Отговори на тема  [ 101 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Продавам осцилоскоп на търг с отстъпки за студенти, ученици 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение Re: Продавам осцилоскоп на търг с отстъпки за студенти, учен
Честито "ДедоБоре" за придобивката . Аз като гледам в плювалника какво се продава и какви пари им се търси ,направо лошо да ти стане .

Нед Май 10, 2015 11:21 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Скопа е хубав, и 1000 заслужава, цифроф 1 Gs, иситнски аналогови входове .. изобщо ... струва си всяка стотинка + три синджира роби

Нед Май 10, 2015 11:31 pm
Профил

Парите за такъв скоп не са проблем, нека отиде при някой който може истински да го оцени :)
Хаирлия да е ...

Пон Май 11, 2015 12:50 am
Профил
Ранг: Минаващ

Здравейте. Аз съм студент по иконопис последен курс.(глух съм)
Търся си осцилоскоп,искам да си направя инверторен електрожен и мечтата ми е да имам осцилоскоп още от гимназията но не можех да си го позволя по финансови причини. Какъв ще ми препоръчате?

Съб Авг 22, 2015 10:23 pm
Профил
Аватар

А знаеш ли какъв осцилоскоп искаш - нов, стар, цифров, аналогов. За жълти стотинки се намират все още стари руски аналогови 20MHz. Един познат успя с такъв скоп да си подкара инверторен електрожен и то скопа го вземаше назаем да го ползва два-три пъти. Моята препоръка е ако имаш намерение сериозно да се занимаваш с тази работа, да се стремиш към нещо сериозно. Просто си постави цел и минавай през трупове ако трябва за да я постигнеш. Аз лично си "изгладувах" един чисто нов Agilent DSOX-2022. Цената в момента е около 2000€ без ДДС. Преди това работих с един доста дървен OWON и усещането, като го смених с Аджилента, беше все едно съм бил сляп и съм прогледнал - та направи си сам сметката за какво иде реч.

Има доста читави машинки втора употреба в eBay - като почетеш малко ще се ориентираш кой си струва и кой не и каква е нормалната цена за всеки един. После си постави финансова цел и започни да работиш по нея. Като събереш достатъчно средства, вече можеш да питаш кой точно е твоя осцилоскоп. Но със сигурност за 100лв. няма да намериш нещо, което да му се радваш.

Нед Авг 23, 2015 10:53 am
Профил ICQ
Аватар

welder1 написа:
... Какъв ще ми препоръчате?

При тебе избора е супер лесен - какъвто и да вземеш все ще е по-добър от този който имаш. :)
В никакъв случай НЕ вземай усб-компютърен ,защото шанса да попаднеш на дръвце клони към 100%. Като начало един аналогов 5-10MHz ще ти свърши работа (има доста евтини руски). Желателно е да е и двулъчев, но цената ще е по-висока.
Но щом ще правиш инвертор, първо си вземи фазомер и задължително преди да пипаш с осцилоскопа, пипай с фазомера!

Нед Авг 23, 2015 2:01 pm
Профил

Ами защо да дава пари за руски 20 Мхз като за малко повече пари ще намери я някое Хитачи я някой Тектроникс който хем ще е поне 60 Mhz хем ще е като истински.

Нед Авг 23, 2015 5:18 pm
Профил

https://www.rtelecom.net/bg/product/318 ... rigol.html

Нед Авг 23, 2015 5:52 pm
Профил

Ами това сигурно му е извън бюджета, но освен това аз предпочитам 20 годишно хитачи пред този ригол, може да е по-голямо и да не е толкова шарено ама си е скоп .. като знам еидн TDS как работеше .... не искам да си мисля тоя Rigol как ще работи, евтините цифрови скопци според мен не са добър избор.

Нед Авг 23, 2015 6:16 pm
Профил

Абе тук имаше колега който продаваше разни инструменти от време на време, може би при него има някое подходящо скопче, потърси по надолу в темите, имаше тема за селективен волтметър ако не ме лъже паметта или пък ме лъже ... имаше и тема за скоп, по това може да го намериш.

п.с. ето му темата, има телефон viewtopic.php?f=5&t=13563&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC+%D0%BE%D1%81%D1%86%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF

Като че ли се занимава с ремонт на по-сериозни неща но като нищо може да има някое малко аналогово хитачи или тектроникс, не пречи да му звъннеш и да попиташ, като че ли това му е бизнес.

Нед Авг 23, 2015 6:18 pm
Профил

Здравейте. На мен ми предлагат това само че за 120 лв с един повреден канал,по точно потенциометъра има да се оправи
http://olx.bg/ad/analogov-ostsiloskop-r ... 62f980e78=
Дали е рентабилно?
Иначе още се ориентирам в цените внимателно за да си използвам за моите нужди.И при затруднения ще ви попитам. Сега търся упътването му в нета. Да ви призная,харесва ми форума че е прецизиран и с изчерпателна информация.
Искате да кажете че уреда който ще бъде проверен с фазомера не трябва да е включен в мрежата преди да го проверя с осцилоскопа? (Ух все съм забравил някои неща от гимназията)

Нед Авг 23, 2015 6:53 pm
Профил

Ами това е добро, но сигурен ли си че е потенциометъра, не че е лесно да се намери но не е невъзможно. Иначе машината е добра, вземай ако можеш.
п.с само дето този на снимката не ми изглежда 4 канален, може да има някакви два входа без усивлатели и входна част, но за теб те са практически неизпозлваеми. Кой потенциометър е повреден, този за плавното регулиране на усилването ли ? Ако е той може и да е дърво, не знам каква им е конструкцията на тия.

Нед Авг 23, 2015 6:56 pm
Профил
Аватар

welder1 написа:
...Искате да кажете че уреда който ще бъде проверен с фазомера не трябва да е включен в мрежата преди да го проверя с осцилоскопа? (Ух все съм забравил някои неща от гимназията)

Бутането с осцилоскоп по 220V устройства е много опасно ,особено ако нямаш опит. Може да офазиш целия корпус на осцилоскопа и като му хванеш "масата"... 8O. А пък ако не си чевръст с входните обхвати, може бързо да му думнеш и входното стъпало.
Повреден осцилоскоп купувай само с човек, който може да го провери на място! Не се връзвай на "почти е здрав". Дори да е нещо дребно, ако нямаш опит , няма да можеш да го оправиш сам.

Нед Авг 23, 2015 7:49 pm
Профил

Разбирам че има сериозна опасност от токав удар. Чел съм че хората слагали разделителен траф 220 на 220 в ако не е галванично разделен.... и имало сонди 1:100 за високи напрежения
Ех как ми се искаше уредите да се като американските да имат предупредителни надписи....кога ще ги стигнем....

Нед Авг 23, 2015 7:58 pm
Профил

То те са като американските, няма особенна разлика :)
Иначе ако ще праивш инвертор моя съвет е разделителни трафове и за инвертора и за апратурата с която мериш, бързи предпазители на трафа за инвертора, пускане в серия с някакъв активен товар също е честа практика за да избегнеш специалните ефекти.

Нед Авг 23, 2015 9:00 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 101 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща