Отговори на тема  [ 45 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Hardware Design Engineer 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Hardware Design Engineer
Не бива да се пречи на естествения подбор, иначе следва неизбежна идиокарция - то не, че не е дошла вече ...

Пон Юли 02, 2018 12:34 am
Профил

Значи искаш ли да ти дам подобни примери за САЩ, защото мога, и най-вероятно ги има във всяка друга страна.
Можем да гледаме евро стат колкото си искаме, въпроса че гледането е едно, тълкуването е друго и съпоставянето с реалността е съвсем трето.
Ако ме питаш дали бих имал завод със старо оборудване и стари работници не, не мога да кажа нищо повече защото идея си нямам какво прави този завод, какви са му реалните пазари, дали е на печалба, дали има перспектива да излезе на печалба и т.н.
За утилизацията също нямам много какво да кажа, ако говорим за сейфти, това е функция на държавата, а те го подценява тотално, погледни им техните поръчки, пълна смешка. Преди година две имаше търг за склад за боеприпаси, пълна подигравка със всякакво сейфти, когато държавта го няма заложено като стандарти и изисквания ти как искаш някой да го прилага.

Турситическия бранш, да ти спомена ли че почти навсякъде по света в туристическия и ресторантьорския бранш най-вече се работи на минимално заплащане, има няколко страни в които не е така и до там. В този бранш се разчита на бакшиши. Знаеш ли кои са най-ниско платените позиции в САЩ, точно сферата на обслужващият персонал. Така че аз не виждам нищо странно в това. Това е една от най-нискоквалифицираните професии с минимални изисквания, естествено че и ще е най-ниско платена. Към един общ работник има повече изисквания от колкото към един сервитьор или барман, само дето единия получава бакшиш, който приема за задължителен но не смята към заплатата, а другия получава дископатия като стане на 40.

както ти изброяваш тия компани които според теб са в дъното, така аз мога да изброя 5 които са точно обратната противоположност, и съм сигурен че за всяка твоя аз мога да добавя две от обратната страна, и какво правим ?

Това не е показател, показателите са тия които могат да се измерят на средна база, средна заплата, средни разходи, средни цени, ако искаш по-отрасли, където мога да посоча отрасли в които превъзхождаме бившия СОЦ блок, както и отрасли в които много изоставаме, може и общи за страната, които да речем са по-реален параметър.

в оная другата тема защо сме толкова зле вече писах по въпроса, това което сме постигнали може да ни се вижда нищо, да плачем колкото искаме, но никак не е малко, просто хората колкото повече имат толкова повече са недоволни. 98-ма работех на две места, и за да си купя компютър ако разчитах само на заплатите си трябваше горе долу една година нищо да не ям и да не харча. Днес със средната заплата за страната за един месец можеш да си купиш компютър. Аз виждам разлика вие ако не виждате едва ли проблема е в мен. Примери и факти мога да давам много, и нито един от тях не може да оборите.

Пон Юли 02, 2018 12:44 am
Профил
Ранг: Напреднал

Най верния показател за мен е следния - ако не ме харесват жените ,няма значение че аз се имам за готин ,явно не съм .
Така че, да я въртим сега Евростат дали е верен или не ,"аз им давам пари пък те бягат ,не им се работи бе" ! Пък на запад се работело повече .Тоест те са балъци горките ,ама пък не се и връщат.
Малко звучи като - " това грозде явно е кисело" ,а как мислиш ?

Пон Юли 02, 2018 12:56 am
Профил

Не вземаш в предвид много други фактори, от типа от студ умри гъзар бъди, но както и да е, както казах чуждата кокошка е патка, винаги е било така и така ще бъде. Няма смисъл да дискутираме, аз не искам никого да убеждавам в нищо, изложих факти, изложих моето виждане, всеки да си решава и преценява сам кое как е.

Пон Юли 02, 2018 1:08 am
Профил

ТУК

Пон Юли 02, 2018 2:31 am
Профил

А...,вече ми се изЯсни напълно .Не че съм толкова наивен, че да мисля че мога да убедя някоя хиена да стане веган.От началото ми беше ясно ,че някои хора няма да си променят нито манталитета, нито мнението нито пък ей така да им щукне бизнес план, без познатите мурафети.
Че много пари давате бе ТОХУ (тва 1200лв е нагласянето,защото подозирайки хората в нагласяне явно и ти нагласяш ) има нещо сигурно във вашия бизнес модел и то е че със сигурност ще останете без свестни работници .

