|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 12:15 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Мда, съвсем определено помага. Явно е капацитивна връзката. Пуснал съм нова версия на платката на която се опитах да "скрия" лошите връзки под земята. Лошото е че платката е двуслойка и няма кой знае колко възможности за това.
За малко бройки ще се лепи фолио, пък живот и здраве, ако потръгне сбройките ще се минава на четири слоя.
Благодарско на Мухата за тестовия материал.
Сега остава да измисля от къде да го купувам. Ако има някъде на лента 5см... ще е екстра, по малко ще е изрязването...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Окт 24, 2008 9:58 am |
|
 |
|
ji4ka
|
Вместо фолио може да се ползва фолиран ст.текстолит 0.5mm, ама дали се намира още ?
|
| Пет Окт 24, 2008 12:17 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Мда, заслужава си да се помисли и в тая посока...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Окт 24, 2008 12:58 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
намира се, LTM имат със сигурност, мисля че имат и по тънък. Освен това имат някакви проводящи бои, могат да ти го отпечатът и в-у фолио обикновенно. Но има и фолиота всякакви, купи си една ролка алуминиево самзалепващо, от това което го ползват по вентилационните системи, ама ако само с пене става има и медно но по зор се намира.
|
| Пет Окт 24, 2008 5:19 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Да, LTM мисля че имат такова фолио. Но се замислих и за друго. Добре е да бъде защитено отгоре с някакво покритие, против окисляване. Колеги ме посъветваха никел, казват, че се пояло лесно след това.
Намерих и лента на руло във Фарнел, ама цените са.... майко мила. Даже имат и с калаено покритие. Мечта. Ама за 25мм / 15м са някакви си 70-80 евро. Което ми се струва много. Е ако не измисля друго ще го преглътна...
Утре ще ида при Марияна да видя какво ще ми каже тя по въпроса.
P.S. В ROHS директивите нещо за никел говори ли се? А за калай (без олово)?
|
| Пет Окт 24, 2008 6:09 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Ти да не даваш доживотна гаранция? Лепи едно PVC отгоре и го пускай да ходи. Алуминиевото фолио много трудно се запоява - лесно прогаря а и спойката е много несигурна. Калая също е антикорозионен и се прави лесно върху мед.
|
| Пет Окт 24, 2008 8:10 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
|
| Пет Окт 24, 2008 9:08 pm |
|
 |
|
ditronix
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Фев 25, 2007 7:51 pm Мнения: 64 Местоположение: Провадия
|
Мога да ви намеря медно фолио с дебелина около 0,2 мм на лента,широка 82 мм.Цената беше 9 лв. за метър.Фолиото е много добро,с чиста повърхност,няма окиси или мръсотии.
_________________ Не е важно кой си,а колко струваш.
|
| Нед Окт 26, 2008 11:52 am |
|
|