Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Търся програмист на микроконтролери за различни проекти 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Търся програмист на микроконтролери за различни проекти
Търся програмист на микроконтролери за различни проекти от 8 до 32 битови Atmel, Microchip, АRM и др, с различна степен на сложност. Засега има проекти за 8 битови AVR за управление на 2 стъпкови мотора с клавиатура и въвеждане на няколко параметъра (скорост, време на престой и др.), както и 32 битов хардуерен декодер за FAT32 SD card + losless аудио формати, също и тайминг процесор за управление на предварения в ДВГ.

Идеята е да се запозная с хора, имащи желание за развойна дейност срещу заплащане.

Edit: търся евтини програмисти, не от тези с по 50-100 евро на час!

Последна промяна altium на Съб Сеп 22, 2012 1:50 pm, променена общо 2 пъти

Вто Сеп 18, 2012 10:19 am
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Търся програмист на микроконтролери за различни проекти
Сега остава да уточниш дали търси фрелансер който да предложи услуги на ниски цени, или търсиш някой който разбира какво прави, но струва и пари, не че няма евтини фрилансери които да разбират, но хората бързо осъзнават цената си.

Вто Сеп 18, 2012 10:43 pm
Профил

Съмнявам се да плаща 50-60 евро на час ... така че не знам какви фриилансъри ще намери.

Вто Сеп 18, 2012 11:23 pm
Профил

50-60 е едно, ако го броим на час може и по 300-400 да излезе че и нагоре, цената занещо подобно би трябвало да е на разработка, така е коректно за двете страни. 2 стъпкови мотора и клавиатура ми звучи като проект за 1000-1500 ЕУР и 10-на часа макс. работа .. има няма поне 100 ЕУР на час, това като за нашата бедцна татковина, иначе 2-2500 е по приемлива цена за наистина работещо решение .. та мисля не е в тоя ценови диапазон.

Вто Сеп 18, 2012 11:26 pm
Профил

Обърках се с консултанти - поне тук така се водят. Цаниш се на час, за няколко месеца примерно. Плаща се добре, но нямаш платена отпуска, болнични, осигуровки и т.н. всичко си го плащаш сам. Тя и затова цената е висока де. Но за фирмите понякога е по лесно така отколкото да наемат някой за постоянно.

Вто Сеп 18, 2012 11:32 pm
Профил

Иначе по разните сайтове за фриилансери се намират и такива дето работят за по 5 долара на час - друг е въпроса какво ще свършат :)

Вто Сеп 18, 2012 11:33 pm
Профил

Ами така е да, малко в страни от тукашната проблематика, но примерно проект на помпено помещение и водоснабдяванена гасителна система съвсем нормлано да си струва 10-15.000 еур, работата е два до три дни, само дето експертизата за да го свършиш се трупа с години.
Та и с тези неща е същото, някой може да го върши 2 седмици и да ти вземе 1000 лв, друг може да го свърши за 1 ден и да ти вземе 2 или 3.000. Имах един клиент в САЩ за който праивхме разни хардуери и малко софтуер. Доволен остана човека, но подхвана да прави някакъв по сложен сайт с активХ. Предложих му ако иска да даде задание и да му дадем оферта, човека вика аз си намерих компания в индия, вземали по 500 или 600 на месец и за 3 месеца щели да го направят. След година, човека ми пише дали съм можел да му менажирам индийския екип, щото още не били до никъде. За да не е съвсем групо, свързах се с тях, поговорих, и установих че те никога не са разбирали ккаво трябва да направят, няма да разберът и никога немогат да го направят. Съвсем учтиво им отказах и си направих сметката че за това време са му изяли $6000 примерно, докато се откаже съвсем ще му изядът сигурно още 2-3.000 ... това което искаше спокойно можеше да му го направим за тоя бюджет и за два месеца. .... наскоро друг подобен случай имах, има едни "лъжци" чеийю или нещо такова се пишат, и са наистина измамници. Клиента им платил за разплащателна системка малко, след година и няколко стотин хиляди резултата е ненулев, ами отрицателен ... човека толкова не вярваше че не му беше достатъчна демонстрация на нашия продукт, ами искаше и съвсем точното приложение като неговото, а то толкова специфично че няма как точно това да сме правили, все още не се е решил и мисли, да не станело като с предните, още малко ако се почуди конкуренцията ще го изпревари.

