-фазни стъпкови мотори и драйвери на Vexta Oriental Motor,с резолюция 0,36 градуса на стъпка и възможност за Halfstep, като сега управлението е през принтерния порт и Mach3. Брейкаут платката е галванично разделена с бързи оптрони, монтирал съм и крайни изключватели на Х и У осите. На мястото на оригиналния 6 ватов мотор на шпиндела съм сложил доста по-мощен мотор с регулиране на оборотите. Машинката вече години наред ми служи безотказно, но съм започнал друг по-сериозен проект и ми трябва финансиране. Потенциалния купувач получава и компютър с монитор IBM, конфигуриран за работа с Mach3, както и четвърти драйвер и стъпков двигател с които може да реализира четвърта ос. Не е налична скениращата глава, но тя и без това е неизползваема предвид настоящата модификация.
Тук има качено кратко видео http://youtu.be/M5bO2o-Li2Y, снимка на стъпковите мотори,драйверите и някои от моделите които съм изработил на тази машина може да видите тук:http://dox.bg/files/dw?a=401998335a
Фрезата се намира и може да се види и тества в София, за въпроси и коментари моля пишете ми на
mllpen@abv.bg
Цената - нека 2200 лв да бъде отправната точка, при сериозен интерес на място бихме могли да стигнем до някаква приемлива отстъпка. В мрежата може да сверите цената на нова такава, мисля че офертата ми е разумна.

Нед Окт 06, 2013 5:23 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение Re: Продавам малка настолна CNC фреза
......толкова евтино...????....много съмнително!!!!!

Нед Окт 06, 2013 7:04 pm
Профил

Мнение Re: Продавам малка настолна CNC фреза
Дал съм координати за връзка и всеки който проявява интерес може да дойде и да тества на място. Не виждам основания за каквито и да било съмнения.

Последно избутване color от Чет Окт 24, 2013 8:28 am

Чет Окт 24, 2013 8:28 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3 мнения ]