Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Търся накой който печата платки в Стара Загора 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Търся накой който печата платки в Стара Загора
Изображение Схемата е quad 405 аудио усилвател 200W. Взаимствал съм я от http://www.constructor.bg/mk/Amp.htm , като накрая при мен излезе двуслойна. И сега като преподавателя от катедрата си взе отпуска се оказа че 2 седмици ще ми се наложи да го чакам. От Стара Загора съм, ако някой знае човек който да ми изкара схемата?

Пон Апр 29, 2013 5:40 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Търся накой който печата платки в Стара Загора
Абе много време мина, но мисля точно в тая схема имаше грешки, ако се не лъжа беше нещо по токовете на стъпалата, ама вече не помня, отелно и индуктивностите са критични, не на последно място схемата е правена оригинално за високо импедансен товар, не всички преработени версии са толкова добри колкото се мисли че са.
Иначе моя съвет направи еднослойна платка и може и сам да си я изработиш, може и някой колега да ти я направи.

Пон Апр 29, 2013 5:56 pm
Профил

Престани е човек как ще е грешна, мошениците и искат от 30 - 50 лева. И какви грешки има на стъпалата? Тва цялото е крайно стъпало, усилвателно стъпало. А пък за тея бубини и идея си нямам за индуктивностите по документация пише L1 и L2 си ги навиваш сам и са дадени само навивките им, от какъв проводник и на тяло с какъв диаметър се навиват. А за да е еднослойна аз опитах не можах да я докарам да стане, изкарах я само до 96% , мъчих, мъчих и за тва реших да е двуслойна. Ама нз кво ще правя няма хора де да ги печатат :(

Вто Апр 30, 2013 5:22 pm
Профил
Аватар

Като не можеш да пишеш на собствения си език,какви усилватели ще ми правиш? То за тия неща пипе се иска.

Вто Апр 30, 2013 5:26 pm
Профил
Аватар

Прав е Тони, тази схема е доста трудна за подкарване и си иска човек да е наясно с материята. Аз съм я правил на времето и свирна, ама беше преди 15 години поне. И помня, че мноооого се мъчих с нея, а бях с прясна глава и имах и кого да питам.

Мен ако питаш купи поне едното стъпало, щото ако не знаеш точно какви са бобините (пише се с 'О'), шанса ти това да свирне с приемливи изкривявания е нулев.

Иначе стъпалото е доста качествено и има някой хитрости в него, но точно заради тях е толкова капризно.

На еднослойка нямаш проблем да го развържеш, просто пусни няколко мостчета с "тел" отгоре и ще се разплете. Но оставам с впечатлението, че си я пуснал на автоматично опроводяване, което е меко казано ГЛУПОСТ!

Апропо 30 кинта ако струва - цената е повече от добра. Ей така на окомер, само компоненти и платка са ти 20лв. Оживяване - на мен ще ми отнеме седмица, на теб не знам колко, ама ако го калкулираме на надница.... ще минем тая цена в порядъци.

И спазвай добрия тон и се стреми да пишеш правилно, че тук сме малко особняци и ще отгърми темата към коша.

Вто Апр 30, 2013 5:27 pm
Профил ICQ

Трийте я тази тема аз питам за печатница, той се хванал да ме изпитва по български. Мерси. Това по всичките форуми сте такива дървени философи един читав съвет не можете да дадете, обаче за нападки и бъзици сте първи. Довиждане не съм очаквал някой да даде читав отговор, ама длъжен бях да опитам.

Вто Апр 30, 2013 5:44 pm
Профил
Аватар

Печатници за платки не съществуват.

Но щом държиш ето:

Вкарване в "печатница" на тази платка ще ти коства поне по 20 лв. на платка ако правиш под 10 броя. А ако правиш 2 броя само, приготви си около 25-30лв. на бройка. Сметни си и куриерски разходи от Пловдив, в Стара Загора платкаджийници няма или аз поне не се сещам.

Ако все още си навит - фирма Селектра (питай гуглето). Цените им са едни от най-ниските и работят изцяло дистанционно (по интернет). Но пак ти казвам, 30-50лв. за готова платка са добра цена, печалбата на "мошеника" вътре е 10-20лв. Което е повече от нормално, защото знанията му са значително повече от твойте :)

Вто Апр 30, 2013 6:13 pm
Профил ICQ

В страни от темата: Абе аз ли съм загрубял или тук все по-лесно раними хора пишат?

Вто Апр 30, 2013 6:50 pm
Профил

На мен друго ми прави впечатление. Вместо да питат, как да размигат светодиодче, се задават въпроси от типа на: "Кажете ми с две думи, как да си направя летящ робот с AI, като на филма Стар Трек."

Вто Апр 30, 2013 6:55 pm
Профил
Аватар

:D :D :D

Баш това - дребна работа, само една совалка с опции за удължаване на обхвата
до Марс като следващ проект, бюджет $20-$250 (или $1000, ехеееей) виждам
барабар със целия спам всеки ден (получавам на тоя адрес от години новите "проекти"
от freelancer.com, не че съм видял нещо будещо интереса ми последните 2-3
години, все такива са).

Та това тука при нас е микроскопична работа, целият свят си мисли вече, че
за да разработиш космически кораб стига да знаеш кое копче на грамофона да
натиснеш.

В крайна сметка целият свят се задоволява с поредното преяждане и порция блеене
пред телевизора/играта и т.н. и оставя някой друг да намери верните копчета дето
днес някак не можа да уцели ама и утре е ден.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Апр 30, 2013 7:09 pm
Профил WWW

25-30 какво го изкара ти. Преди малко говорих с една фирма в Стара Загора печатат всичко на всичко. Платката ми излиза 10,5 лева. Пратих им PCB файла преди малко и в петък най-късно казаха, че ще е готова.

Вто Апр 30, 2013 7:11 pm
Профил

Ами да се засягат, това им е безплатно.
Първо човека много объркан, явно смята че щом сенарича печатна платка тя се печата ... няма лошо,случва се.
Обач относно Quad-а ..абе нито ми с рови, а и много вероятно да е на хартиякаквото го имам, но истинската схма далеч от тая. Първо, грешка имаше в токовете на усилватлите, примерно Т3 въпрки ч няма нискакъв смисъл дати обснявам, гнратор на ток за усилвателя отдолу му .. но то безплатни уроци има за хора които искат да учат, не виждам такива тука.
Това нещо съм го правил още като бях учник, това е има няма дно 25 години, тогава не тръгна като свят, беше по схема от РТЕ, по ново издание, там според мн е и основния проблм. По късно, преди 20-на години ги произвеждах, правех както куадове така и други, според мен по удачни и приложими варианти та тогавабяха намрил оригинални схеми, както и оригинални преработки.
Тия бУбини са доста критични, дори може вместо усилватл да си спретнеш генратор :)

Вто Апр 30, 2013 7:24 pm
Профил
Аватар

mirkosz написа:
25-30 какво го изкара ти. Преди малко говорих с една фирма в Стара Загора печатат всичко на всичко. Платката ми излиза 10,5 лева. Пратих им PCB файла преди малко и в петък най-късно казаха, че ще е готова.

Еми щом има такава и му е в града - давай му адреса и да ходи да печата. 10 кинта ако излизат 1 дм2 с все шаблони - това си е без пари направо.

Вто Апр 30, 2013 7:31 pm
Профил ICQ

Човека е автора на темата.
mirkosz щом си намерил, моля те напиши сайта и адреса на фирмата тук: viewtopic.php?f=5&t=3733

Вто Апр 30, 2013 8:00 pm
Профил
Аватар

Брей,толкоз години работя в Стара Загора и не бях чул да са ни отворили платкаджийница тук :)
Едно време имаше на две места дето правеха еднослойни но то беше доста отдавна.

Вто Апр 30, 2013 8:38 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща