|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 9:23 am
Черен списък: Фирми от които сте се парили лошо...
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Черен списък: Фирми от които сте се парили лошо...
Аз пък забравих по-горе: а защо нямате втора симка? Който иска покритие постъпва така. Не знам сега как е с предплатените, моята на виваком е стара, но ми струва 10лв на година като парите се натрупват. Да не ме е яд ако изчезнат ги разтоварвам с благотворителни SMS-и. Ментела всъщност ми е Боб. Сега са въвели минимално потребление 2лв, но аз не говоря, т.е. рядко набирам, и никога не съм плащал толкова. Тези две карти са ми на фенерчето, отделно имам интернет Теленор за на село и той е единствената прекарвация - 10лв на месец (5гиги). Може да се комбинира с разговори за 15-на лева ама не ща.
|
| Сря Яну 17, 2018 12:56 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30683 Местоположение: София
|
За боб и други не знам, а теленор според мен не разчитат на корпоративни и изобщо на сериозни клиенти, ако загледате и рекламната им кампания е насочена към недорасли олигофренчета, и услугите им такива. Те тия по телефон не говорят, извън града не излизат, на тях им трябва СМС и дата за да чатят.
|
| Сря Яну 17, 2018 4:49 pm |
|
 |
|
fred
|
Не е така, ако говориш по-малко от 2 лв ти "допълват" сумата до 2 лв /мисля 1.99лв беше/. Все пак поддържат инфраструктура /по-точно Боб плащат за нея/, и да не говориш парите за нея си отиват. При теб може би е заварено положение на стар договор. Аз също съм на Боб а за Ментел на предплатена Прима, да пази номера че съм го дал на безброй места. Знам че може да се прехвърля номер но някак си по-сигурно ми е така. На Примата пък се зареждат по минимум 6лв на всеки 3 месеца, има и някакви бонуси първият но рядко ги използвам напълно. А за да не ползват 2 симки вероятно причината е модела на смартфоните.Съвременните ги направиха ако искаш SD карта махаш симката, при мен е стар модел и е 2 сим+ SD. Че дори и батерията е сменяема, да се похваля 
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Чет Яну 18, 2018 12:11 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ъмчи смартфоня за разговори ли е?! Долепяш го до ухото и тъча ти прекъсва важния разговор на най-неподходящото място  Отделно колко му държи батерията. Като айфоня дето щял да стане половин метър дълъг - пак няма да е нито телефон, нито компютър. Негъзарите ползват фенерче за разговори, пък за другото може и таблет, че и лаптоп - според размерите на джоба 
|
| Чет Яну 18, 2018 12:39 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Ъ?А?  Как? Има ли още умнофони без датчик за приближаване? Последният ми подобен беше преди 8-10 години, ама там тъча беше резистивен и бая трябва да заголя някой зъб за да натисна нещо Едюкейшънал: https://en.wikipedia.org/wiki/Proximity_sensorСмартфонЯ ми като млад (преди 2-3 години) със спряно вифи и мобилни данни изкарваше от неделя до неделя - вярно, това съм го постигал само като съм пътувал из чужденеция нанякъде, т.е. не съм говорил повече от 5-10 минути на ден (че не беше паднал роуминга). Че има фенерчофони дето да изкарват и повече ми е ясно, но при правилната постановка дори 2ГХз 28нм и надолу процесор като му се доспи не дърпа значително повече от 90-130нм "пръчка". Дисплеят и той толкова яде - като не работи имам предвид. Реално вифи-то когато е асоциирано (без трансфер, но сокетите са си отворени т.е. имаш нотификация в границите на десети от секундата) дърпа "кошмарните" 1-2мА. На 2000-3000мАч батерия му е през ... лития. Пръчкофоните са ок за дете примерно - да не му се доиграе някъде, да не хваща лоши очи и т.н.
|
| Чет Яну 18, 2018 12:39 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Значи мойте женуря и в това имат талант... Щото аз през смартофон не приказвам, те обаче не спират. И ннам, нещо за над $500 може да изкарва повече, но аз дето да не иска всеки ден зареждане не съм виждал.
|
| Чет Яну 18, 2018 1:53 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ми сензор или не, скоро взех ново сони, редовно се задейства от ушото, то верно че главата куха ама обем има, явно нещо не е домислено. Старото сони няма този проблем.
|
| Чет Яну 18, 2018 4:50 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Същия проблем при CAT S60 - като вдигам слушалката винаги натискам бутона за включване, да се изключи екрана/тъча иначе става мазало. А имат датчик, със сигурност
|
| Чет Яну 18, 2018 6:15 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Ааа, намерих решението за женурята: на куха глава се слага шапчица от алуминиево фолио и на смартофоня му се задейства датчика за истинска 
|
| Чет Яну 18, 2018 6:47 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
А, виж, от алуминия ще е - добре отразява - повечето са инфрачервени датчици... Аз като си го лепна на ушото и нямам проблеми, но може да има модели с кофти изпълнение. Виждал съм приложения (за андроид ако говорим) които насила заключват екрана по време на разговор - може да помогне. Бонго, при теб сигурно жената гледа да не си измачка прическата и държи телефона на разстояние 
|
| Чет Яну 18, 2018 10:01 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12763 Местоположение: София
|
Долното не е стриктно според заглавието, тъй като още не съм се опарил, но и не съм доволен... Спиди... Има някаква промяна в реда за изпращане на международни пратки. Вече не може да викнеш куриер да вземе пратката, да се попълнят данните (или предварително да се изпратят по имейл), да платиш и с това всичко да приключи. Когато изпращачът е юридическо лице: вариант 1 - това става с попълване на онлайн форма в техния сайт. На теория. На практика, за да сработи тая работа с онлайн услугата, фирмата изпращач трябва да има сключен договор за незнамси'кво. Което пък става след попълване на анкета, и когато търговците им се почешат където не ги сърби, да изпратят документите, да се попълнят и да се задвижи бюрократичната машина. вариант 2 - посещение на техен офис. Дотук добре. Последните две седмици изпратих три международни пратки, и на трите успяха да объркат данните на получател и изпращач. Добре че контролно проверих какво са попълнили, разпечатали и залепили на пратките. А ма било човешко, всеки бил правел грешки. Да, така е, но 3 от 3 е малко прекалено. Има нещо криво в тая работа... Пиша горното, за да се знае и да проверявате, за да не се окаже че пратката ви е пристигнала на неочаквано място. 
|
| Пет Окт 19, 2018 4:19 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Каката от офиса до нас се оплакваше, че започнали да им залагат някакви невъзможни таргети и да им режат от заплатите. От скоро има ново момиче. Ако им намалят заплатите, ясно на къде ще отиде качеството на услугата.
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Пет Окт 19, 2018 7:21 pm |
|
 |
|
amdatlon
Ранг: Почетен член
|
За разлика от Еконт, все по добри стават, радвам им се 
|
| Пет Окт 19, 2018 8:17 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ицо, ти си се объткал, няма как те 3 пъти да сбъркат адреса, помисли пак и ще видиш че всичко е точно, а и в крайна сметка те знаят най-добре 
|
| Пет Окт 19, 2018 10:57 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12763 Местоположение: София
|
Помислих и го измислих, но няма да го кажа защото е нецензурно. Ама много! Само сърбите имат подходящи изразни средства за това което имам да кажа по въпроса! 
|
| Съб Окт 20, 2018 1:00 am |
|
|