|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:00 am
Търся специалист - да ми направи едни джаджи срещу заплащане
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Търся специалист - да ми направи едни джаджи срещу запла
Ами не, лично аз мисля че 50 лв подобен труд за 2 часа работа е малко, и то ако е само труда, а то занеш няма да е, все и нещо ще вложиш. 150 EUR ми звучи разумно ако е ясно какво трябва да стане, ясно е че ще стане за 2-3 часа, и е ясно че няма нужда да го правя аз а може да го направи някой техник или инсталатор, ако всичко това е ясно още утре му пращам човек, но не е. Човека е приел най-важното че няма да е евтино, сега остава да намери някой който като му го направи скъпо ще го направи хубаво и бързо така че всички да са доволни. С трици маймуни .. не става, е вчера на един търг пълна смешка, при средна цена 32 хил един пич оферира 2900 ....къде са 32 хил къде са 2900, моята оферта е малко над тия 32 хил и се прави горе долу за слава, просто искахме да си вземем обекта на поддръжка щото сме го правили ние а в моента всичко се съсипва. Сега ще го вземе поредният идиот, ще взема едни никакви пари и също таква работа ще свърши .. само дето някой ден като се запали ще изгорят най-малкото едни 50-60 хил тона гориво, по 1.50 ги сложи това са едни 100 млн лв ... пък ако са каръци ще изгорят 350 хил.тона гориво което е половин млрд .... могат само свещички да палят, малко преди да го направим преди 6-7 години изгоря еидн резервор 5000 куб. късмет че другите бяха вече празни заради плановия ремонт, ама сега не са, а имат и по 20 хил.куб и по 50 хил.куб .... както изпълниха строежа пламне ли един съседните ще заминат, шанса им е в детекцията и гасенето за кето и вода няма достатъчно, тъй че първата минута е критична .... лошото после е че е кажат това е правено от тия а техниката е на ония, а това че 8 години е поддържано от идиоти никой няма да го спомене.
|
| Вто Юни 09, 2015 6:35 pm |
|
 |
|
timt
|
Ми не си прав, я обясни как ще го направиш в рамките на 2 часа с платка пригодно да работи надеждно. Ако са 100 бройки цената от 50 кинта е добра. За една бройка да ме извиняваш ама си действай де. Не знаеш и условието!
|
| Вто Юни 09, 2015 7:05 pm |
|
 |
|
Edesign
|
То едва ли има страна в света, където конкуренцията да е толкова висока като тук в БГ. Тук всеки разбира, всеки сам си ремонтира, строи, учи и т.н. Това го казвам съвсем сериозно.... Та по тази логика и 10 лв труд може да се предложи и след това дъъъъъъъълго да се оплакваме, че заплатата е 380 лв. Обаче и тук има уловка - 380 лв заплата в БГ стигат за прилична квартира в София също както 1000 паунда у Англия за квартира в провинцията 
|
| Вто Юни 09, 2015 7:06 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Що оспамихте темата на автора, бре! Които искат да се захванат, да се разбират с него, а кибиците да мълчат! Адвокате, нищо лично, но никога не пиши или казвай такива неща. Не и в Бг. Щото не знаеш на кого ще се натресеш. Твоя занаят е особено недолюбван, заедно с докторския,... няма нужда да изреждам повече. Просто го давай по-кротко...
|
| Вто Юни 09, 2015 8:18 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии той каза, че си е намерил човек и поне аз затова 
|
| Вто Юни 09, 2015 10:15 pm |
|
 |
|
Trapped
Ранг: Минаващ
|
Няма проблеми за темата, чета я с интерес. Човекът, който се ангажира го намерих в OLX. Продаваше разни платки. Не е от София, но доста дълга кореспонденция проведохме, защото и аз в началото не знае какво точно ми трябва. За да го формулирам, ми беше нужно някой да ме преведе през един разговор, в който да ми стане ясно кое е възможно и кое не. Като цяло, работата е в това, че лазерен лъч трябва да активира суича на определено устройство - в моя случай и във финалния ватиант е копчето на една клавиатура. Защо ми трябва? Ще хвърля светлина на този въпрос когато стане. Човешкият труд трябва да се уважава. Това са много специфични неща и сумата беше голяма именно защото изисква лично ангажиране изразяващо се в обясняване какво може, помощ при вземане на решения, дори ако щете, нови идеи. Да не забравяме и риска, при който човека си губи времето да му обяснява и накрая се оказва, че това, което искам не е възможно или е отвратително скъпо като части... и аз се отказвам. Ако знаех какво точно искам и знаех, че може да стане, щях да търся оферта за почасово плащане. На мен ми е ясно, че тези неща ако знае човек как да ги направи не отнемат много време, то не е като да копаш градината  )
|
| Чет Юни 11, 2015 1:21 pm |
|
 |
|
timt
|
Достатъчно беше подробно да обясниш какво искаш а има толкова готови модули които си чакат програмката и така се улеснява реализацията и. Няма невъзможни неща в електрониката, цените не са звездни но определено е по скъпо от готово китайче. Всеки техник взема най удачният вариант според него за изпълнение и възможностите си. В индустриално ниво съществуват толкова много сензори, датчици и готови модули но там цената скача в пъти а твоята измишльотина е сравнително елементарна. Просто трябваше да постнеш правилният алгоритъм на работа и всеки щеше да се замисли или поне да ти каже от къде да си го потърсиш готово.
|
| Чет Юни 11, 2015 1:34 pm |
|
 |
|
radolin
|
Ето затова според мен от този форум и да иска никой не може да направи нещо смислено за теб - платено или безплатно. Дано копчето не е червен бутон за изстрелване на ядрено оръжие и светлината, която ще хвърлиш не е съпроводена с издигане на гъба в небето. Първо беше електромотор, след това лампа (или обратно), пък сега копче на клавиатура. Все говориш за някакви лазерни лъчи, а се оказа, че май по-подходящо би било инфрачервено дистанционно. Утре не се знае какво ще е. Тук със сигурност има много хора, които могат да направят каквото ти трябва. Много вероятно има някаква част от тях, които биха го направили срещу предлаганото от теб заплащане. Без обаче да 'изплюеш камъчето' какъв точно ти е проблема, няма как някой да вземе нещата насериозно. Все едно си пуснал обява 'Търся си адвокат за едно дело по роднински въпроси, давам 300 лв.'. Може да става въпрос за спор за имоти между наследници, може и да си заклал тъщата. Съответно човек като хвърли едно око не може да придобие никаква представа за колко и какъв тип работа всъщност става въпрос. Повечето, които биха могли да я свършат, по принцип си имат какво да правят и няма кой да тръгне да се занимава, без да знае поне от какъв порядък е сложността на заданието. Може да е работа за 1 час и 300лв да е добро заплащане, ама може и да е за 1 месец. Ако е толкова секретен проекта, според мен с втория подход за заплащане на час би имал по-голям успех. Поне всеки може веднага да си прецени, би ли се заинтересувал или не.
|
| Чет Юни 11, 2015 4:58 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Той темата я пусна преди седмица. Ако беше написал, какво точно му трябва, без да увърта и без да му теглим думите с ченгел от устата, до сега да съм хванал едно такси и да съм му го направил, ама .... не зависи от мен.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Юни 11, 2015 5:03 pm |
|
 |
|
Trapped
Ранг: Минаващ
|
Мога да ти гарантирам, че ако напишеш в лекса "Търся си адвокат за едно дело по роднински въпроси, давам 300 лв." ще ти напълнят пощата с ЛС-та, въпреки че едно дело роднинско на адвоката ще му отнеме вероятно не 2, а 20 часа.
