|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:52 pm
Инженерингова фирма за MCU проекти.
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Никога няма да се съглася с такова твърдение. Ако се абстрахираме от БГ начина да се правят нещата и една такава организация се направи както трябва, то тогава тя ще е полезна на всички - убеден съм 100%. А и по света си ги има тия организации.
|
| Нед Ное 20, 2005 7:33 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз не съм против такава организация. Даже бих членувал в нея, щото иначе току виж се окажа сочен с пръст от профсъюза - т.е. враг на народа. Т.е ще плащам членския внос. Но единственото организирано мероприятие в което ми се участва - е свързано с консумиране на алкохол. Не се сърдете, ама на тоя етап това дето сте го замислили е малко в космоса.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Ное 20, 2005 8:56 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 Re: Инженерингова фирма за MCU проекти
Да но този който го направи без пари го прави и за като без пари.
Нагледал съм се на какви ли не глупости правени и недоправени...
|
| Вто Ное 22, 2005 9:29 pm |
|
 |
|
Tisho
|
Определено от такакава организация има нужда.
Аз съм за!
|
| Вто Ное 22, 2005 9:33 pm |
|
 |
|
Tisho
|
Много интересен е феномена, който наблюдавам в една габровска фирма вероятно го има и на много места... Бият се в гърдите че правят сериозна електроника и имат големи продажби а в същото време плащат на хората които им разработват нещата по 300лв...  Собственика от своя страна се оплаква наред колко не му работели работниците как нямало хора които да работят и т.н....
Много време съм се чудил как тази фирма оцелява че и прави нещо... 
|
| Вто Ное 22, 2005 9:53 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Има и по-зле: плащат на конструктора 300 лв., а на оператора на робота за запояване - 800 лв. Едно време беше така в ЗЗУ-то като съм ходил на практика - явно от там се е запазило  . Ма няма нищо де - то видов ден идва  .
|
| Вто Ное 22, 2005 9:58 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
За Видов ден не знам, ама за китайците съм сигурен.
|
| Вто Ное 22, 2005 11:20 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Китайците не са способни да разработват. Само крадат.
|
| Сря Ное 23, 2005 10:37 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
И японците след втората световна война са започнали с копиране на американска техника и крадени патенти, ама сега са пред тях.
|
| Сря Ное 23, 2005 11:49 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Според мен е погрешно да се смята, че дадена нация след като никога не е правила дадена стока/услуга не може да я произвежда/предлага. Китайците постепенно се научават и ще дойде момент, в който ще е по-добре за инвеститора да възложи проекта на проектанти в Китай, отколкото в друга страна, както е сега например много по-изгодно да се произвежда в Китай отколкото да речем в САЩ или ЕС.
По същия начин са гледали на България веднага след Освобождението, като на много, ама много тъмен балкански субект. Факт е обаче, че само за 7 г. управление на Стефан Стамболов, са започнали да гледат на нас с друго око, дори преди началото на I-вата световна война са ни наричали съвсем на сериозно прусаците на Балканите, а когато Стамболов отива на посещение в Цариград, турския султан му отдава почести като на монарх, за което Фердинанд се пука от яд. Един западноевропейски журналист, казва за Стамболов, такъв човек, на такава малка нация се ражда веднъж на 100г., а Вие сте позволили лукса да го убиете като мръсно псе насред улицата. Вече цял век след смъртта на Стамболов, нямаме друг такъв министър-председател, при който с такива темпове да се е развивала индустриализацията.
Точно сега Китай са в такава позиция, в каквато е била България преди I-вата световна, знаят вече че могат, имат много натрупан опит, апетита им расте всеки ден, евтино производство, което може да бъде с добро/лошо качество. Трябва да се случи чудо, та Китай да не стане първа сила след време и в проектирането. Това чудо може да е според мен само война срещу САЩ или някаква много смъртоносна чума или мор ( пак пусната от САЩ  )
Наскоро гледах много тревожни цифри, прогнозите са към 2010г. в Китай да има повече студенти технически специалности, отколкото в ЕС, а към 2020г. повече отколкото ЕС и САЩ взети заедно.
Биологичния им потенциал е огромен, така че не ни остава нищо друго освен да се надяваме че САЩ ще направи нещо по въпроса.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Ное 23, 2005 1:53 pm |
|
 |
|
perlsite
Ранг: Ориентиран
|
Шегата на страна, но един ден на китайците може да им дойде лошата идея да завладеят не само икономически света.. Още по-лоши са прогнозите за природните ресурси, които до сега САЩ и всички развити страни унищожаваха с безумни темпове. Китай ще се превърне в "чумата" на 21-ви век. Тази изстрадала планета няма да изкара още дълго.
Интересно е, че държава като САЩ изразходва огромни средства за изследване на космоса и в същото време не взима на сериозно консумацията на ресурси, замърсяване на околната среда и не им пука за международните ратификации по отношение на изхвърляният CO2 и т.н. - малко от сферата на световната конспирация, но единствената логика в подобно поведение е или безкраен дебелизъм или скорошното и без избежно идване на края на света 
|
| Пон Ное 23, 2009 2:03 am |
|
|