Спирам ,че тази тема ме дразни много и няма смисъл да си вдигам кръвното .

Пон Юли 02, 2018 8:48 am
Профил

Ти май нещо не разбра 1200 е средната за страната, та ето такива хора храним много...ама как да е който каквото иска това чува, 1200 ...сигурно нямаме и чистачка на толкова :)

Пон Юли 02, 2018 9:23 am
Профил

Ами от този пост :
"Потърси потърси, и пак ще говорим.
А за другите не знам, ние храним 2000 семейства и плащаме милиони в данъци всяка година, и при средна работна заплата от 1200 лв си мисля че изхранваме доста народ с нашите данъци, отделно допринасяме за балансиране на салдото тъй като сме нетни износители, и отделно създаваме заетост сигурно на поне още 5-6 Хил човека индиректно, може би и повече. Кажи сега ти с какво си допринесъл."

кой би разбрал друго бе колега ? По всичко изглежда, че пишеш де да знам, за себе си ли аз не знам ти какъв си там в тази фирма,за някаква неформална политическа група ли, като пишеш "НИЕ" ,но никъде не става дума за България.
И не ме хвърляй, в кюпа дето ги храните, че ме навиваш ! Пък аз, по принцип гледам да не се държа снизходително ,пренебрежително и надменно ,именно защото тупаника който ще изям в зъбите, ще съм си го заслужил.Ако някой си го позволява обаче спрямо мен, смятам да отговоря пак така принципно.
А по повод това, което си написал в другата тема, че се дразниш че все някой търси виновния - ох.... приятелю, добре че става дума за България че иначе ако го търсеха с автоматите, нали се сещаш каква щяхте да я пеете ... като на онзи от вица "... ей да не забравите, аз не бях този за убиване, а този за ...."

Пон Юли 02, 2018 11:13 am
Профил

Ами 1200 е средната за страната колега, и тия данъци които с е плащат хранят точно такива държавни кижатурки и безработни мързеливци. Аз мисля че ясно е написано но който както иска така да го разбира.
Много ме бъркаш с някого приятелю, мен с автомат няма да ме уплашиш, нито с революция, аз от революции не се притеснявам, дай да ги видим тия революции овчи .. аз за толкова години нито полицаи, нито политици нито мутри са успели да ми дават наклон на хуя,а повярвай опити е имало от всякакви в един или друг момент, но точно такива като тебе пеят оная песен като опре ножа до кокала, аз няма никакви притеснения нито от силните нито от лудите на деня.

Пон Юли 02, 2018 11:24 am
Профил

Ясно, авно си на път, ако не си приел вече че си безсмъртен, така че разговора с тебе е безсмислен .Бъди жив и здрав, докато ти е писано ,щото не си безсмъртен ВЕРВАЙ МИ .

Пон Юли 02, 2018 12:01 pm
Профил

stivemaster написа:
Ясно, авно си на път, ако не си приел вече че си безсмъртен, така че разговора с тебе е безсмислен .Бъди жив и здрав, докато ти е писано ,щото не си безсмъртен ВЕРВАЙ МИ .

Хех, те тука пък ти е най-големия проблем,доколкото виждам смъртта те притеснява, иначе едва ли щеше да го пишеш. Аз не съм безсмъртен, приел съм много отдавна, ама много много отдавна този факт, аз не се притеснявам от смъртта, готов съм всеки един момент да си ходя, нямам проблеми с това никакви. Затова нито мутрите нито полицаите имаха някакъв успех, все ми е там, бях на 17 когато ми заявиха че ще ми забият семейството а аз ще летя от Аспаруховия мост, и то не кой да е ...не съм летял. Обиколил съм доста места, и на доста от тях бели хора не се разхождат,аз се разхождам, не защото съм безсмъртен, а точно защото знам че съм. Виж каква голяма разлика ...нито съм безсмъртен нито съм Рамбо, просто съм приел някои житейски истини и те по никакъв начин не променят живота и действията ми.
По мен са стреля ли, прострелван съм, бит съм горе долу до безсъзнание, затова ти казвам, революции и автомати най-малко ме плашат, каквото е писано такова, само глупаците могат да се надяват и да си мислят че нещо зависи от тях, не съм суеверен или набожен, но каквото е писано това, може да е утре, може да е след 10 години, когато и да е е добре дошло, а до тогава правим това което можем,знаем и мислим за правилно.

