Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Цени за насищане !!! ??? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Е да бе, ама много са ми малки количествата. Аз от тия платки имам позиции дето са по 1 за платка. Всъщност платките си имат аналогова част и голяма част от позициите са такива. Е нали се сещаш как се зарежда машина с 20 резистора (поне чипове да беха).

Е аз ги платих вече де. За 6 лева няма да седна да си вадя очите, пък и нямам време, на мен ми отнема доста усилия и нерви.

Чет Мар 08, 2007 5:47 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
персонал
http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1015159

Чет Мар 08, 2007 11:08 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
ми ако са правили проучванията в някоя държавна администрация... в пощите или в ДСК....нищо чудно показателя и да е "-1"
последният хит ми беше в ДСК лелята не можа да ми открие сметка половин 1час(ползваше написано на листче на ръка кой клавиш след кой да натисне за да стигне до някое поле!)

Пет Мар 09, 2007 11:19 am
Профил
Аватар

Мнение 
на мен пък един младеж (<25г) ми продаваше годишна винетка на калотина 50 мин.
беше с костюм и вратовръзка в бутка на ГУП, с климатик и т.н.
колизията настана, като му поисках квитанцията.
сложили са им иглени принтери панасоник и печатат на химизирана хартия с отпечатано лого на ГУП
ама принтера захапал и отпечатаната хартия (и неотпечатана), младежа не забелязъл. явно на малко хора дават квитанции. принтера глътнал няколко метра междувременно.

оня почна да връща харията на ръка, даже трактора не му иде на акъл да откопчее. напред-назад-напред... вратовръзката му пречи, абе комедия.
казвам му: скъсай хартията и зареди нова. не можело, като си отчитал смяната трябва да предаде цяло парче хартия.

след 30мин борба намести хартията. то все едно сутрин да си изкцъркаш повече паста за зъби и да се мъчиш до обяд да я върнеш обратно в тубата.
обаче се оказа, че моята квитанция е отпечатана на гърба на друга, та трябва да издаде нова.
ама не знае как да я анулира, почна да чете хелпове, после звъни някъде по жицата, после по GSM-а.
анулира я накрая. вика: дай сега винетката да и видя кода. ама аз винетката междувременно я бях залепил вече на стъклото.
айде върви в тъмното преписвай кодове. да, ама не ... трябвало да се вкара баркода
аре пак се обясняваме, че може и с клавиатурата да се се вкара. ама не излязахме на глава, та се наложи да сваля винетката.
върнах я и ми даде друга.

пътя от калотина до софия е... :evil: :butthead: :rolleyes: :vom: #-o [-X 8-[ :-s :-# :guillotine: :-& :axe:
не винетка, а оловни съчми заслужават тия идиоти

Пет Мар 09, 2007 12:03 pm
Профил

Мнение 
Цецо написа:
Е аз ги платих вече де. За 6 лева няма да седна да си вадя очите, пък и нямам време, на мен ми отнема доста усилия и нерви.

Ето това е! Вече знаем цената на ръчния СМД монтаж - 6ст./комп. И да не е била такава преди , вече е. В пазарната икономика цената е тази на която са сключени реални сделки.
И като им смятате заплатите на "редачите" имайте в предвид ,че едва ли работят нон-стоп всеки ден такива поръчки. Освен това забравяте и фактора "пари прим", т.е. печалбата на шефа - все пак фирмите не са социални заведения за осигуряване на заплати. То като има хора дето се хващат да я свършат тая работа пак добре...
Иначе аз сам си редя платките и постигам около 400к/ч, дори и 500 ако съм "в кондиция". Предимството е че с реденето се прави едновременно и визуална инспекция, а и се забелязват някои "дефекти" в проектирането. Но наистина си иска око,ръчичка и нерви - не е за всеки. Но не бих се наел да редя чужди платки ( е ,за 10ст./к може и да размисля де :wink: )

Съб Мар 10, 2007 6:26 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ji4ka написа:
Иначе аз сам си редя платките и постигам около 400к/ч, дори и 500 ако съм "в кондиция".

500 елемента на час ще постигаш ако работиш 2-3 часа не цял ден и ако платката ти има 10 елемента, а не 500 както има на някой платки

Съб Мар 10, 2007 8:46 pm
Профил

Мнение 
3aek написа:
500 елемента на час ще постигаш ако работиш 2-3 часа не цял ден и ако платката ти има 10 елемента, а не 500 както има на някой платки

Ами аз си работя цял ден , но не всеки ден (де да имах поръчки за всеки ден :wink: ). Събират се 6-7 часа, понеже има и подготовка + времето за печене. Говоря за платки с 70-80 елемента 0805 и SOxx корпуси. Значи сега като смятам, си навъртам 2000 елемента на ден. Да, голям екшън е ,не казвам че е лесно ,не всеки го може, но аз нали съм си спец 8). Предпочитам да ги наблъскам наведнъж , пък на другия ден реанимирам.

" Деца , не правете това вкъщи сами!!! Ние сме професионалисти!"

Съб Мар 10, 2007 9:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
забрави да добавиш че когато човек насища скороста много зависи от това позната ли му е платката или нова
ако всеки ден ти идват различни платки едва ли ще правиш 2000 елемента на дан, ако правиш едни и същи платки с малко на вид (не на брой) компоненти може да правиш и повече

Съб Мар 10, 2007 11:55 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
ji4ka написа:
3aek написа:

Ами аз си работя цял ден , но не всеки ден (де да имах поръчки за всеки ден :wink: ). Събират се 6-7 часа, понеже има и подготовка + времето за печене. Говоря за платки с 70-80 елемента 0805 и SOxx корпуси. Значи сега като смятам, си навъртам 2000 елемента на ден. Да, голям екшън е ,не казвам че е лесно ,не всеки го може, но аз нали съм си спец 8). Предпочитам да ги наблъскам наведнъж , пък на другия ден реанимирам.

" Деца , не правете това вкъщи сами!!! Ние сме професионалисти!"

Ти кво искаш да кажеш че си правиш по 200 кинта на ден за по 6-7 часа работа. Браво Браво добри парички изкарваш :roll:

Нед Мар 11, 2007 11:41 pm
Профил

Мнение 
Тия сметки с 200-та кинти на ден и аз си ги сънувам от време на време :) . Не че не съм ги изкарвал ,ама не е било с редене :wink:
Като казвам скорост 500бр/час става въпрос за засечено по часовник за 1час по време на работа. Иначе преди и след това си има доста "паразитни" дейности, които при малките серии си натежават до 50% от времето, обаче това са подробности . И си редя само мои си платки , които аз съм проектирал, в малки серийки. Просто за мене е по-добрия вариант отколкото да търся някой друг да ми ги реди - сигурно ще загубя повече време в търсене.
Ама то да беше само реденето, песен щеше да е....

Вто Мар 13, 2007 1:54 am
Профил
Ранг: Новодошъл

Мнение 
да не отварям друга тема ... искам да попитам ръчно по фирмите могат ли да монтират MLF / QFN компоненти? До сега не съм работил със СМД и това няма начин сам да го запоя. Лошото е, че става въпрос за единична платка освен с MLF-а с още 15 SMD 0805 и за 15-16 компонента ако питам за машина много ще ми се смеят :oops: Та въпроса ми е има ли фирма, в която да могат да монтират MLF ръчно и да ми обърнат внимание за толкова малко компоненти.

Чет Апр 12, 2007 12:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не е проблем да се залепи на ръка.
Имаш и алтернатива на фирмите за монтаж.
Отиваш в някой GSM сервиз и там могат да ти свършат работа.

Чет Апр 12, 2007 1:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Да има и се плаща на компонент или пин(при FPGA когато запояват).Работата е там че ги запояват на пещ и трябва платката да не ти е била наситена.Ако те интересува повече инфо-кажи.

Чет Апр 12, 2007 2:44 pm
Профил

Мнение 
Никола, мерси не се бях сетил за ГСМ сервизите :) ще питам като стане платката.

Ки4о написа:
Да има и се плаща на компонент или пин(при FPGA когато запояват).Работата е там че ги запояват на пещ и трябва платката да не ти е била наситена.Ако те интересува повече инфо-кажи.

Интересува ме повече инфо. Конкретно - с изпичането само MLF-а ли лепват или и другите SMD компоненти? Знаеш ли цените? Или всъщност най-добре ми кажи име или телефон на такава фирма, аз ще звънна да питам :)

Чет Апр 12, 2007 6:27 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2