|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 5:45 pm
Относително евтини осцилоскопи
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Относително евтини осцилоскопи
Горан е сложил някои нови неща, аз взех осцилоскопите (без ясна цел, вероятно ще ги пусна тук по-късно, но май има повече бройки), има и един аудионализатор със съоветния софтуер, или даже цял комп с картата и софтуера. доколкото разбрах от колегите е наистина добър, но старичък http://www.sgsoftware.se/131479809
|
| Вто Май 16, 2017 9:41 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Е, Аудио пресижън си е класика...
|
| Вто Май 16, 2017 10:34 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
За радиоманиаците - нов спектрален анализатор и RF/Antena анализатор - бих ги взел, но в момента няма какво да ги правя Добре е, че започват да излизат и по-нови неща... http://www.sgsoftware.se/131479809
|
| Пет Май 26, 2017 2:47 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ице, това не е ли все още де-факто жалона в бранша, по който всички се равняват?
|
| Пет Май 26, 2017 4:26 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Ами върховите им модели като че ли нямат сериозен аналог. Май са го докарали дотам, да се надпреварват със себе си. В документацията на някакъв по-наточен ОУ беше дадена измервателната постановка за измерване на THD. Ползваха същия анализатор като от линка - AP, System One. С малко хитрости ставаше работата...
Шварца и още няколко производителя правят по нещо, но има какво да се желае. Имам чувството, че немците не си дават особен зор. Явно са сковали подобен уред, колкото да имат такъв за асортимент и за окомплектовка към другите им уреди. Последният им аудио-анализатор определено е стъпка назад. Тя и политиката им е подобна де - изкарват наточения модел, а след няколко години изкарват и по-сиромашката му версия.
Япончетата (Panasonic, Shibasoku) са правили хубави уреди за времето си, но по неясни причини са зарязали тоя бизнес.
Всъщност, доста от производителите на измервателна техника са правили аудио-анализатори, но явно пазарът им е станал безинтересен и са зарязали тая работа. Не съм запознат какъв е пазарът на подобна техника, но или винаги е бил по-скромен, или е позамрял с поевтиняването на приличните звукови карти и развитието за софтуерите подходящи за подобни измервания.
|
| Пет Май 26, 2017 5:05 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Тук най-големите им клиенти са Волво, защото има доста акустични инжинери, и за лукс моделите - но и музикалния бизнес плюс остатъците от Ериксон и Сони още задържат положението. Но ако някой си го хареса, да казва - може би да изкрънкам малко отстъпка. А както описах го дава с кабела, ISA картата, компа и инсталационен диск. Незнам обаче, дали това означава че има лиценз ... Каза, че работи добре... Може да се пита производителя, дал нямат по нов интерфейсен кабел и съоветно лиценз... но сигурно ще струва още толкова.
|
| Пет Май 26, 2017 5:35 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Горан е сложил един стар R&S спектрален и един power meter - стари и големи, но лачени 
|
| Вто Юли 04, 2017 8:27 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Не е лошо анализаторчето ...
|
| Вто Юли 04, 2017 9:26 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Ти не си ли взе анализатор бре?
|
| Вто Юли 04, 2017 9:40 pm |
|
 |
|
ToHu
|
А не бе, аз само казвам че не е лошо, тия дъртите са несамо лачени ами и мислени, мислени ...
|
| Вто Юли 04, 2017 9:41 pm |
|
 |
|
Grubi
|
писал той, че за 1000Е взимаш анализатор който днес струва 50кЕ, а рф метъра е съвсем приличен
|
| Вто Юли 04, 2017 9:53 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Горан е сложил един TDS820, 6GHz, 2ch - без сонди, за 1500E +ДДС Края на другата седмица ще ходя, ако някой си е харесал нещо
|
| Нед Юли 30, 2017 1:49 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ти си по-лош и от змията дето метнала Ева... Не съм голям фен на TDS ама почвам да се чудя, въпреки че те сондите за това са два пъти цената на скопа... П.с. М-у другото онзи ден взех най сетне анализатора, доста запазен, и доста тежък, нямах време да го пускам но предполагам ще работи поне толкова добре колкото тежи П.с.2 между другото се оглеждам за сонди на HP че единия скоп го карам с едни тектроникс ама не са като за него
|
| Нед Юли 30, 2017 4:12 pm |
|
 |
|
Grubi
|
нали затова съм Груби... той Горан лош, аз просто съм особен вид мазохист, само обичам да мъкна архивни инструменти от точка А до точка Б. Ама Ериксон са виновни - оттам се почна.
p.s. а за сондите си жестоко прав - цените им са колкото скопа, и то в ebay
|
| Нед Юли 30, 2017 8:59 pm |
|
 |
|
Grubi
|
писах на Тони, да си кажа и тук, ако някой иска пълен комплект 4х Agilent 1161 в оригиналните "моливници" със всички кабелчета и накрайници (сложил съм дори и в повече). Не ми се продават, но не ги използвам и съм готов да се разделя с тях за 800лв. (включвам и транспорта, вероятно по самолет някъде Септември). Не са малко пари, но не искам и да ги подарявам.
Просто наистина чистя всичко, което ми стои пред погледа и не го изполвам. Давам им и 1 месец гаранция - ако някой не ги хареса, връща ми ги без въпроси.
|
| Нед Авг 06, 2017 7:14 pm |
|
|