Пон Юли 02, 2018 12:37 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Господа,

Виждам, че темата ми е станала поле за дискусии, но ще съм много благодарна, ако не я използвате за кавги. Радвам се, че обявата ми предизвиква дискусии, но нека се придържат към темата :)

P.S. Благодаря за интереса от страна на няколко човека и, за все още интересуващите се, позицията е все още отворена, така че ще продължа да отговорям на въпросите на тези, които се свързват с мен :)

Ще съм благодарна, ако коментарите към тази обява се придържат към нея и не се превръщат в бойно поле. Разбирам, че повечето от вас нямат интерес към контретно тази позиция или към смяна на работата въобще или са недоволни от някоя от точките в обявата, но се постарах да съм максимално изчерпателна, доколкото мога да бъда във форум :) Условията и изискванията, колкото и да ми се иска, не ги определям аз, нито пък с форумни упреци към заплатата и към състоянието на бизнеса може да се промени нещо. Описала съм в най- общи линии какво представлява позицията и съм поставила и диапазон със заплата, така че тези, които имат интерес, да могат да преценят дали искат да се пробват.

Хубава и успешна седмица на всички :)

Пон Юли 02, 2018 1:04 pm
Профил
Аватар

Споко, Дани :wink:
Модераторите на този форум са толерантни люде и затова много често подобни теми се оспамват. Чак се чудя на времето и желанието на пишещите дълги постове... :)
И не приемай критиките лично - на всички е ясно, че изискванията ги задава работодателя.
Обаче, се чудя на акъла на този работодател. Използва агенция за подбор на персонал, като, че ли очаква навалица от кандидати. В Бг това няма как да се случи - индианец малко, индианец-електроник - още по-малко, а читав индианец-електроник хептен малко. :) Присъствал съм (от страната на работодателя) на интервюта и виждам, че ситуацията е мнооого зле. Това за инженери-хардуер и фърмуер. За инженери-железари, работата е още по зле. Дори за техници по монтажа вече е зле. И с програмистите не е по-добре. Затова имаме за програмист инженер ВиК и за хардуерист инженер-заварчик. :lol: Просто кандидатите ги оглеждаме не според някакви формални изисквания, а как могат да се впишат в нашия пейзаж. Та предай на работодателя да си къта хората, че за да не гризне дървото (предполагам в автомобилния бранш сроковете са железни). Щом сте тръгнали да търсите хора не чрез сайтовете да работа, а по форумите, явно сте наясно с това. Но щом и тук нямате успех, значи работодателя трябва да си преосмисли изискванията си. И това сме правили - отпаднал кандидат да бъде викан отново... BTW, заплатата, която предлага работодателя не е особено атрактивна, предвид широкия размах. А и има доста негативни отзиви за този работодател. Баси, що текст изписах... 8O

Пон Юли 02, 2018 2:45 pm
Профил

Desert Leo написа:
....Та предай на работодателя да си къта хората, че за да не гризне дървото ...
Това няма да има никакъв смисъл, конкретно за коментирания работодател - оставиха съвсем безучастно и без никакъв интерес от случващото се да си отидат едни от най-кадърните им кадри, хора които са създавали отдели от нулата и са били ключови фигури във фирмата, без дискусия, без контра-оферти. Стандартното "екзит" интервю и "айде чао"... Съжалявам за спама, но не се стърпях....

Пон Юли 02, 2018 4:59 pm
Профил ICQ
Аватар

Koleto написа:
Desert Leo написа:
....Та предай на работодателя да си къта хората, че за да не гризне дървото ...
Това няма да има никакъв смисъл, конкретно за коментирания работодател - оставиха съвсем безучастно и без никакъв интерес от случващото се да си отидат едни от най-кадърните им кадри, хора които са създавали отдели от нулата и са били ключови фигури във фирмата, без дискусия, без контра-оферти. Стандартното "екзит" интервю и "айде чао"... Съжалявам за спама, но не се стърпях....

Жалко...

Пон Юли 02, 2018 5:16 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 45 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3