Сря Сеп 19, 2012 12:14 am
Профил
Аватар

Винаги ми е ставало смешно как хора, които иначе с готовност скачат при всеки шанс да се изкара по нещичко, се пъчат по форумите с някакви тарифи, които БИХА искали да имат. Палавров, да не би да искаш да кажеш, че работиш за 50-60 евро на час? Бая специалист трябва да си, а съдейки по други постове тук, силно се съмнявам да си чак толкова високо. Това, всъщност е трудно постижима тарифа в повечето страни по света и ако ми твърдиш обратното, значи просто не си добре запознат с нещата. Понякога е по-добре човек да вземе нещо, отколкото да се прави на книжен тигър. На мен ми се е случвало да работя и за 5 и за 25 и за 125 на час. Щом изкарваш пари и си доволен от свършеното, какво повече ти трябва?
Никой не защитавам и с никой не се заяждам, но човека е пуснал обява тук да дава пари на някой, а вие направо му се подигравате. Не е хубаво така :x

Сря Сеп 19, 2012 1:53 am
Профил

+1
Нали знаеш какво казват, добър си когато можеш да си позволиш да си избираш работата (задачите).
Иначе за БГ цени от порядъка на 20-30лв на час са по-реални (говоря за freelancer-и с embedded насоченост, за дългосрочни проекти).

Сря Сеп 19, 2012 8:52 am
Профил
Аватар

Абре умрете си да се изсерете върху всяка тема, където става въпрос за пари?

Кой ви пита колко взимате и колко бихте искали да взимате? Отворете си тема в говорилнята и там си чешете езиците.

Сря Сеп 19, 2012 11:26 am
Профил ICQ
Аватар

Ако не бързаш много и ми намериш кола за експерименти, мога да ти направя запалването. :) Безплатно.

Сря Сеп 19, 2012 6:08 pm
Профил

Ами Цецо, запари стана въпрос за да се ориентираме какво търси човека, и дали изобщо си струва да се дискутира въпроса.
А за колегата със сложното за писане име, това да опитваш да печелиш от всяка възможност е едно, и няма общо с това колко вземаш, защото аз колкото мога да изхарча никой не може да изкара, така че колкото повече толкова повече. Цените които съм споменал са абсолютно реални, и на тези цени работя и въобще не се оплаквам от липса на работа, но и нещо ново пак не е излишно, особенно просто и бързо. Само между другото това са цени за БГ, в САЩ е друго и хората също си плащат. Ако някой се чуства зле че не може да си продава труда на добра цена, това вече е съвсем друг въпрос.

Сря Сеп 19, 2012 6:09 pm
Профил

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Винаги ми е ставало смешно как хора, които иначе с готовност скачат при всеки шанс да се изкара по нещичко, се пъчат по форумите с някакви тарифи, които БИХА искали да имат. Палавров, да не би да искаш да кажеш, че работиш за 50-60 евро на час? Бая специалист трябва да си, а съдейки по други постове тук, силно се съмнявам да си чак толкова високо. Това, всъщност е трудно постижима тарифа в повечето страни по света и ако ми твърдиш обратното, значи просто не си добре запознат с нещата. Понякога е по-добре човек да вземе нещо, отколкото да се прави на книжен тигър. На мен ми се е случвало да работя и за 5 и за 25 и за 125 на час. Щом изкарваш пари и си доволен от свършеното, какво повече ти трябва?
Никой не защитавам и с никой не се заяждам, но човека е пуснал обява тук да дава пари на някой, а вие направо му се подигравате. Не е хубаво така :x

Не се подигравам. Напротив. Просто работя на по платен пазар, и вярвай ми, тук ако не си разбирам от работата никой няма ми плаща ... пък колко съм специалист - поговори с някой който ме познава :)

Сря Сеп 19, 2012 11:25 pm
Профил

Както винаги, предимно модератори и админи пишат по същество. :)
А за цените - всеки си преценява какво иска и какво предлага. Един вид лесно се разбираме с хората по този въпрос. Ето даже имам предложения за безплатен проект срещу кола за тест. Ок, моята кола и мотоциклета от 1982 ще ги ползвам за тестовете примерно.

