|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 1:58 pm
| Автор |
Съобщение |
|
dan
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3715 Местоположение: Високо в планината
|
 Re: Търсим ембедед инженери.
Чувал съм, че е по-добре да имаш споделени права върху торта, отколкото пълни права върху л@йно. Бюджетът и подходът към работата едва ли ще доведат до торта.
Все по-озадачаваща ми се струва идеята, че работата без задание в собствения двор ще бъде по-плодотворна от работата без задание в чуждия двор. На каква база шефът ти ще оценява развитието на "проекта" - на база на субективно лично усещане. Същото ще бъде и от страна на изпълнителя, независимо външен или вътрешен.
Едит: а коментирали ли сте варианта риска от разработката да се сподели с "изпълнителя", срещу съответната компенсация при реализацията на продукта?
_________________ Хайде де!
|
| Чет Яну 28, 2021 4:33 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Той правата хубаво ги иска. А отговорностите иска ли ги? Щото като гледам как аджамииски подхожда - ме е страх да си помисля, като се отвори дума за сертификация какво ще се случи. Я му дай да изчете RED директивата и после пак го питай какво му е мнението. А и му кажи, че ако иска нещата да са му законни - ще трябва да отдели ей така на око го мятам - 100 тина добри за региона заплати само за това...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Яну 28, 2021 4:43 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5678 Местоположение: София
|
Що, бре  Аз не съм скъпар - кой каквото му се откъсне от сърцето. Grubi, например ми прати няколко шведки.  Още ги помня... Извън шегата, драсни накратко какво искате да правите и по твоя преценка ги разпрати на ЛС. Така ще понасъбереш опит и ще си спестиш някоя и друга настъпена мотика. 
|
| Чет Яну 28, 2021 4:45 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Ами то не е трудно да разбереш, че ако след година, няма нищо направено, значи нещо куца в цялата работа. Заданието ще се направи както трябва но когато наистина се започне работа. Щото и ние да си го правим, без ясно задание - нищо не правим. За сертификациите съм споменавал много пъти ама някак си трудно му се чува. До там да се стигне - ако се получи нещо, сертифицирането ще трябва да го преглътнем. Шведки нямаме. От тука само пингвини и телефонистки мога да ти пратя 
|
| Чет Яну 28, 2021 4:55 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Ами внесете де. Груби ще съдейства доколкото може.
|
| Чет Яну 28, 2021 5:24 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
Друг плюс ако работите с подизпълнител е, че ще окаже сериозна помощ при формирането на заданието, дори само да задава правилните въпроси е достатъчно. Във вашия случай ми се струва, че е безмислена собствена инвестиция, аз гледам да аутсорсвам дори и неща които знам, че мога да направя не само по-евтино но и по-добре от подизпълнителите, фокусирйте се върху това което ви е основния бизнес, ако инвестирате инвестирайте в оптимизация на машини, качество, повишаване ефективността на съществуващите процеси, а това си го аутсорсвайте. Ще изхарчите един куп пари и рано или късно ще стигнете до същия извод. Ако не тръгнете с ясна идея и концепция, ще правите едно нещо не по 2 а по 5 пъти. Конкретно сертификациите, тръгнеш ли с идеята ще ги мислим после, най-вероятно каквото и да направите за да се сертифицира ще изисква тотслна промяна.
|
| Чет Яну 28, 2021 5:25 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
+1 Тоя го ядох. Дайте изискванията - ти работи има време. Като дойдоха изискванията - мале мила, дроп тест от 1 метър и ГПС си тръгна от платката. Хайде после 500 + 500 цикъла tumbling barrel test и ГСМ антената и тя се разсърди и си тръгна. ЕМС/EMI от втория път - сетъп 2500€ + мерене 2500€, редизайн, настройка на антената за 1600$, пак мерене и пак 2500€.
|
| Чет Яну 28, 2021 5:43 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Абе не го плашете с глупости за сертифициране. Нито е тръгнал да го продава на крайни клиенти нито в хиляди бройки. Нито ще управлява машини. Ще напише една декларация и готово. Ето вижте какви сертифицирани чудесии се предлагат дори за монтаж в асансьор  Даже имало FM радио https://eta-sys.com/gsm-elevator-2-in-1
|
| Чет Яну 28, 2021 5:52 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Илко, получих покана за регистрация за ваш уебнар, та да питам - питиетата и мезетата по куриер ли ще ги изпращате? 
|
| Чет Яну 28, 2021 6:19 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Никого не искам да плаша, просто трябва да се мисли от начало, оставиш ли го за после ядеш дървото.
|
| Чет Яну 28, 2021 6:40 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Бе то и наркотици се продават. И добри печалби се правят... Ако човек още от начало е тръгнал с идеята да гази законите, ок. Ние му маркираме препъни камъните. Той ако иска да ги прескача, рита, дъвче.... както си реши.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Яну 28, 2021 6:45 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Е тая тема я направихме манджа с грозде  Това е поредица от семинари и заради лошия здравен министър яденето и пиенето става по домовете само. Иначе който е идвал преди знае че храним и поим 
|
| Чет Яну 28, 2021 7:24 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Тъй де, уебнара от дома, едьенето и пиеньето и те там, та кой куриер да чакам? И да пращате отлежали питиета и сухи мезета, че да не се развалят по пътя, бре! 
|
| Чет Яну 28, 2021 7:49 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Нищо си и няма на темата - споко. Просто се потвърдиха съмненията ми че 1. почти е невъможно да се намерят хора и 2. Начина да се направи е друг.
|
| Чет Яну 28, 2021 10:43 pm |
|
 |
|
ToHu
|
То 1 според мен е по-сериозния проблем. Аз не мога да си представя как ще го изберете тоя кадър дори и да се появи, до де разберете дали става или не ... аз конструктор не мога да уцеля от първи път ти ембедед ... за 2 е вече въпрос на късмет, ако уцелиш правилния човек може да стане, ама като знам как се препъваш в правилни хора на всяка стъпка .. отделно не знам какво точно си представяте, ама който и каквото да ми говори, ако изключим модните тенденции не виждам никакъв смисъл от каквито и да е IoT глупости в тия машини. Ако ще мониторираш машината правиш това, концентрираш го някъде и там вече industry 4.0 там понеже са модерни говорят за IoT ама отиваш на едно съвсем друго ниво на IoT, не е като да пръснеш 100 сензора всички IoT.
|
| Чет Яну 28, 2021 11:26 pm |
|
|