Както и да е, един човек вече ми написа ЛС, ако моя не се справи, просто му копипействам вече написаното.
|
| Чет Юни 11, 2015 5:56 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Според мен се получава така защото Trapped се опитва да реши проблем извън неговата компетентност, ама толкова извън, че не си дава сметка как самия начин на задаване на въпроса кара повечето колеги тук да реагират къде враждебно къде с пренебрежение. Ако беше отделил малко време да се запознае със форума щеше да види, че атмосферата е приятелска, (почти) всеки се опитва да помогне и никой не е тръгнал да краде хляба на останалите. В такава среда ако някой започне да подпитва без да разкрива детайли, да се държи подозрително и предпазливо естествената реакция е да не го вземем много насериозно и да го ударим на майтап. Не сме адвокати и не се опитваме да се преебем един друг ... несериозно е да се обявява цена без да може човек да направи оценка колко време ще му отнеме. И примера на Радо за роднинските връзки е малко неточен - в случая по скоро би било: "Давам 300лв на адвокат за съд" - ама за какъв съд говорим, дело ли ще води в него или ще вари нещо ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Юни 11, 2015 6:30 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Много задълбахме, който искаше можеше да пита на лични и да получи отговор. Предстяви си че иска да му светва червена лампа когато жена му влезе в гаража за да знае да крие любовницата, какво да ти го напише в прав текст ли .. ами ако жената случайно прочете ... ами ако се досети че може да се изпозлва и с обратната цел ... т.е. за любовника ....  Да не му е пълен въпроса, първият му отговор задоволи моето любопитство а и на всички стана ясно че ниеот е нещо полу зконно, нито е атомна бомба нито вибратор самоибачка, от тук нататък всеки можеше да се просветли на лични, явно някой вече го е и направил. Сега рзводнявайки темата, но инжинера е отвратително животно когато искаш да му дадеш задача а той иска едва ли не да му я решиш в заданието. Ако беше колега който пита абе тук проца ми се ресетва като цъкна релето е едно, и аз се нервя когато всичко е в потайност и трябва да хвърляш боб това реле проца ли го цъка или е релето на пералнята .. обаче когато става въпрос за клиент естетсвено е да не зане какво иска, още по малко да може да го обясни професионално. Трябва да се зададът подходящите въпроси, да се подходи аналитично, да се изкристализира идеята, жланието и нуждата на клиента и след това да му кажеш може не може ще струва Х пари. Друго мое мнение, в много от случаите процеса на избистряне и осъзнаване на нуждата следва да е безплатен, това е във взаимен интерес, от една страна клиента разбир акакво му трябва, от друга ти му печелиш доверието, да му искаш и пари за това ми се струва малко в повече. Сигурно ми се случва поне по 2-3 пъти на месец, ето сега имам да оформя нещо такова което ще ми отнеме поне 2-3 дни работа, пари няма да взема за това, но пък ако клиента ни наеме това значи че е склонен д аплаща цените които съм му оферирал и ето така се вземат по 100EUR на час а не опитвайки се да изкрънкаш 50 лв за това че малко си си напрегнал мозъка. истина е че 90% от усилията ми не водят до сделка, ноостаналите 10% носят никак не лоша печалба, съвсем европейска дори малко еврейска.
|
| Чет Юни 11, 2015 8:45 pm |
|
 |
|
radolin
|
Да, може и да ти напълнят пощата с ЛС-та, но въпросът е после каква работа ще ти свършат. И наистина ли има адвокати които работят за 15 лв/час? Нямахте ли някаква уговорка да вземате по минимум 50 лв/час или нещо такова?
|
| Чет Юни 11, 2015 10:22 pm |
|
 |
|
timt
|
ето така се вземат по 100EUR на час Чифут 
|
| Чет Юни 11, 2015 10:26 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Някой път се изненадвам сам на себе си, то тези 100ЕУР не са много, айде да не казвам какви са печалбите от някои проекти щото е направо срамно, но само като се замисля колко лесно давам пари и веднага се успокоявам че не съм  .. чифут де .. ама знае ли човек, то педал може да се родиш а и да станеш след това, и с еврейщината сигурно е така 
|
| Чет Юни 11, 2015 11:25 pm |
|
|