А иначе за по-сериозен проект - ще има цена много ясно, всичко е въпрос на преценка как, кога и защо. Държа да кажа на скъпоплатените, че предпочитам евтино платените по разбираеми причини. Нормално е. Пък може на някой идеите да са му просто интересни.
Дискусията продължава.

Чет Сеп 20, 2012 12:27 am
Профил ICQ
Аватар

ToHu написа:
А за колегата със сложното за писане име, това да опитваш да печелиш от всяка възможност е едно, и няма общо с това колко вземаш, защото аз колкото мога да изхарча никой не може да изкара, така че колкото повече толкова повече. Цените които съм споменал са абсолютно реални, и на тези цени работя и въобще не се оплаквам от липса на работа, но и нещо ново пак не е излишно, особенно просто и бързо. Само между другото това са цени за БГ, в САЩ е друго и хората също си плащат. Ако някой се чуства зле че не може да си продава труда на добра цена, това вече е съвсем друг въпрос.

Предполагам, че за мен става дума :)
Виж сега, от другите ти постове заключавам, че търкаляш някакъв, ако не и повече от един бизнес, така че съм сигурен ще разбереш какво се опитвам да кажа.
Тая тарифа Е50-60+ на час е много приятна и на всеки я пожелавам, обаче замисли се кой я плаща? Трябва да е или някакъв сравнително специфичен проект, за който ти трябва добър и утвърден специалист, или пък проектът да идва от някъде средния или едрия бизнес. Обаче, в тоя случай се съмнявам, че ще тръгне да пита по форумите за помощ, а като гледам и проектите не са нищо кой знае какво като сложност. Вярваш ли, че това е случая тук?
Сега за самите числа: такава тарифа, ако го наемеш човек да ти работи на пълен ден, възлиза на грубо казано 500 евро на ден или 100000 евро на година (часова тарифа * 2000 = годишна заплата). При текущите курсове на US долара, това е към $130к на година чисти за човека. И това при положение, че е изцяло отдаден на твоя проект. А питащия тук не мисля, че изисква това. Сега, порови в нета и ми покажи колко обяви където и да е по света за програмисти на микроконтролери ще намериш, дето офертата да е за $130к?
Аз многократно съм работил и в момента работя с фрилансъри и ако това бяха мои проекти и ги пусня в някой сайт, вероятната средностатистическа оферта би била около $20-25/h, което е и реалистично сперед мен за тия проекти. Ако беше аз да се хвана, това с моторите според мен е за към Е1к, другото може би към 2к. Това със запалването е за към хоби-пазара. Да не споменавам, че понякога има и хора, дето правят неща ей така за кеф. За опън-сорс да си чувал?
Аз поне не знам някой, който поне малко да е успял в някакъв бизнес и да не е копал до полуда в началото (а понякога и после) за жълти стотинки, че и за по-малко. Това е пътя, по който се минава, и ако някой работи само с единствената мисъл за колко пари ще изкара, значи явно си е сбъркал професията. Или пък цял живот си остава наемник, тъй като това го лишава от каквато и да било инициатива (за справка: това обикновено е действие, когато копаш залудо с идеята, че може да излезне нещо интересно; а често даже и даваш пари от джоба си).
Ако някой се изцепи по форумите колко добре бил платен, не прави услуга на абсолютно никого - очевидно той няма да вземе проект, ще повлияе негативно на други, които са имали по-различни собствени оценки и са смятали да ги предложат на човека, а и самия собственик на проектите ще се замисли дали да пита пак в бъдеще. Демек на всички им е отзад. Та затова, аз лично бих предложил да няма подобни хвалби. Всеки колкото си го изкарва си е за него, и пишката си е негова, не е нужно да я излага на показ. Който е искал, сигурно вече му е писал на човека, така че спаменето май е излишно.

Палавров, я кажи къде е тоя толкова добре платен пазар? Много бих се радвал да видя кой плаща по 60 евро на час за програмисти (!) на проекти от такъв тип?

Брей, колко изписах... :D

Чет Сеп 20, 2012 3:12 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща